Još jedna pomrčina je pred nama. Ovaj put riječ je o pomrčini Mjeseca u Biku, koja će se dogoditi 8. studenog u podne, na 16′ tog znaka. Po mnogočemu je specifična. Odvija se u blizini Urana i sjevernog Mjesečevog čvora, dok nasuprot nje stoje Sunce, Merkur i Venera u Škorpionu, a u sve je umiješan i sa svojim lekcijama Saturn u Vodenjaku.

Ne možemo više unatrag. Ne ide po starom. Sve je teže iz dana u dan ići isti putem. Iste odluke, isti postupci, isti obrasci samo nas drže u stanju nemira i nezadovoljstva.

Vrijeme je za hrabrost. Vrijeme je za jasnoću. Što te muči? Što uistinu želiš i trebaš? Što biste rado promijenili, a mislite da nije moguće ili smatrate da biste tom promjenom ugrozili ono što sada imate? Odustajete li od boljeg života?

Neizvjesno je. Moguće i neočekivano, no sada više nego ikada trebamo pronaći svoj unutarnji glas, pustiti ga u svijet, prepoznati i izgovoriti svoje potrebe i pronaći način da ih ispunimo, koliko god vremena i strpljenja to zahtijevalo. To je naša dužnost koju imamo prema sebi. Zato izgovorite ono što vas tišti. Otpustite stare emocionalne terete i ograničenja koje ste sebi nametnuli. Hrabro se zauzmite za sebe. Osoba koja vas poštuje i istinski želi biti s vama, čut će vas i potrudit će se promijeniti. Nije vas doživjela? Vrlo brzo ćete to vidjeti.

Budimo sami sebi bitni na način da se čuvamo, poštujemo, njegujemo i ne pristajemo dugoročno na manje od onog što zaslužujemo.

Pojavit će se snažan unutarnji poriv da se otrgnemo od svih unutarnjih i vanjskih spona koje nas sidre na mjestima na kojima se ne osjećamo dobro, na mjestima gdje se ne osjećamo slobodno, prihvaćeno, poštovano. Slijedite sebe i svoje potrebe na tom putu. Osjećajte impulse koje vam šalje vaše tijelo.

Mjesec u blizini Urana i sjevernog Mjesečevog čvora traži slobodu i oslobođenje. Diže pobunu, osjeća potrebu da namiri svoje osnovne potrebe kakve god one u ovom trenutku bile. Ono što više nema smisla i svrhu, odlazi.

Neke teme koje će biti bitne za ovu pomrčinu su novac, egzistencija, imovina, vlasništvo, seksualnost, osjećaj sigurnosti, neizvjesnost, grlo, vrat i vratni dio kralježnice, štitnjača, hormoni, boravak u prirodi, liječenje stare traume…

Dolazimo pred nova vrata. Gledamo u njih i skupljamo hrabrosti otvoriti ih jer iza njih je toliko toga što nam je nepoznato. Da, sve je neizvjesno. No tamo je naš novi put, put na kojem stječemo nova iskustva i razvijamo se, osjećamo se živima. Na starim i potrošenim mjestima polagano ‘umiremo’. Svaki dan isti krug. Izađimo iz ponavljajućih obrazaca, unatoč strahu koji producira Saturn u ovoj pomrčini.

žena
Shutterstock 

Strah nasuprot hrabrosti i napretka. Prošlost nasuprot bolje budućnosti. Stagnacija i nezadovoljstvo nasuprot odluke – ja želim bolji život. I neka vaši odgovori na komplicirane životne situacije budu što jednostavniji. Umjesto pretjeranog razmišljanja i analiziranja, energija Bika nas poziva da slijedimo svoj instinkt i ne dovodimo ga u pitanje. Nezadovoljni smo u vezi, vrijeme je da odemo. Osjećamo li se umorno i preopterećeno, vrijeme je da usporimo. Bez drame. Samo jednostavnost, uz prepoznavanje onog što osjećamo u svom tijelu.

Nije život kompliciran. Mi ga nekad činimo takvim. Zato samo jednostavno i strpljivo, piše astrologinja Julijana OremovićJeste li spremni otići iz situacije u kojoj niste zadovoljni, u ime sebe i u ime boljeg sutra?

Ovi horoskopski znakovi će najviše osjetiti pomrčinu Mjeseca:

Bik
Vi sjedite točno u središtu ove pomrčine Mjeseca. Ova vas pomrčina vodi do ruba promjene i gura vas iz vaše zone udobnosti, tjerajući da počnete stvarati nove planove, piše Sensa.si. Možete učiniti nešto potpuno nepredvidivo (ili doživjeti nešto potpuno očekivano). Kada se u vašem horoskopskom znaku dogodi pomrčina, to uvijek znači da dolazite do određene osobne prekretnice. Međutim, doći do kraja jednog poglavlja znači i započeti sljedeće. Ali prije kraja obično je potrebno posložiti nešto staro. Dajte si vremena da se usredotočite na sljedeću fazu svog životnog puta. 

Lav
Jeste li u posljednje vrijeme osjećali nemir u svojoj karijeri? Jeste li prerasli svoju trenutnu poziciju i osjećate li se spremnima za nešto novo? Pomrčina Mjeseca koja se odvija u vašoj 10. kući karijere, mogla bi vas dovesti do toga da isprobate nešto sasvim drugačije na poslu. Možete se čak iznenaditi promjenom karijere, prihvaćanjem unapređenja ili napuštanjem posla. Što god da se dogodi, otvorit će vrata još više mogućnosti u budućnosti. Svemir vas jednostavno približava vrsti karijere koju ste oduvijek trebali imati. 

Škorpion
Postoji li osoba u vašem životu koja vam je često na umu u posljednje vrijeme? Ova osoba bi mogla biti vaš partner, vaš najbolji prijatelj, poslovni partner ili čak vaš glavni neprijatelj. Tko god bio, ova vas pomrčina potiče na rast u vašem odnosu s tom osobom. Kako možete izraziti svoje osjećaje? Međutim, umjesto velike promjene u određenom odnosu, možete otkriti da se vaš pogled na odnose potpuno promijenio. Što možete učiniti da poboljšate razinu harmonije koju dijelite s drugima? 

Vodenjak
Događajući se u vašoj četvrtoj kući majke, doma i obitelji, ova vas pomrčina potiče da dovedete u red svoj dom, uredite odnose s rodbinom i njegujete vezu sa svojim korijenima i precima. Naravno, dom nije uvijek fizičko mjesto, već stanje uma. I u vašem životu, ljudi, mjesta i stvari zbog kojih se osjećate kao kod kuće vjerojatno će se promijeniti. Što vam je potrebno da biste se osjećali kao da pripadate? Uživate li trenutno u emocionalnoj i fizičkoj sigurnosti svog doma? Ova pomrčina će vas potaknuti da poboljšate svoj odnos s domom na bilo koji način.