BIK

Nedavna prošlost: Bolan je period pri kraju, naročito ako je u taj scenarij bila uključena površna veza ili avantura bez nagovještaja nečeg ozbiljnog. Velika jasnoća nakon gorčine; spoznaja da ako ništa drugo – sad barem znate kako stvari stoje. Citirala bih Esther Hicks: „Jasnoća je vrijedna svega.“ Mnogi od vas radili su na svojem unutarnjem razvoju i ne bi bilo loše, ako ste na trenutak usporili svoj život, da još malo prikočite. Nepopularna informacija iz tarot karata – vaša je osoba vjerojatno odjurila dalje. Ovo je odnos u kojem se nikad zapravo nisu objasnile emocije ili ih je nastojala objasniti samo jedna strana. Naravno, može se raditi o bilo kojoj dinamici – u poslu, izvukli ste kraći ili deblji kraj, ali naoko kao da nikome nije previše stalo. Slično i ako se radi o obiteljskom scenariju.
U najavi: Ljubavna izjava iz vedra neba. Netko priznaje svoj propust. Solidna ponuda u najavi. Najnečasniji lik tarota, sedmica mačeva, javlja se kroz ljubav i novu nadu i ponudu. O ponudi ćete htjeti razmisliti, može se raditi i o tajnom obožavatelju. Često postoji razlog zašto je tajni obožavatelj skriven i zašto se pojavljuje upravo onda kad se pojavljuje. Nećete biti sigurni „jeste li za ili protiv“. Poput opisa u oglasniku „prodaje šarmantan stan“, to vrlo često znači – neodržavan. Za neke od vas radi se o zemljanom znaku – Biku, Djevici ili Jarcu.
Ishod: Lako su vas prodali u nedavnoj prošlosti, grubo rečeno, radi se o izdaji bilo kojeg nivoa. Rane su još svježe, a slobodno se možete pripremiti na sagu, osim ako odmah ne prerežete sve i vratite se ranije započetom healingu. Kako rekoh ranije, slobodno prikočite. Moguće je da imate posla s duplom Ribom, no naravno može se raditi o bilo kojem znaku. Ne žele dovršiti priču, ali ne znaju je niti kvalitetno integrirati u svoju realnost. Rješenje je moguće, ali ne u ovom tjednu. Nalazit ćete se u limbu između starog i novog, ali na pravu prekretnicu još morate pričekati. 

DJEVICA

Nedavna prošlost: Netko vam je skidao zvijezde s neba, govorili su kako vas vole i obožavaju, a sada, nakon prekida ili izlaza iz odnosa jasno je kao dan da mirno spavaju bez trunke kajanja. Nije ih baš ubila neka anksioznost i briga. Ipak, nisu željeli da odete, ne radi se o petminutnom poznanstvu. Može se raditi i o Biku, mentoru, učitelju, autoritetu koji ne želi saslušati činjenice, postoji samo „moj ili nijedan način“. Netradicionalni prekid, vjerojatno iz vedra neba. Netko nije želio saslušati dokaze ili činjenice; niste se mogli dogovoriti oko neke veće ili većih stvari. U kartama se vidi da znate prepoznati dobru ponudu. I to je bila dobra ponuda, dobra prilika, ali sve se raspalo doslovno u pet minuta. Za veliku većinu vas, nisu se uopće borili. Netko je nekome ostao dužan ispriku. Hirovito je nestalo, hirovito bi se sve moglo vratiti. Dojam je da uporno tvrde „ja sam takav“, a zapravo oni su – nemoćni.
U najavi: Ljubav od strane Lava, u obzir dolaze i vodeni znakovi (Rak, Škorpion, Ribe). Trebat će vam snage i hrabrosti kako biste urazumili bilo sebe, bilo drugu stranu. Nije nemoguće da se ranije opisana osoba vrati. Međutim, opet je moguć brz početak i brzi kraj. Nemojte se vezivati za okolinu i očekivanje – na ljubav bi vam se moglo odgovoriti ljubavlju; nećete dugo čekati na njihovu akciju. Moguće da imate posla s nekim tko jednostavno ne zna kako iskomunicirati svoje emocije, misle dobro, ali kažu loše pa i ispadne loše. Morate im reći kako se osjećate. Ne mogu nagađati što je u vama. Promatrajte ovaj odlomak kao da se radi o savjetu. 
Ishod: Povlačenje, naročito ako ne poslušate raniji savjet. Mnogo toga žele popraviti, žele da im pomognete, ali mnogo je otpora s vaše strane i opet se sve raspada. Dajte vremena vremenu i poradite na svojoj ljutnji i nerealnim očekivanjima. Na dulji rok - ovo bi moglo uspjeti, ali ne u ovom tjednu.

