OVAN

Nedavna prošlost: U tarot kartama vidi se ponavljanje ciklusa - lekcija je naučena. Vezano za pomirenje, ono nije potrajalo. Nije nemoguće da su vas napustili radi nekog trećeg. Uloge mogu biti zamijenjene, ali ljubavni trokut se svakako dogodio. U poslovnom smislu, bili ste izloženi konkurenciji.
U najavi: Stara ljubav, stara priča, nostalgija... I sve bi to opstalo da lekcija nije naučena: neminovno zatvarate ciklus. Reaktivacija ove priče dovodi do dramatične zamjene uloga: nekome kome je bilo jako stalo više nije, a hladnokrvna strana postaje zainteresirana više no ikad. Bojite se možete li privesti priču do „sretnog kraja“, nastojite kontrolirati situaciju, ali ista postaje veća od vas dvoje – s naučenom lekcijom netko je nekoga premostio i ekspandirao. Zbog svega navedenog niste raspoloženi da vam ta energija iznova uđe u život; niste ih spremni pustiti unutra. Jedna je energija uspjela u nečemu, može se raditi o poslu, moći, slavi, financijama... Nije nemoguće da je upravo naučena i svladana lekcija iz prošlosti zaslužna za to. I sad se ne možete vratiti na postavke odnosa kakav je bio nekad jer i sami niste osoba iz te faze. Neopisivo ste zanimljivi toj energiji i ne namjeravaju samo tako odustati.
Ishod: Nastavljate graditi svoje carstvo i radite na svojem obilju i prosperitetu. Sad vas tek promatraju kao „velik zalogaj“. Možda imate posla s duplim Lavom ili Lavom općenito. Očekujte poziv na ručak ili večeru, pozivnica svakako stiže. Mnogo su oklijevali, naročito u emocionalnom smislu, bili nedostupni i neuhvatljivi... I onda ste se pojavili vi i sad su na mukama kako da vas pridobiju i osvoje. Spremni su za ozbiljnu vezu, suživot, brak. Ispao je nevjerojatan tarot combo: Desetka pentakla, Desetka pehara, četiri Štapa (popularni 11:11). Naučena lekcija od ranije definitivno vas čini zrelijom, egzotičnom... Baš vas ne mogu izbaciti iz glave. Komunikacija u najavi. Telefon će vam eksplodirati od poruka.

BIK

Nedavna prošlost: U laži su kratke noge; jedna je strana uhvaćena u laži. Nešto je izašlo na svjetlo dana. Spoznaja o tome umanjila je njihovu moć i vlast. Pali su u vašim očima i izgubili ste interes. Može biti bilo koja malverzacija, trač, raspad prijateljstva iako je naglasak uvijek na ljubavno razočarenje. Bili su vam posebni, ali više nisu. Ovdje se opaža da niste imali plan B. Niste računali da su ovako neugodne spoznaje uopće moguće. Bez nečeg ste zasigurno ostali, osjeća se manjak rezerve ili podrške. U igri je Jarac, Djevica, Ovan, Lav, Strijelac, Vodenjak... ali naravno može biti bilo koji znak, ujedno to može biti i vaš astro combo. Bikovi, ova vas situacija toliko ne boli koliko ste zapravo iznervirani jer morate naći nešto drugo – što god to bilo. Smeta vas kretanje od nule, iznova. Sve novo započeto odmah će naići na zid što izaziva novi set frustracija.
U najavi: Neće mirno gledati kako odlazite. Kočnicu predstavljaju jedino sredstva i financijski aspekt. Imate posla s energijom koja će ići do kraja. Ranije su možda bili neodlučni, ali to sad svakako nije slučaj.
Ishod: Problem je što vam nisu previše potrebni za nastavak vašeg puta. Očekujte komunikaciju. Nema trećih osoba, nemate konkurenciju, nitko vam nije ravan. Ipak, zasad niste zainteresirani. Na tu vašu nezainteresiranost koju možemo promatrati i kao otpuštanje – otkrivaju se još neke energije (poslovne ponude, intimni pozivi za druženje i sl.) gdje ste i dalje uvjerljivo nezainteresirani. Zasad ne želite nikog i ništa – i tako upravo postajete svima neodoljivi. Od ponuda bi mogla upaliti barem jedna. Vaš se scenarij popravlja, vaši se izgledi poboljšavaju. Burna vremena za Bikove.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Shvatili ste što nije, a što jest za vas. Ono što nije za vas, puštate da ode. Jedan veliki dio vas htio je od nemogućeg napraviti moguće, ali to evidentno nije uspjelo. Neki se ljudi ne daju ukrotiti i pripitomiti.
U najavi: Ono što želite - to ste voljni pričekati. Moguće je da vaša osoba mora nešto riješiti. Osjećate da čekate pravu stvar. Kaže se da se u zavođenju moraš ponašati kao kad želiš uhvatiti vjevericu: polako i bez naglih pokreta. Isprva, nećete baš znati kako. Tu nastupa karta Mudraca gdje dobivate razne ideje i spoznaje kako osvojiti neosvojivu tvrđavu. Nije nemoguće da posegnete za raznim trikovima, a sve u svrhu kako samoj sebi ispuniti želju. Ovdje se radi o jednoj velikoj strasti, što god da to jest. Neočekivani obrati, zatvarate cikluse, dolazite do časti i pravde – iako vam to nije zapravo bila namjera, započelo je „sasvim obično“. Sviđa vam se način na koji ste smislili strategiju. Karmička zadovoljština.
Ishod: Netko treba vremena, vjerojatno druga strana. Vrijeme vam ne predstavlja ništa. Dajte vremena vremenu, naročito jer stvar ide do samog kraja. Čitanje ima mnogo seksualnih konotacija, iako ne bih rekla da je ovo odnos koji je premostio sferu platonskog. Strast će biti samo motivacija i pokretač.
Ide vam na živce što nisu tradicionalni, nisu formalisti, ali praštate im to jer osjećate da ne igraju igru. Fokusirani su na sebe, ne žele ono što žele drugi. Uloga naravno može biti zamijenjena. Ovo je nedovršen posao koji će biti dovršen, samo da se osmisli način.

