Tranzit Venere u Raku potaknut će našu žudnju za romantikom, čvrstim vezama s obitelji i nostalgijom. Naša će intuicija dosegnuti nove visine jer vodeni znakovi imaju tendenciju osjećati stvari na dubljoj, podsvjesnoj razini, što nam omogućuje da vjerujemo vlastitom osjećaju kada je u pitanju ulaganje novca ili obvezivanje na vezu.

Još važnije, u ovom se periodu usklađujemo s ljudima zbog kojih se osjećamo posebnima i viđenima. Misija ove Venere jest živjeti ljubav tamo gdje se osjećamo sigurno jer se tek onda u potpunosti može otvoriti i prepustiti. Savijamo negdje, s nekim ljubavno gnijezdo u kojem imamo osjećaj pripadnosti. Obrasci dobiveni kroz odrastanje mogu nas potaknuti na regresivno ponašanje u partnerskim odnosima. Prošlost utječe na sadašnjost. 

Kada je Venera u Raku, osjećamo na dubljoj razini, ali javlja se i preosjetljivost i razni obrambeni mehanizmi. Naime, da bismo govorili iz srca potrebno je vrijeme i strpljenje, ali kada riječi izađu na vidjelo, vrijedit će više. Ukratko, osjećaji koji se govore su iskreni i istiniti. Intimnost je bitna, ali zahtijeva povjerenje koje se ne stječe preko noći. Jednom kada je pružena, primljena ljubav je veća od bilo čega drugog jer nijedan drugi položaj nije osjetljiv ili bezuvjetan kao Venera u Raku.

Samoodržanje je jedina zamka koju ćemo iskusiti u ovom tranzitu. Iako se na papiru sve može činiti u redu, možemo se sakriti u čahuru kako bismo zaštitili svoja srca. To znači isključiti se od svijeta i suzdržati se od daljnjih planova dok ne budemo spremni krenuti naprijed. Zaštititi se pod svaku cijenu obično znači ne puštati ljude lako unutra. Iako je mudro provjeriti ljude kako bismo bili sigurni da su čisti u svojim namjerama i iskreni sa svojim osjećajima, ne bismo se trebali potpuno zatvoriti. 

Odanost je važna za Veneri u Raku, koja će dati sve onima koji joj čuvaju leđa. Ako je, pak, vjera u vezu izgubljena, tada se Venera u Raku ne može vratiti u partnerstvo jer se ne osjeća sigurno. Bježi od nepromišljenosti i opasnosti.