JARAC

Nedavna prošlost: Zanima vas kako nešto može uspjeti, što nosi Kolo sreće, koliko je sve moguće na nivou deset pentakla, a to je jedna od najsretnijih mogućih karata... ali dok ste vi nešto nastojali ispregovarati, druga je osoba bila posve nemarna. Za veliku većinu vas, došlo je do zastoja jer ste, po tko zna koji put, krivo izabrali. Malo neobično za Caricu, jer ste se pojavili kao ona. Netko nije naučio lekciju, nije bio spreman na žrtve ili je pak izigravao žrtvu (Obješeni čovjek) i k tome nije ispao Čarobnjak, prije posrnuli manifestator. Imamo i dva pentakla, jednu od meni najomraženijih figura jer se radi o nekom tko ima vremena za sve i svih, ali nema za vas. Na tren cijela vas je situacija odmaknula od kokreatora i vlastitih manifestacija. Ozračje čitanja je – Što se još nudi? Svoje ste isplakali, naročito jer su se udarci dogodili neočekivano. Na pragu ste novih projekata, snova i manifestacija. Osoba s kojom ste do nedavno bili u simbiozi ne može se integrirati u vaše planove. 
U najavi: Očekujte ispriku i kajanje, ali vaše je NE ipak NE. Problem kod ovakvog slijeda karata je da dva pentakla rijetko kada može preko noći postati Car ili Čarobnjak. Isprva Čarobnjak naopako uvijek traži Visoku svećenicu, pod obavezno naopako. Slobodnim rječnikom rečeno – na dnu sam i trebam nekog da ga povučem na to isto dno, zavidim ovima koji su uspjeli. Dok Car ili Čarobnjak možda nemaju vremena za vas jer su prezaposleni, dva pentakla je lik koji nije sposoban i nema želje napraviti mjesta i vremena za vas u svojem životu, no u vaš upada bez najave. Imate posla s nekim tko glumata, a ne krije to. I ta osoba ima strašno mnogo izgovora jer nije raspoložena za progres.
Ishod: Idete prema novom liku, Caru. Na tren ste se malo pogubili, ali Carici jedino dobro stoji Car. Kržljave odluke nisu nešto što trebate. Što god da ste probali u nedavnoj prošlosti – ipak nije za vas. 

OVAN

Nedavna prošlost: Po stoti put dogodilo se da se mirite s nekim i ispalo je loše. Može biti bilo koja dinamika: obiteljska, ljubavna, poslovna. Prilikom pomirenja bilo je koristoljublja, ispali ste nadigrani. Moguće je i da niste bili negdje pozvani, namjerno. Radi se o velikoj promjeni igre, naročito radi položaja Kraljice mačeva koja ne prašta, dojam je: „Priđi, podaniče“. Zbog ove situacije vjerojatno ste propustili dobru šansu. Nema nazad. Kraljica mačeva ostaje Kraljica mačeva i ovo je bilo posljednji put. Nadigrali su vas i vi to prihvaćate uz jasno sagledavanje činjenica te pravednu komunikaciju, što je izvrsno.
U najavi: Pripremite se na posljedice u vidu ljutnje ili rasprave, naročito zamjeranja, od strane „propuštene prilike“. Situacija prijateljstva s povlasticama. Ovo će biti tjedan velikih akcija, koktel željenog i neželjenog.
Ishod: Između situacije ili osobe A ili B, izabrali ste A i to je bio loš izbor. Ipak, B je pokazao pravo lice, tako da je sve to jedna dobra lekcija. Nekad je tanka granica između avanture i lekcije života te ne treba ovaj period promatrati kao da se radi o nečemu tragičnom.