RAK

Nedavna prošlost: Nije ispalo po vašem. Razvlačilo se, razvlači se... i tako unedogled. Radi se o bilo kojem aspektu života: postoji nešto gdje ne vidite ishod ili pozitivan ishod. Nije dovršeno, ali ne ide naprijed. Moguće je da imate posla s Lavom, Djevicom, Vodenjakom, Rakom. Nečeg ima previše, netko se ne želi urazumiti, gubi se balans, harmonija, osjeća se manjak suradnje i dogovora. Ovdje nema saveza. Vi ili nemate emocija u ovom trenutku ili su potpuno otupile, izgleda kao da niste raspoloženi za dalje. Ovo nije najbolje moguće razdoblje, potišteni ste.
U najavi: Ovo morate razriješiti, saznati koji su planovi druge strane (ako ih uopće imaju?) i krenuti naprijed – naročito uz kartu Kočije naopako. Stvar na trenutak krene, pa stane. Mogući su gubici u prometu, odgoda kupnje vozila, loša prodaja i sl. Druga strana nešto ne želi ili neće. Osim toga, život je dobar, iako su vas okarakterizirali kao nekog tko nije dovoljno dobar – i čini se da ste voljni nastaviti živjeti pored tog stava. Ne odobravaju vas, a vi prihvaćate poraz. U najavi je raskid ugovora, vaš ugovor duša je naprosto pred istekom.
Ishod: Brzopleti su. Kad se povuku tada se značajno povuku, a kad se vraćaju način na koji to čine je ishitren, brz, infantilan. Cijela je situacija daleko od odrasle. Pomirenje je svakako moguće, ali iznova se vraćamo na prvotno razvlačenje. Ne nalazite se u situaciji koja će biti uskoro riješena. Podignite svoje granice i ne zaboravite da vaše granice smetaju upravo onima koji ih najviše trebaju. Pazite na sebe, svoju energiju i auru. Više niste sigurni ostaju li ili odlaze i jedan dio vas uviđa da imate sve, samo zapravo nemate njih, a to sve nije pravi partnerski odnos.  Moglo bi doći do zbližavanja, ali ono neće potrajati. Više nemate snage zadržavati ih.

