Tijekom dobrog dijela 2023. i 2024. godine svi ćemo osjetiti efekte Plutonovog retrogradnog hoda jer je riječ o planetu koji donosi transformaciju. Pluton obasjava sve tamne uglove i mračna mjesta koja nosimo osobno i kolektivno. Njegova energija nam pomaže da raščistimo s prošlošću i transformiramo sebe i planet. Pluton u Vodenjaku će pokrenuti moćan val tehnološkog napretka i inovacija. Ova 4 horoskopska znaka će posebno osjetiti njegovu energiju tijekom 2023. i 2024. godine:

Bik
Pluton u Vodenjaku će iz korijena promijeniti vašu karijeru i reputaciju. Pluton će 20 godina bacati jaku svjetlost na vašu 10. kuću – kuću društvenog statusa, ambicije, karijere i položaja. Može se dogoditi da se neki planovi ili ciljevi koje ste si postavili neće realizirati onako kako ste očekivali. Možda ćete morati odustati od nekih standarda ili iskusiti neuspjehe. Zadatak Plutona je da prvo uništi i raščisti, pa tek onda stvara novo. Upravo zato ćete možda doživjeti "lomove" onoga što ste postavili sebi kao zadatak da biste zakoračili na istinski put vlastitog uspjeha. Neophodno je otpustiti ono za što se držite. Iako sve ovo zvuči pomalo zastrašujuće, za vas će biti ujedno i sjajna prilika. Ovaj tranzit Plutona vam daje mogućnost da zaradite mnogo novca, steknete slavu i moć ako ste spremni u potpunosti preoblikovati svoju karijeru.

Zapamtite: Prepoznat ćete puteve i načine na koje vas je Pluton upućivao kako biste procvjetali i ostvarili svoje potencijale.

Lav
Pluton u Vodenjaku će usmjeriti reflektore na vaše odnose. U sljedećih 20 godina ovaj planet će vas pogurati da se suočite sa svim kosturima iz svoje prošlosti, posebno ako su vas već dugo sprečavali da izgradite zdravo i dugotrajno partnerstvo. Ako je ovo vaš znak ili podznak, Pluton u Vodenjaku će vas povesti na ludu vožnju punu uspjeha i padova u ljubavi, prijateljstvima i odnosima s ljudima. Ali to nije samo po sebi loše za vas. Tijekom ovog tranzita pokazat će se tko su vam pravi prijatelji i saveznici ali isplivat će na površinu i bit će vam kristalno jasno tko su vam neprijatelji. Tijekom narednih 20 godina izgradit ćete pouzdane čvrste odnose s ljudima koji vaše povjerenje i odanost i zaslužuju.

Zapamtite: Tijekom ovog perioda povezat ćete se i s utjecajnim ljudima koji će vam postati saveznici, podrška, a moguće i partneri.

Škorpion
Spremite se za velike promjene! Pluton u Vodenjaku će vam jasno pokazati sve zapuštene kuteve vaše duše. Ako ste Škorpion u znaku i podznaku, ovaj tranzit će vam omogućiti da se pozabavite obiteljskim odnosima – posebno onima koji su uzrok emotivnih tenzija za vas. Pluton je planet koja transformira ali o vama ovisi hoćete li joj dopustiti da vam pomogne u sljedećih 20 godina! Neophodno je osloboditi se svih štetnih obrazaca i navika koje ste razvili. Naravno, razvili ste neke mehanizme obrane od emotivnih trauma ali ti mehanizmi i loše navike vam ne koriste ako želite stvoriti zdravu obiteljsku dinamiku. Shvatit ćete i da je “dom” tamo gdje vam je srce i prestat ćete se oslanjati na rodbinu kako biste stekli taj osjećaj. Postoji mogućnost nasljedstva u narednom periodu, pa eto još jednog načina na koji vam Pluton pomaže.

Zapamtite: Da biste izgradili svoj "dom" morate ostaviti iza sebe negativne obrasce koje ste usvojili tijekom godina.

Vodenjak
Spremite se da postanete nova verzija sebe! Pred vama je planetarno događanje koje mnogi ne dočekaju u ovom životu – Pluton prolazi kroz vaš ascendent (vrh 1. kuće). Tijekom sljedećih 20 godina Pluton u potpunosti transformira vašu 1. kuću – kuću osobnosti i karakteristika. Kada ovaj period završi, bit ćete jači, moćniji i spremniji svijetu pokazati tko ste zapravo. Bit će neophodno iza sebe ostaviti ovu staru verziju sebe što neće biti ni brz ni lagan proces, ali kao i svaka promjena, bit će uzbudljiv.

Zapamtite: Upravo će Vodenjaci u sljedećih 20 godina postavljati standarde i voditi svijet u novu eru.