LAV

Nedavna prošlost: Carica je omiljena tarot energija – ona nigdje ne ide, njoj dolaze i prilaze, ona privlači, radi se o najnjegovanijem majčinskom liku, prepunom topline. Malo je nejasno kako se jednoj Carici dogodila drama, svađa oko komunikacije i manjak pažnje te da ne bude prioritet. Nedavno sam pročitala da nije važno koliko nekog volimo, nego kako nas tretira. To što čekate dolazi, a ovdje se radi o nepotrebnom izlasku ili puštanju nekog u svoje gabarite.
U najavi: Dolazi ljubav koju zaslužujete, naročito od Ovna, Lava ili Strijelca. U paketu se nalazi i osoba i prošlosti, Bik, Djevica, Jarac. Pripazite kome poklanjate pažnju, neka se ne ponovi scenarij iz nedavne prošlosti; postoji netko tko će se izložiti i staviti karte na stol, ali i neprilika od ranije – pazite kako i što odlučujete. Pripazite na online 'mačak u vreći'  udvarače. Nikad ne znate što vas čeka u susretima uživo.
Ishod: Pazite na odluke. Birat ćete između dvije osobe. Bit će vam po vjeri vašoj, bit će vam po optimizmu vašem. Nećete dugo biti sami, ali nemojte srljati. Ovo će čitanje naročito rezonirati s onima koji su se nedavno suočili s nečijim lažnim predstavljanjem te tzv. šepurenjem i hvalisanjem na Internetu. Imate nedovršenu ljubavnu situaciju.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Moguće je da vas muči Ovan ili imate astro combo koji uključuje Ovna. Velika većina vas zna što želite, što očekujete, što trebate, što zaslužujete, što vam pripada, što želite primiti... i onda izađete u klub, popijete tri koktela i sve se nekako raspadne. Upoznate nekog i pristanete na manje, na igrače, na emocionalno nedostupne likove, a intuicija vam cijelo vrijeme govori: „Ne bih trebala biti ovdje, ali sad već kad sam popila tri koktela nije li malo kasno za sve? I eto vas opet u chaser – runner dinamici. Ne postoji neki veliki plan za budućnost i vi to jako dobro znate. Ipak, strah vas je da ne odu iako nisu za vas. Vaša intuicija vam cijelo vrijeme govori što vam je za činiti. Jedan veliki dio vas želi biti dobra djevojka koja će naći dobrog, kvalitetnog partnera... Ali ovaj stari način naprosto neće otvoriti nova vrata.
U najavi: Nemojte dopuštati da vam drugi daju vrijednost i da vas moraju odobriti – to uvijek završi na isti način, kao trenutak Tornja ili 15 sekundi do katastrofe. Ovaj je period čisto ponavljanje povijesti.
Ishod: Dolazi nešto novo. Za mnoge od vas ne možete pogriješiti jer vas pronalazi nešto novo, naročito nakon što vas dokrajči staro. Ne vidim nužno najavu ljubavnog trokuta, prije se radi o zdravoj gužvi gdje dame biraju. Sve će se nekako namjestiti i uskladiti, prednost dajem staroj priči. Imam svoje mišljenje o održavanju ljubavnih mudraca, ali na meni je da iznesem poruku, a ona glasi – povratak starog i to staro će uspjeti.