LAV

Nedavna prošlost: Donošenje odluke. Moguće je da se isprva dogodila nepravda, zatim pravda – netko je dobio što je zaslužio. Satisfakcija, ali i drama. Niste pristali biti druga violina, postavili ste se kao prioritet. Ponijeli ste se časno, objektivno, pošteno, niste bili vođeni bijesom ili se bahatili – i tako ste nešto dobro riješili.
U najavi: Postoji energija koja vas želi osvojiti. Nitko ih neće moći zaustaviti. Ne boje se odbijanja, hladnoće, katastrofe, nemaju straha od vašeg NE. Kada? Prilično brzo. Imate posla s nekim tko je jasno odlučio što mu je činiti i ne premišljaju se. Onoliko koliko su ranije bili željni drame, uzmicanja, oklijevanja – toliko su sada sigurni da vas ne žele izgubiti. 
Ishod: Nema neke veće ponude jer zasad je fokus kako da vam se uopće približe. Isprva moraju raditi na tome kako da opet uđu u vaše krugove. Čini se da imate posla s nekim tko treba upute za korištenje. Bolje funkcioniraju kad vi njih hoćete, a oni nemaju što za ponuditi. U bližoj budućnosti, kad vi njih ne budete htjeli, a oni moraju nešto ponuditi jer je to neminovno kako bi vam se približili – na vidjelo izlazi njihov manjak ponude, spontanosti i kreativnosti. Opet se situacija vraća na nezrele, tvornički djetinjaste postavke. Žele isto što i vi, ali ne znaju kako to realizirati. U ovom ciklusu situacija je neodrživa i pokušaj pomirenja ili zbližavanja ne opstaje. 

DJEVICA

Nedavna prošlost: Nešto ne želite čuti. Naročito ako se radi o vezu ili odnosu koji slabi. Spone koje vas vežu više nisu toliko jake, odbijanje prilike. Neodlučnost i kolebanje. Komunikacije baš i nema. Ako je i ima, osrednja je.
U najavi: Isprika stiže. Komunikacija u najavi. Nije prvi put da druga strana ništa konkretno ne nudi i definitivno ovo nije posljednji put da ćete ipak pokleknuti i nastaviti još ovaj krug: bit ćete zajedno. Prilično brzo dolazi fijasko, stvar je jednostavno neodrživa. Osjećam po načinu na koji su se karte otvorile da nekome smeta nečija fantastičnost; netko je fenomenalan, zanimljiv, mami i privlači, druga se strana osjeća nebitno. Netko se ne može nositi s nečim što druga osoba predstavlja: nečeg je jednostavno previše.
Ishod: Mnogo toga će se razjasniti, ali ovo je jedna od onih situacija gdje se snažno fizički privlačite, ali sve drugo nikako da krene u nekom smislenom smjeru. Možda morate raditi na uvjerenjima – recimo: Mogu biti s nekim tko je fantastičan. Mogu biti s nekim tko je poznat i popularan. To što su oni, ne poništava mene. Postoji neželjeni program koji vas blokira kod vaših ekspanzija i manifestacija.
S druge strane, oboje se znate namamiti, ali i zamrziti, dovesti jedno drugo do ludila. Moguće je da ćete opet biti zajedno, ali opet ćete nastradati. Preporuka je da healing odradite odvojeno, ništa se veće ne događa dok ne zaliječite svoje rane. Savršeno si pikate rane i to stvara nedovršene cikluse. Uzmite pozitivno iz odnosa. Ako se radi o vezi na daljinu, to je u ovom slučaju prednost. Bez brige, nitko neće odustati, ali zaista razmotrite da neko vrijeme ne budete zajedno i da to iskomunicirate.

