OVAN

Nedavna prošlost: Ne po prvi put, dogodilo se da se netko „šepurio“ po internetu, hvalio, prisvajao zasluge i sl. Moguća je i ozbiljna svađa koja je nastala online, preko društvenih mreža općenito, recimo na nekoj grupi na nekoj od aplikacija. Uglavnom, u nedavnoj prošlosti ima mnogo online aktivnosti koje su presudile vezi, odnosu, prijateljstvu, karijeri. Je li se netko prikazivao boljim nego što jest, šarmirao bez pokrića... Vi ćete znati bolje. U tarot kartama vidim da vam se ovo nije dogodilo prvi put i stoga ste se malo povukli od svih i svega. Distanca se pokazala kao prikladno rješenje.
U najavi: Ovo i nije neka prilika za vas, bilo da se radi o potencijalnom prijateljstvu, vezi, poslu ili pak nastavku navedenog. Bilo bi dobro da zbrojite svoje gubitke i odete dalje. Nekad ostanemo u nekim odnosima jer traju deset godina, jer smo mnogo uložili – napravite rez i idite dalje.
Ishod: Malo se teže mirite s okončavanjem situacije. Moguće da imate posla s Djevicom, Škorpionom, Jarcem, ali naravno može biti bilo koji znak ili se radi o vašem astro combu. Što god da jest, po kartama stvar je gotova i mirite se s gubitkom. Stiže površna ponuda, ali razmotrit ćete gubitak reputacije, vremena, ulaganja. To nisu vaši kokreatori i nisu vam pokazali svoju najbolju verziju. Paralelno, kao da su se spojili na vašu bateriju i ispraznili vas poput gladnog i žednog mobitela. Pet dana, pet tjedana, pet mjeseci ili pet godina kasnije opažate kako je za vas vrijeme stalo i niste napravili ništa u vezi svojih planova i obaveza – naravno, kad ste bili Izvor nekom drugom, a ne sebi. U nekim dijelovima prognoza miriše i na skandal. Stiže isprika no to je dio igre. Zaista, bilo bi dobro da se odmaknete od ovog scenarija.

