Nemir i nestrpljivost

Sunce je 3. veljače pod visokim naponom Urana pa nam se čini da je sve ubrzano, nestrpljivi smo i napeti. Ako ne pokušamo smiriti unutarnji nemir, mogli bismo donijeti nagle odluke i neočekivanim potezima stvoriti komplikacije u poslu i u ljubavi. Zbog nestrpljivosti možemo biti grubi u komunikaciji i neosjetljivi na tuđe osjećaje. Stoga je najbolje usporiti, promisliti, duboko disati! U najboljem slučaju doći ćemo do iznimnih uvida, pronaći odlična rješenja za nešto što nas je dugo mučilo.

Probuđene strasti
S uštapom u Lavu 5. veljače želimo iskoračiti iz sivila vlastitih navika te zablistati, stvarati, spontano i veselo pokazati osjećaje. Osjećamo kako se možemo osloniti na vlastitu snagu, samopouzdanje i ljubav. Prepoznajemo bezbroj načina kako proslaviti život te sve ono dobro i lijepo što imamo. Istog dana nježnim i zavodljivim energijama Venere u Ribama kvadrat s Marsom u Blizancima pridružuje drskost i hrabrost u ostvarenju ljubavnih ciljeva. Nezaustavljivi valovi strasti preplavljuju sve naše granice i prepuštamo se ljubavi. Malo opreza nije na odmet jer slatke riječi nisu uvijek posve iskrene, najbolje namjere mogu biti u sukobu sa stvarnošću.

Bunimo se
Brzi Merkur 11. veljače ulazi u Vodenjaka i usmjerava naše misli na ono što bismo željeli promijeniti. Počinju nam smetati nepravde i pogrešne stvari. Bit će nam teško prešutjeti, pregristi jezik, gurnuti pod tepih ili tolerirati nekorisne navike, neriješene probleme, zanemarene teme koje su važne ne samo nama, nego i zajednici u kojoj živimo. Buntovnik u nama progovara glasno i s pravom. Uz to, imamo i odlične ideje kako napraviti promjene! Sve to možemo raditi uz puno dovitljivog humora i na originalan način.

Skriveno ja
Veljača je razdoblje karnevala, maškara, poklada, fašnika. Kada 15. veljače Venera bude u ljubavnom zagrljaju s Neptunom, najbolji je trenutak da barem nakratko budemo netko drugi. Netko glamurozniji, hrabriji, sretniji, netko tko bismo željeli biti. Proslavimo fašnik, s veseljem odbacimo stare grijehe! I promislimo koji bi to skriveni dio našeg bića želio izići na površinu i slobodno živjeti.

Ocean mogućnosti
Sunce ulazi u znak Riba 18. veljače u 23.35 sati. Ribe simboliziraju pročišćavajuće energije srca. Pažljivije osluškujemo unutarnje glasove, svoje želje i osjećaje. Intuicija nam pokazuje što nas opterećuje i čega se možemo riješiti. Odvojimo dovoljno vremena za sebe kako bismo maštali, sanjali, na svoj se način obnovili u sebi. Dopustimo da nas povede srce, ne dopustimo da nas um obeshrabri. Ne moramo uvijek imati jasan odgovor, ne moramo uvijek ostati u zacrtanim okvirima. Sada je vrijeme da zaplivamo oceanom mogućnosti.

Snaga privlačnosti
Za mlađaka u Ribama 20. veljače mogli bismo silno uživati u spavanju, maštanju, pjevanju, plesanju, nježnim ljubavnim trenucima. Želimo barem nakratko pobjeći u nestvarne i glamurozne svjetove pomoću glazbe, filmova, umjetnosti kako bismo se dobro nahranili pozitivnim osjećajima i osnažili svoje ideale. No kako ne bismo ostali uspavani poput Trnoružice ili se izgubili u nestvarnom svijetu poput Alise, pobrinut će se Venera koja istog dana ulazi u Ovna. Spremni smo zavodljivo koketirati kako bismo iskušali svoju privlačnost. Počinje razdoblje u kojem možemo privući u svoj život nekoga ili nešto što već dugo želimo! Zbog nemirnog srca možemo razmišljati samo o ljubavi.