tarot
Pexels 

VAGA

Nedavna prošlost: Manjak reciprociteta, naročito ako imate posla s Lavom. Za neke prilično specifična poruka: gubitak ženskog djeteta ili neodobravanje od strane ženskog djeteta (moguće od strane partnera i sl.). Neko je ljeto prilično neslavno završilo. Nepopravljiv odnos koji vas je natjerao da postanete sebični. Moguće je da su izvukli najgore iz vas. Postali ste najgora verzija sebe, naročito kad su hinili kako se žele pomiriti ili pronaći zajednički jezik – ali to uopće nije bilo tako. Gubitak reputacije, loše isprike, slabe ponude. Ovo zaista nije uspjelo. Degradirali su vas i ponizili.
U najavi: Prilično vam je dosta. Zatvarate svoje srce. Kako to obično biva, kad Bog zatvori vrata otvara prozor pa dolazi neki novi val. Nešto se nudi, priča se tek mora razviti, ali vaši su živci tanki i nemate strpljenja za nova upoznavanja ili kretanja od nule. Pojavljuje se zanimljiva osoba iz daleke prošlosti. Karte govore da ste zaista neraspoloženi, potreban je oporavak i distanca.
Ishod: Vaše je NE ipak NE. Ovo može biti i obiteljska dinamika ili poslovne prilike. Svakako razmotrite podznak ako za vas ova poruka ne rezonira.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Imate puno ponuda, ali čekate tu jednu opciju. Moguće da čekate da vas odobre, priznaju, čekate svojih pet minuta i dok čekate, dobivate na lopate čekanja. To što čekate zasad se neće dogoditi pa odlazite u izolaciju koja je polučila komunikaciju, ali ishod te komunikacije je besmislen: samo je došlo do nove svađe. Uglavnom, burna vremena za Škorpione, svakako nije bilo dosadno. Ipak, niste emocionalno angažirani i primili ste se posla i profesionalnih obaveza. Imponiraju vam ponude, a nečije „sobe za čekanje“ ipak nisu vaš đir. U ranije spomenutoj izolaciji nešto ste smislili i to određuje vaš put.
U najavi: Vi nešto znate i osjećate, naročito sve ono što ima veze s onim što je za vaše najveće dobro. Sve mirnije spavate i sve ste manje anksiozni; imate mnogo opcija i izbora. Vama se više ne da igrati igre, težite pravoj ponudi, a nje kao da ipak i dalje nema.
Ishod: Zanimale su vas činjenice i komunikacija, ali to će vas proći. Pripremite se da ćete neko vrijeme biti sami. Ako ste u vezi ili braku, dolazi do otuđenosti koju ćete iskoristiti za vlastiti rast, razvoj i rad na sebi. Ulazite u fazu gdje ste sebi na prvom mjestu i nemate vremena za one koji nemaju vremena za vas. Prihvaćate da je loša ponuda i dalje loša ponuda te ne namjeravate čekati da se stvari poboljšaju. Utoliko se pojavljuje netko tko ne želi imati posla sa svima i čini se da su vas izabrali za druženje – to što želite vam dolazi, ali oprezno sa željama; malo ćete se uplašiti kad se krenu ostvarivati. Pazite koju vrijednost dajete drugima, a koju sebi – energije koje vam ulaze u život su snažne, nepokolebljive – Riba, Vaga, Strijelac. Njima se nikud ne žuri; pravi predatori koji su više od materijala za zabavu. Možda ćete ih lakše prepoznati po tome što će se žaliti na bol u zubima, naročito lijeva strana. Ne vidim razliku u godinama, ali kao da su impresivnog materijalnog statusa.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Izašli ste iz jednog ciklusa. Dovršetak. Smrt starog. Imate nešto novo u vidu, moguće da niste objavili svoje namjere; zasad ih samo testirate i rekla bih da ste ih uveli u svoju sobu za čekanje. Imate kontrolu i moć te ih stoga provjeravate. Imate resurse i uvjeta da vam se uopće ne žuri. Želite nekog kompatibilnog i morate donijeti odluku, osobito jer vam je kristalno jasno kako ste završili s amaterima i diletantima. Ne zanima vas nečiji potencijal, želite partnerski odnos i zrelu osobu koju ne treba odgajati ili spašavati.
U najavi: Kraj čekanja i donošenje odluke. Susret. Ne bih rekla da vas je troje u vezi, samo razmatrate možete li svoje aktualno stanje uklopiti u njihov juriš. Status vašeg života i dnevne rutine ne želite poremetiti nečijim ulaskom – a njima se sve manje čeka i sve više žuri da postanu dio vaših krugova.
Želite biti objektivni i mudri. Jednom se dogodilo nešto slično i niste baš najbolje prošli. Znate što si ne želite priuštiti; sve se svodi na to želite li ih pustiti u vaš život ili ne. 
Ishod: Ipak se držite distance i niste zainteresirani, barem je dojam takav. Druga će vas energija pričekati, neće vas požurivati. Opaža se da ste zaista zatvorili ranije spomenuti ciklus i nemate namjeru srljati dok ne budete sigurni. Ako vam se sviđa Strijelac i čitate njihovu tarot prognozu: dajte im vremena, ne zavlače vas, samo trebaju biti sigurni što zasad nisu.