BIK

Nedavna prošlost: Primili ste se posla. Kraj drame. Shvatili ste da je sve energija. VI se događate životu, a ne život vama. Ljubav prema sebi je najvažnije iskustvo ljubavi. Moguće da ste čuvali svoju energiju posljednjih nekoliko dana. Također, možda ste privukli nekog navedenih osobina. Raspoloženi ste samo za one koji su voljni dokazati se i razmatrate kome pokloniti svoje vrijeme, naklonost, energiju. Svjedočili ste ulizivanju. Osvijestili ste tuđe neobične saveze koji su ustoličeni na podilaženju. To ste samo ovlaš opazili, u naravi ste fokusirani isključivo na sebe i svoje planove, ništa ne može zaustaviti vašu ekspanziju. Dok ste se bavili sobom, izbjegli ste konflikt (moguće da je nečije ulizivanje na kraju krajeva loše završilo).
U najavi: Dobre vijesti. Ako netko bude želio iscijediti vaše samopouzdanje, vrijeme ili upadati u vaše planove i život, vaš će odgovor biti NE. Moguće da imate posla s Rakom ili Strijelcem. Nekog prebacuje na pohlepu i anksioznost. Razmatrate dobre i loše strane te osobe, bilo da je riječ o nekome koga jako dobro poznajete i imate zajedničku prošlost, ili se pak radi o nekom novom. Netko fantazira o vama i to ćete saznati. Postoji osoba koja vas želi, a raspoloženi ste uzvratiti naklonost.
Ishod: Svakako vas netko pokušava odobrovoljiti i pridobiti. Oni žele isto što i vi, iako ste sudar svjetova sa svim onim slatkim razlikama i nepremostivim preprekama. Znat ćete kad igrati toplo, a kad hladno. Pazit ćete kome poklanjate svoje vrijeme. Oni koji nisu imali dramu ili konflikt s vama bit će u vašoj milosti, a samim time imat će propusnicu za vaš manifestacijski vrt u kojem ćete slaviti svoje pobjede. Pomoć stiže ili istu nudite. Oprezno sa željama, mogle bi se ostvariti; ova je pomoć čista manifestacija. Ovog ćete tjedna imati sreće u uslužnim djelatnostima i ako trebate ili nudite pomoć. Kokreatori stižu, situacija se namješta. Gdje vam je kraj Bikovi, pred vama je savršen tjedan. Također, zanimljiv povratak u najavi. Prijateljica, prijatelj, obožavatelj, ljubavnik... Vraća se.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Nostalgija boli. Sjećanja bole. Raspoloženi ste za bolja vremena. Osjećate da vaša osoba od interesa ima nedovršenih poslova, usred healinga su i možete očekivati komunikaciju na tu temu, eventualno se već zbila. U kartama se pojavljuje Bik. Shvaćate njihove nedovršene poslove, ali malo vam nedostaje da ne upadnete u dramu jer i sami s njima imate nedovršen posao koji u konačnici stvara dojam da niste prioritet. Tekući problemi vam idu na živce, a naročito tzv. običajno pravo gdje je netko nešto radio na svoj način, a sada ispada da je to običaj i tako biti mora (a ne mora).
U najavi: Prihvaćate li da je sve igra i prihvaćate li teoriju kako se treba nekome prikazati i da nisu sve naše uloge za sve naše publike? Sve je rola i naša se dnevna rutina uglavnom svodi na role koje odigramo. Malo sam ljubavnica, malo sam majka, pa sam ljuta klijentica koja piše pritužbu, onda i sama završim kod nadređenog jer se netko žalio na mene, a to nazivam karmom. Ili vi ili netko s kime ste u doticaju, baš i ne vole igre. Ako nešto nije za vas, možda to i ne trebate. Moguće da niste spremni za rezove, a naročito neke nove uloge, role. U čitanju ima dosta skrivanja iza okolnosti – možemo ih nazvati i razlozima u smislu: sad nije vrijeme za to. Pojavljuje se i Vaga.
Ishod: Tko je za koga najbolji? Kako znati što je najbolje za nas? Razmotrite što tko donosi na stol. Sklonite se od pesimista i onih koji ne znaju kako se trgnuti. Okružite se onima koji znaju iskopati rješenje. Za veliku većinu, neće doći do konflikta jer je sve na neki način u vašoj glavi. Ništa neće propasti jer nije niti adekvatno započelo. Ovdje se pak pojavljuje Jarac. Dolazimo do dijela - treba li vam tarot ili terapija jer se netko ne želi popraviti, promijeniti ili okolnosti izgledaju kao nešto što nekad u prošlosti nije uspjelo. Nema lošeg ishoda, sve je lekcija. Imate posla s nekim tko je toksičan, moguće da prikazuje bankrot, a u stvari bankrota nema. Energija je nezrela. Nekad ste ove situacije rješavali kroz konflikt, sada ćete se poslužiti promatranjem i pasivnošću. Ipak, ovo vas sve udaljava od donošenja odluke pa se čini da ste zapetljani u nečem što zapravo i nije vaš problem, ali je nekako postao. Moguće da su u situaciju uključena nečija djeca koja situaciju ne odobravaju ili ne žele odobriti. Postoji kult obožavanja s jedne strane i ogromna nemoć s druge.

RAK

Nedavna prošlost: Netradicionalni, negospodski prekid. Može biti i kraj prijateljstva, svađa u obitelji. Bilo je truda, izlaska iz zone komfora. Može biti i ugovor iz vedra neba, promaknuće. Prošnja, zaruke. Vrlo specifična poruka: opazili ste da se druže s bivšima ili nekim iz prošlosti, a sve zaudara na zabavu za troje u kojoj očito ne želite biti. Ako je vjernost ono što dvoje ljudi iskomunicira da je nevjera, očito niste pristali na ovaj dio sporazuma. Moguće i da im se bivši motaju po glavi i sad imate mnogo upitnika koji su nalik na žirafu u sobi. Moguće da vas negdje nisu pozvali ili nekog niste htjeli primiti, ugostiti, pozvati. Netko nije dobrodošao. Mirenje iz sažaljenja.
U najavi: Drugu osobu treba pitati što točno želi i pripaziti na mala slova. Recimo, oboje želite vezu, ali hajmo ispregovarati i iskomunicirati uvjete: koliko ćemo se često viđati, čuti, kako ćemo provoditi vikende – zajedno ili odvojeno? Slično je i kod sklapanja ugovora o radu ili rad na projektu. Mala slova znaju biti ozbiljan deal breaker.
Ishod: Situacija „Dajte mi nešto drugo“. Nezrela, dječja posla. Imate scenarij u kojem se netko ne zna adekvatno ispričati i preuzeti odgovornost. Situacija nalaže da sve strane budu fer, potrebno je tradicionalno okruženje i biti otvoren za dogovor, sporazum, konsenzus. Potreban je kompromis, ali to se s prisutnim energijama ne može izvući. Okreću se leđa situaciji. Neki drugi blagoslovi i pravde stižu. Divna lekcija da u budućnosti povjerujete intuiciji. Nije vam ovo prva utakmica u nogama i prvi gubitak, naučili ste kako neželjeno funkcionira.