tarot
Pexels 

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Pazite kako se borite za nešto i vodite računa da se ujedno – ne bojite. Situaciji, događaju, osobi pristupate iz pozicije nekog tko nema dovoljno utakmica u nogama, muči vas udaljenost (bilo zemljopisna ili emocionalna). S obzirom da se osjećaju vaši otpori, strahovi i stari programi te nepotrebna uvjerenja, možda nije loše da između vas i željenog – postoji distanca. U tom prostoru možete pronaći odgovore u sebi i oko sebe. Ukazala se prilika, ali vrlo je lako odustati i vratiti se na staro, zar ne? Moguće da imate posla s Ovnom ili Bikom. Netko je tu negdje gdje jest, vjerojatno ih jedva sustižete.... pa što? Oni su postigli nešto što vi zasad niste, ali nije da vas ne smatraju ravnopravnima – vi jednostavno imate određeni tok misli i predrasude i to vam više ne služi. Jednostavno ih deinstalirajte. Tajni obožavatelj zasad ostaje u sjeni, tek se mora ukazati. Sukobi sa strogim ocem, autoritetom, mentorom, šefom.
U najavi: Moglo bi dobro završiti jer su obje strane iskrene. Stabilnost. Prepreke će biti riješene. Za veliku većinu: skladan brak iako ste sudar svjetova.
Ishod: Komunikacija. Ako razmatramo da na svijetu postoje samo dvije emocije: ljubav i strah, straha se definitivno morate riješiti. Vaša će se želja ostvariti. Davnih dana poželjeli ste nemoguće i samo se opustite i dopustite jer - na pomolu je.

VAGA

Nedavna prošlost: U prošlosti, zaskočila vas je prošlost i malo ste se zaustavili na posve pogrešnoj stanici. Niste slušali intuiciju, prihvatili ste dosta naglu, nasrtljivu ponudu. Moguće da ste se u tom trenutku slabosti osjećali prilično loše i radilo se o utjehi.
Prihvatili ste juriš, a isti je završio katastrofalno. Niste slušali intuiciju, a k tome ste paralelno izgubili i prilično dobru šansu. Na navedeno gledajte kao na dobru školu. U ovoj igri ste se po tko zna koji put malo poskliznuli i upravo se sastavljate.
U najavi: Malo ćete se skloniti s puta kako biste razmislili o svojim namjerama, svom putu i kakve ishode želite? Dolazi i jedna gorka pilula: dok ste vi u tišini i tražite bar malo duševnog mira, druga strana je prilično aktivna, naročito na internetu. Ako ste se upoznali preko neke aplikacije za upoznavanje, moguće je da su ondje i dalje jako aktivni, možda čak i malo previše. Prihvatite mirno pozornost koju dobivaju i fokusirajte se na sebe. Važnije od toga da vam pišu, žele vas ili umiru za vama jest da krenete slušati intuiciju i povežete se s njom. Na duge staze, to će se opet pokazati presudnim. Njihove viralne aktivnosti nisu važne za vašu vječitu sreću.
Ishod: Ovo se neće popraviti. I to je u redu, više niste tamo, sad ste na novom timelineu. U nekom će vas trenutku kontaktirati. Promatrala bih to kao test. Remete vam autoritet, mir, donose dramu. Nježno vratite fokus na sebe i zanemarite distrakcije i ometanja.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Ako niste usred jako dobre ponude, ona je na pomolu. Razmatrate suživot, partnerstvo i planove kojih imate jako mnogo. Dobrodošlica. Manifestacija na manifestaciju.
U najavi: Moguća je kupnja nekretnine, selidba. Prvi dio tjedna naslućuje kraj medenog mjeseca, nešto vas boli i osjećate se zanemareno. Sugestija je da to pokušate iskomunicirati. Osjećaj je da postoji nešto pogrešno u cijeloj priči ili odnosu. Može se odnositi i na posao. Razmotrite svoje blagoslove, zastoj je nastao jer kao da ste zaboravili biti zahvalni. Ekspanzija nakon ritma bujnih manifestacija nastavlja se, ali kao da ste zaboravili svoju numero uno namjeru. Nisu zaboravili na vas, nisu vas zanemarili, nego ste vi zanemarili da postoji još resursa kojima se možete vratiti, to ne mora biti jedino posao ili jedino ljubav ili jedino financije. Ima još toga u izlogu! Nemojte zaustavljati igru samo zato što ste snuždeni.
Ishod: Ništa nije izgubljeno. Realno, sve je do vas i sve je o vama u ovom periodu. Nemojte donositi brzoplete odluke, naročito ako imate posla s Vagom. Moguće je da se ljubav još nije dogodila (iako vidim da samo što nije) jer se fokusirate na tužne sadržaje i kontraste.