JARAC

Nedavna prošlost: Saslušat ćete sve moguće i nemoguće činjenice u komunikaciji koja predstoji. U vašoj je glavi kristalno jasno kad se dogodio početak kraja. Razmatrate svoje ili njihove financije: pomoć stiže, naročito materijalni prosperitet. Bik, Vaga, Strijelac, Rak – važni su znakovi ovog perioda.
U najavi: Ne vidite zašto biste ostali u ljubavnom, poslovnom ili prijateljskom odnosu ako samo jedna komponenta funkcionira. Slažete bilancu onog čega ima previše s posebnom pažnjom na ono čega, naravno, ima premalo: ovo je odnos gdje su ispucani svi džokeri. Tu bi puno toga trebalo popravljati – ne vidim da ste raspoloženi za sanaciju. Ipak, njihova će vas akcija izuti iz cipela: nastupaju pošteno i motivirani su da vas pridobiju.
Ishod: Dolazi do nove komunikacije. Druga je strana spremna popraviti sve što se popraviti može. Očekujte razgovor iz pozicije kako su dali sve od sebe, ali vi ste uporni u tome da ih ne želite. Onoliko koliko ste ranije htjeli da budu dio vašeg života, toliko ste sada ravnodušni. Moguće da ste u ovoj situaciji ispali zaljubljive, ali i odljubljive prirode.  Možda imate posla s Djevicom ili Vodenjakom. Ne vidim da prihvaćate ponudu. Također, ne vidim da oni odustaju ili dižu ruke, a vi pak s druge strane slušate intuiciju i zaista niste raspoloženi za nove drame ili cikluse povratnika.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Netko se nije pojavio. Netko se nije držao dogovora. Moguće otkazivanje sastanka ili pomicanje planova. Imate posla s nekim tko prokocka priliku i onda se kaje ili čudi nad propuštenom šansom – a sami su je potaknuli. Može se reći da sve mirnije spavate i niste raspoloženi kao prije. Postoji seksualna frustracija u oba smjera, ali je situacija u čvoru koji nikako da se raspetlja.
U najavi: Iz nekog razloga idete po još; neće se popraviti, neće se srediti... ali navukli ste se poput ovisnika. Tretiraju vas nepravedno, svjesni su svoje moći i kontrole; naročito jer vam nemaju što za ponuditi i oboje ste zaglavili.
Ishod: Mogli biste zatvoriti svoje srce i povući crtu. Situacija nije dobra za vaš posao, financije, udaljavaju vas od Izvora i zahvalnosti. Ova se vibracija odražava na vaš život i stvara zastoj. Igraju toplo – hladno i remete vaš mir. Imate posla s nekim tko kao da nešto namjerno nije napravio ili je otišao u sabotažu, a nakon toga se danima čude: Kako je ispalo, eto baš nemamo sreće. A zapravo, ne preuzimaju odgovornost, glume žrtvu i ne namjeravaju se popraviti. Komunikacija postaje sve lošija. Čini se da su vam intimni odnosi dobri, ali je i toga sve manje pa se postavlja pitanje: Jesmo li mi aktivni ljubavnici ili je sve nekako sporadično? Ovo nije aktivna veza i to vam sve više smeta, naročito jer ih sve više gubite.

RIBE

Nedavna prošlost: Netko je lagao o svojim financijama. Naravno, može biti bilo koja tema, ali su u kartama ispale financije – status. Bliske osobe nisu ono za što se izdaju. Vas muči da ne budete povučeni za dno. Moguće da su vas pitali za pozajmicu. Ne sviđa vam se razvoj događaja i postavlja se pitanje: što je tu sve lažno?
U najavi: Moguće je pucanje prijateljstva zbog financija ili poslovnog projekta. Svakako želite donijeti pravednu odluku. Radi se o odnosu koji će neminovno propasti kao takav. Netko nije iskren vezano za svoje napredovanje i sve se nešto na vas okomilo vezano za posao. Ovo je sve, samo nije ljubavno čitanje.
Ishod: Sve počinje i završava s financijama. Situacija se neće popraviti dok ne donesete odluku koja je neugodna. Očekuje vas bolno buđenje vezano za to kako se ljudi predstavljaju. Niste se opekli samo ovaj put. Opaža se kako niste naučili lekciju i sami morate shvatiti kako vas netko pridobije lažnim šarmom ili suosjećanjem. Iz vas neprekidno izvlače sredstva i tome treba stati na kraj. U najavi su bolni rezovi i komunikacija koju jednostavno morate odraditi. Financije se često povezuju sa slobodom i izborima, razmotrite jesu li jasno objasnili svoj bračni status. Shodno tome, drugo objašnjenje moglo bi ukazivati kako se netko izjašnjavao kao slobodan, a zapravo je u zauzet. 

 Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com