Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTO ZAPRAVO ZNAČI DUHOVNO BUĐENJE? Postajemo li 'savršeni' kad se napokon probudimo?

Duhovno buđenje ne znači postizanje "savršenstva", piše autor i motivacijski govornik Jeff Foster

 Što znači duhovno buđenje Izvor: Shutterstock

Mnogi ljudi imaju pogrešnu predodžbu o tome što duhovno buđenje zapravo znači. Duhovno buđenje ne znači pobjeći iz naše tame i ući u vječno stanje svjetla. Ne, duhovno buđenje je revolucija u svijesti. Zapravo, tada se okrećemo svojoj tami, suočavamo se s njom i obasjavamo je svjetlom. Tada spoznajemo sebe kao svjetlo koje može obasjati i najmračnije kutke naše duše.

Naša svrha i svrha duhovnog buđenja nije uništiti, iskorijeniti, transcendirati ili čak "liječiti" našu temu - tugu, užas, ljutnju, bijes, sram i te duboke osjećaje krivnje. Jer to su samo mjesta u nama koja još nismo htjeli ili uspjeli prosvijetliti. Oni sami po sebi nisu zli, grešni ili opasni.

Dok liječimo, počinjemo prihvaćati ta “tužna” mjesta s ljubavlju i prihvaćanjem. Svojim gorućim svjetlom obasjavamo bolna i ranjena mjesta u sebi. Kad se duhovno probudimo, dajemo im do znanja da im je mjesto u nama, da ih se ne želimo riješiti ili uništiti. Da su dobrodošli, da ćemo se pobrinuti za njih, povezati se s njima. Učiti od njih. I tako su ti “mračni” osjećaji još uvijek tu, ali više nas ne kontroliraju. Ovako možemo djelovati iz prisutnosti, jasnoće i iz ljubavi. Na taj način možemo biti puni života – radosti i tuge, zbunjenosti i jasnoće, ranjivosti i hrabrosti u isto vrijeme.

“Mračna” mjesta u nama više nisu naši neprijatelji. Nisu greške. Nisu "bolesti". Oni su naša dragocjena djeca koja plaču, žude za našom ljubavlju, našim svjetlom i našom svjesnošću. A kada se počnemo duhovno buditi, možemo im to omogućiti.

Izdvojeno za vas...

Najnovije