RAK

Nedavna prošlost: Netko je išao u krajnost kako bi se dodvorio nekome, naročito profesionalno. Čitanje vuče i na društvenu ili obiteljsku dinamiku. Niste slušali intuiciju, ispalo je za vaše najveće loše. Nametnuta vam je pomoć, ali to tako baš i nije ispalo na samom kraju – došlo je do izdaje koja se manifestirala kroz dramu. Moguće da se radi o Djevici. Povlačenje je bilo neminovno. Kao da su shvatili da im se ipak „ne gadi“ brak za koji su rekli da im se gadi. Čitanje je otišlo u krajnost pa razmotrite da se radi o kolektivnoj energiji. Mnogi od vas su doživjeli šok saznavši da vaša ljubav ustvari nije slobodna osoba. Po kartama, neugodnu situaciju odradili ste šarmantno. Niste upali u ljubavni trokut, barem ne svjesno.
U najavi: Neophodno je podignuti granice oko sebe. Granice su dobra ideja. Previše ste izloženi. Nije nemoguće da se ranije opisana energija jednostavno vrati jer u vašim krugovima kao da se sve razotkrilo i maske su pale. Za veliku većinu vas - znate kako će to završiti – situaciju je nemoguće popraviti.
Ishod: Nedosljedno je, nedopustivo i nepotrebno. A moglo bi postati i još gore. Nećete dugo čekati na nove sretne događaje. Sa zahvalnošću otpustite ovu lekciju.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Znate što hoćete, znate što nećete. Razmatrate situaciju iz nekoliko perspektiva, na način – može li se ovo riješiti nekako drugačije? U odnosima opažate kako jest, ali radi inertnosti i indolencije druge strane – nije.
U najavi: Bolja ponuda će se dogoditi kada vi budete više Kraljica mačeva, a oni manje Vitez štapova. Ozbiljna, najhladnija od svih kraljica treba više od energije prijatelja s povlasticama. U nastavku, izašao je jedan zanimljiv tarot combo: karta vječitog neženje, karta koju tumačim kao manjak ili obilje reciprociteta te kartu slavlja, pomirenja i obilja. Moguće da ste izmanipulirani s onim koliko vam uzimaju, a nakon toga daju. Radi se o devetki pehara, šestici pentakla i tri pehara. Slobodno proučite značenje karata i posebno razmotrite sugestivne ilustracije.
Ishod: Što je za vas novo i što si novo želite? Jer nova osoba ulazi u vaš život i situacija izgleda obećavajuće. S obzirom da se radi o bližoj budućnosti (Vaga, listopad) imate se vremena pripremiti.

RIBE

Nedavna prošlost: Netko vas prisiljava na nešto što nećete, neželjeno je i smatrate to nepotrebnim. Prisila vas ili nekog vama bliskog. Moguće da se radi o Biku, autoritetu, mentoru, učitelju, nadređenome. Prijatelji vam okreću leđa, u situaciji ste posve sami, pomoć ne stiže, ne vidite hoće li vam se ovaj izazov isplatiti te je potrebno veliko strpljenje. Imate iskustva u ovakvim situacijama, ali je posve uzalud. Ne čuju vas i ne vide. Postoji zapovijed ili nalog, i svi su pod dojmom toga, ne znate koliko još morate čekati. Od vas se očekuje poniznost i prihvaćanje dogme, demagogije i sl. Moguća je upletenost u razne malverzacije, niste sigurni u ispravnost akcija.
U najavi: Zasad nema najave da će situacija biti riješena. Dobivate malo, rješenje se baš i ne traži. Vaše se potrebe ne podudaraju s potrebama ostalih energija.
Ishod: Nikome nije stalo da ishod bude pravedan. Ako je ikako moguće, bilo bi dobro da napustite ovu situaciju. Druge strasti, drugi projekti... Ovo je patnja bez koje možda ipak možete.

 Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com