LAV

Nedavna prošlost: Kako sam postao mali Lav? Kako sam postao najsretnija karta u tarotu, karta Sunca, karta uspjeha, karta ljeta, karta ženskog djeteta? Čak i ako sam kao karta izvučen naopako, i dalje sam najsretnija karta tarota? Tako da sam se riješio ili riješila prianjanja, neodlučnosti i neodlučnih, racionalno upravljam vremenom i znam kad sam nekome višak i nisam prioritet. Stvorili ste sebe iz ničega. Iz ničeg je nastalo nešto što ima vrijednost. Karte su povezane s raznim ovisnostima. Pitate se kome dati svoje povjerenje? Uloge mogu biti zamijenjene, možda vam je osoba ovih osobina ušla u život. Stvari sjedaju na svoje mjesto u svim pogledima, ali vi pušete i na hladno, čime sebi u konačnici pucate u nogu. Opustite se. Nemojte zabijati autogol, što je bilo – bilo je; više niste tamo.
U najavi: Postoji obitelj u koju se ne možete uklopiti. Može biti i poslovno okruženje u koje se treba integrirati, ali nemate ideju kako. Razmotrite razliku između razloga i izgovora. Slijedi pomirenje. Zabava, proslava. Jedan veliki ciklus je okončan. Ako ste slobodni, u život vam ulazi vatreni znak (Ovan, Lav, Strijelac).
Ishod: Oprez da, ali puhanje na hladno ne. Nemojte sami sebi biti najveći neprijatelj. Kod ishoda bilježimo još jedan povratak i još jedno pomirenje. Ovo je period velikih povrataka i povratnici kucaju na vaša vrata. Netko je spreman podnijeti teret života s vama. Veliki savezi i velike odluke u najavi. Smrt starog i rađanje novog. Sigurne, dobre promjene u najavi. Transformacija.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Razmatrali ste nedovršen posao (ljubav, ali mogu biti i financije ili karijera) i odlučili ste se za NE. U čitanju se pojavljuju Ovan, Rak, Strijelac, ali naravno može biti bilo koji znak. Kod nekog ne prolazi nešto što je površno, sporadično, netko nema afiniteta prema lošim isprikama. Ne prolaze trikovi, barem ne više.
U najavi: Dolazite kao netko tko ima što ponuditi. Druga strana baš i ne, ili je sve zamaskirano u raznim igricama. Postoji jedan NE koji niste iskomunicirali i iako je ciklus završen i okončan, postoje mala, odškrinuta vrata kroz koja se netko može iznova provući – naravno, opet dolaze s trikovima. Jesu li krivi oni što dolaze s trikovima ili onaj koji nije čvrsto zatvorio vrata?
Ishod: Znate da je osuđeno na propast, ali postoji ignoriranje realnosti. Također, kako ako nekome oduzmemo vrijednost ili značaj, vratiti nazad istu tu vrijednost ili značaj? Tko ima moć? Oni što se prave da se ništa nije dogodilo ili ovi drugi, upetljani u procese? Netko nije bio cijenjen i sad treba objasniti da ipak postoji respekt za učinjeno. Ubrzo vas sustiže ulizivanje i kraj drame. Općenit dojam je kako je ovdje nešto teško popraviti. Negdje krajem tjedna shvaća se moć energije. Primjerice, nalazite se usred prometne gužve i sve je zapelo. Čujete dobru pjesmu, hit koji vas trenutno prebacuje u stanje sreće, pojačate glazbu, zapjevate; u tom trenutku promet krene i gužva samo otklizi. Da, svojom emocijom u stanju ste pokrenuti najveći zastoj. U ovom se čitanju osjeća kako je netko izgubio nekog tko je bio glavni kotač, pokretač i bit će jako teško pronaći zamjenu. Prije ulazi netko nov u vaš život, ne vjerujem u ishod ove kolektivne energije u smislu pomirenja.

