Krajem proljeća i tijekom ljeta očekuju nas planetarni aspekti koji mogu ljubavne odnose staviti na test, kako navode astrolozi. Merkur je trenutno retrogradan, a od 15. svibnja, kada opet krene direktno, možemo se suočiti s raznim promjenama i naučenim lekcijama u odnosima. Kako Merkur značajno utječe na komunikaciju, moći ćemo jasnije i preciznije izraziti svoje potrebe i osjećaje. Mars će prolaziti kroz znak Lava između 20. svibnja i 10. srpnja 2023. godine. Lav je uvijek u centru pažnje, pa se pripremite za reflektore.

Ovo također može značiti pažnju potencijalnih partnera, što će goditi onima koji tragaju za ljubavlju i već su duže slobodni. Mjesec lipanj je posvećen Blizancima i, sve dok je Sunce u njihovom znaku, doživljavat ćemo dualnost u našim životima. Mogli biste biti neodlučni ili čak suočeni s važnim odlukama u vezi. 

Od 5. lipnja Venera će biti u znaku Lava, a to donosi izuzetne mogućnosti u ljubavnom smislu. Bit ćete otvoreni, autentični i dozvolit ćete da vas druga strana vidi onakvima kakvi doista jeste. Venera 23. srpnja započinje retrogradni hod u znaku Lava, što može dovesti do susreta s novim ljudima, nove veze, ali i izazove. Najviše promjena i izazova na ljubavnom planu u sljedeća 3 mjeseca (svibanj, lipanj i srpanj), osjetit će sljedeći horoskopski znakovi:

BLIZANCI
Pred vama su tri izazovna mjeseca. Želite učiniti mnogo, ali osjećate kako se niste u stanju pokrenuti. Moguće je da ovo unutarnje previranje predstavlja problem za vašu ljubavnu vezu, posebno ako nemate dovoljno vremena da biste ga proveli s partnerom. Morat ćete više komunicirati i više ga uključivati u svoje planove. Ako imate tendenciju sve raditi sami, to će sada biti prilično bolno za vašu voljenu osobu. Mogli biste se suočiti s prilično važnom odlukom o budućnosti veze. Očekujte prijedloge za preseljenje u drugi grad ili zemlju.

LAV
Svibanj nosi poteškoće, posebno na području ljubavi. Lošije ćete se slagati s partnerom i nećete uvijek moći izraziti točno što želite. Iskreno govoreći, možda čak ni ne znate što želite. Promjene mogu proizaći iz određenih mogućnosti koje dobivate na profesionalnom planu. Vrijeme je da zablistate na poslu, a to troši vašu energiju. Ako želite da vaša veza ne pati, morat ćete biti organiziraniji. Uključite romantičnu večeru u svoj raspored, s vremena na vrijeme. U lipnju će biti lakše upravljati vremenom, s Venerom u vašem znaku. To znači da će odluka koju sada donesete u vezi sa svojom vezom biti dugotrajna.

STRIJELAC
Sljedećih nekoliko mjeseci bit će vam izazovno, posebno ako je vaša veza na daljinu ili ne uspijevate provesti mnogo vremena zajedno. Ako ste vi ili vaš partner daleko jedno od drugog, mogući su mnogi problemi i konflikti. Mnogi pripadnici ovog znaka bit će suočeni s odlukom da se razdvoje. Važno je zapamtiti da ovog ljeta nema povratka za bilo koju odluku. Tek ćete u jesen moći jasnije sagledati svoj emocionalni život.

Izvor: sensa.mondo.rs