tarot
Pexels 

VAGA

Nedavna prošlost: Vi ste svoju osobu pronašli. Može biti i posao. Nešto ste vidjeli, svidjelo vam se, a to ste u konačnici dobili. S druge strane imamo nekog tko je prikazan kao loša majka, loš skrbnik. Manjak empatije, ženstvenosti, hladnoća. Postavlja se pitanje je li netko idealan izbor za vas? U nedavnoj prošlosti zbio se razgovor u kontekstu imati ili nemati djece, planiranje vjenčanja... Ne bih rekla da ste zadovoljni pregovorima, netko zasigurno ne vrišti od sreće. Nešto želite, a ne možete dobiti. Netko ne odobrava vaše izbore. Uloge mogu biti zamijenjene. Sve u što sumnjate, režite. Ono što ne želite, nemojte tolerirati.
U najavi: Morate razmisliti o nečijoj škrtosti, uskogrudnosti. Moguće je i razmatranje svjetonazora. Pojednostavljeno, škrta prijateljica, ljubavnik koji nije baš galantan. Razočarenje vezano za financije, potporu, sponzoriranje. Moguća je i svađa u obitelji radi materijalne podjele.
Ishod: Situacija će se popraviti. Očekujte komunikaciju. Za ovaj je ishod potrebno da je samo još netko donekle razborit i razuman, a to će se u konačnici i realizirati. Sprječava se ljubavni trokut. U ostalim kontekstima, izbjegavaju se savezi i grupe. Nemamo jedan za sve i svi za jednoga: prije se radi o scenariju jedan za jednog, lako za ostale. Grupe su loše aspektirane u ovom kontekstu. Slušajte svoje srce. Nije nemoguće da se zle priče raznose na sve strane. Informacije bez dokaza su tračevi: naročito ako vam netko prenosi ono što opaža da se zbiva na internetu. Primjerice, vaša prijateljica prati na društvenim mrežama vašeg bivšeg ili aktualnog partnera i onda vas kao svaki regularni dušobrižnik – krivo informira. Primjenjivo je i na poslovne relacije i grupe koje kolektiv ima, što često dovodi do zbrke i neprijateljstva. Nekad je nabolje ne reagirati.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Donijeli ste zahtjevnu odluku, odluku života. Odrazila se na cijeli vaš svijet i na svijet svih oko vas. Moguće da vas muči Bik, Djevica, Jarac.
U najavi: Bijes i gnjev naročito vezan uz financije. Ne mogu se odlučiti je li netko sponzor ili je netko sponzoriran ili pak, treća verzija: osoba ima dovoljno za sebe i sve oko sebe i nema potrebe za traženjem materijalnih sredstava. Nekog nešto na tu temu žulja, peče. Što bi bilo da je donesena neka sasvim druga odluka, u periodu kad je ista nastala?
Ishod: Drama samo što nije eskalirala. Svakako očekujte dramu. Naravno da ovo ne može proći bez posvećenog i predanog uhođenja na internetu, netko ima sve tabove otvorene na vama (uloge mogu biti zamijenjene). Situacija ne mora biti na tjednoj osnovi, ima prošlosti i sjekira koje nisu zakopane. Kajanje neće razriješiti situaciju, ali o tom ćete žaljenju dobiti informacije; očekujte komunikaciju.
Zanimljiva vremena dolaze. Netko se ne miri s odlaskom. Ipak, vaš je odgovor ipak NE. Niste raspoloženi za zastoje, mrvice i milostinje. Šah – mat („nemoj otvarati usta dok ne budeš mogao izgovoriti šah_mat“). Zaista ne vjerujem da će u ovom tjednu doći do pomirenja, ali svašta je moguće u budućnosti. 

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Ponuda je stigla. Javili su se. Imate vjere u sretan ishod. Imate hrabrosti usuditi se. Opet volite i voljeni ste. Sve što ste ikad maštali, dogodilo se. Vaši su se snovi ostvarili, sve je sjelo na svoje mjesto. Što ste htjeli to ste dobili, manifestirali ste, naročito nov početak.
U najavi: I naravno, ovog tjedna počinju problemi. Ono na čemu inače padate, to je u najavi. Ovog ste puta možda malo spremniji. Navodno mozak mora 75 puta čuti novu afirmaciju kako bi je počeo primjenjivati. Moguće da ste pod starim programima i uvjerenjima koji vam više ne služe. Da ste pesimistu prije samo dvadeset godina opisivali kako će ljudi raditi od kuće, kako će taksi biti svima dostupan, otpad će se razvrstavati, družit ćemo se iz svojeg doma s čitavim svijetom bez velikih troškova, smatrao bi da je to nemoguće. Vi ste sad taj pesimist koji ne vjeruje da su dobre, kvalitetne veze moguće.
Ishod: Treba li vam tarot ili terapija? Jeste li anksiozni tip u svojim vezama ili samopouzdani? Izbjegavajući ili prianjajući? Kako biste definirali osobne granice? Imate veliku, značajnu prošlost, ali zaista – niste više tamo. Dajte vremena vremenu i ne gubite razum oko scenarija koji se događaju isključivo u vašoj glavi. Nemojte zaboraviti da su briga i opsesija zlouporaba mašte.

JARAC

Nedavna prošlost: Ne pristajete na to da budete opcija ili plan B. Primili ste se posla i zatvorili svoje srce. U pauzama, moguće da ste opazili nekog preko društvenih mreža. Moguće da ste razmatrali kraj. Teatralno rečeno, mali Jarac poželio je uzeti svoje igračke i napustiti igralište. Kroz uhođenje, proučavanje i promatranje, nešto ste shvatili i odlučili neka bude kako biti mora... Zaista, odustali ste.
U najavi: Kreativnost, nezaustavljivost. Na pomolu je period prepun strasti. Ne bih isključila novu ljubav. Anuliranje konkurencije. Napuštate ono što vam više ne služi. Malo bizarna situacija u čitanju: moguć je ulazak u ljubavni trokut radi praktičnih razloga. Ako postajete treća osoba u nečijem braku ili vezi, dobro ste izračunali benefite. Zadovoljavanje svojih potreba na sebičan, besraman način koji je na čudan način podržan iz više izvora.
Ishod: Čudne su želje koje se ne ispunjavaju, no još je čudnije kad nove metode donose nove muke usprkos vašoj ekspanziji. Najneobičnije je što cijelo vrijeme manifestirate, usprkos potresu. Veliki trijumf. Slušajte intuiciju. Spremni ste. Ako vam se okolnosti ne sviđaju, nemojte ih opažati, fokusirajte se isključivo na svoju namjeru. Uspjeh. Ako vam netko nedostaje, od te osobe stiže isprika. Očekujte komunikaciju. 

VODENJAK

Nedavna prošlost: Svjetlo na kraju tunela. Postoji netko tko nosi cijeli teret svijeta na svojim leđima i taj netko se boji gubitka reputacije i ide prema cilju. Postoji strah i općenito nelagoda oko iduće razine. Neraspoloženje oko prihvaćanja tuđe pomoći. Ipak, nije da igraju igru, ali netko je sebi najveći neprijatelj. Hrabrost od ranije nije polučila neke rezultate. Razmotrite koja je vaša uloga u ovom otvaranju.
U najavi: Neophodan je mir. Nismo svi na istoj razini istih mogućnosti. Nemojte požurivati, ako ste vi spremni - ne znači da su i ostali. Poboljšanje nastupa tek ako obje strane razmotre da nisu u istoj poziciji. Netko bi mogao napustiti projekt, vezu, dom, suradnju. Pod pritiskom, dolazi do odustajanja.
Ishod: Razmatranje što je sve propalo, što sve nije uspjelo, koji su koraci i potezi oko obnove ili saniranje štete? Vraćanje u normalu, obnova prijateljstva, ali tek nakon healinga. Cijeli tjedan mogao bi biti kolebanje - ostati ili otići? Veliko iskušenje dvoje ljudi koji moraju razmotriti što i kako dalje. Ne žurite kako ne bi došlo do urušavanje početka. Jedna strana mora izabrati. Ako očekujete seks, seksa bi moglo biti. 

RIBE

Nedavna prošlost: Glumci vole glumiti i ne otkrivaju sve aseve. Imali ste to što ste htjeli, a oni su pak imali to što su oni htjeli: svatko je dobio zamišljeno. Ispunjena želja. Plan ste imali, plan ste ostvarili.
U najavi: Što god da ste htjeli, dobili ste to s mjerom. Sva su se vrata otvorila. Ta je mjera, a naročito način izvedbe, izazvala oduševljenje kod druge strane. Drugu stranu ste zapostavili i smjestili u svoju sobu za čekanje. Svakako očekujte akciju, kontakt, pomirenje. Bit će boli, ali i gubitka interesa, reputacije, blamaža. Bit će presudno tko će pokrenuti raspravu. A rasprava pak dovodi do hladnoće i distance. Netko se ne miri tako lako s odbijanjem. Obratite pozornost i na reklamacije ili pritužbe. Budite oprezni jer nikad ne znate što nekoj osobi može biti okidač, a okidači pokazuju mjesto u kojem nismo slobodni.
Ishod: I u budućnosti nekog muči prošlost. Nerviranje oko konkurencije, suparništva. Zapitajte se zašto želite to što želite. Je li to bitno za vašu vječitu sreću? Lomite se između slave i sramote, časti i narušenog povjerenja. Svakako razmotrite da se povučete na vrijeme. Ne morate se izlagati ako osjećate nelagodu. Pojavljuje se još jedna energija: toj je energiji dobro, ugodno i ne osjeća nepremostive prepreke između vas i ove prve. Sve ranije opisano ne utječe na treću stranu koja je isto na neki način upletena u koncept. Sjećate se mjere iz prošlosti? Balansa? Neka vam fokus bude na tome.

Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com