OVAN

Nedavna prošlost: U nedavnoj prošlosti došli ste do spoznaje da se netko za vas zanima preko društvenih mreža. Kako uloge mogu biti zamijenjene, možda ste taj viralni uhoda vi, ali nekako mi se čini da ipak netko ima sve tabove otvorene na vama 24/7. Do vas je došla poruka, ponuda, poziv, ali to morate razmotriti. Niste sigurni je li sve to pomalo „ispod pojasa“. Kako da vas dožive ozbiljno dok vam nude ostatke ostataka svoje emocionalne potpore? U nedavnoj prošlosti, kako to obično biva, vezani ste za prošlost i kao da je ondje između vas i te ne osobe bilo najbolje. Ono što smeta ovoj ljubavi jest posao i da netko nešto mora dovršiti ili neprekidno dovršava i okončava. Također vidim da ste se na kraju bacili u „nekakav detektivski posao“ i krenuli istraživati, netko vam je probudio znatiželju. Ne isključujem da je ranije spomenuta ponuda i scenarij u kojem je netko nekome iskočio na feedu i otad ih ne možete izbaciti iz glave. Zanimaju vas, kao da vam je netko prčkao po mozgu. Imate bazu i osnove za istraživanje i sad istražujete i što ih više istražujete to vam se više sviđaju. Zasad se ne želite izložiti. Predstavljaju vam mentalni izazov. Ovdje ima dosta izolacije, marljivosti i truda. Netko je jako vrijedan. S druge strane, netko je nostalgičan, razmatra gdje smo se sreli, kako smo se sreli, voljeli i sl., bili mladi, naivni, neuki. Okosnica svega: nismo se usudili.
U najavi: Kako se sve vrti oko te osobe, uvidjet ćete da nemaju vremena za gluposti i nemaju vremena za nečije prtljage i probleme, strašno su zaposleni. Zauzeti su kao radna nedjelja i sve što ih zanima jest materijalno. Ne mogu povezati jeste li do njih došli trudom ili oni do vas, a opet sve izgleda posve bizarno, random, slučajno.
Ishod: Definitivno dolazi do komunikacije. U ovom tjednu ili narednom periodu uviđate koliko vam se sviđaju (uloge mogu biti zamijenjene), ali nažalost oni zasad to ne opažaju, moguće jer jednostavno nemaju vremena. Znate da će se otvoriti šansa pa nastavljate biti strpljivi. U ovom se tjednu na tu temu neće ništa posebno događati.

BIK

Nedavna prošlost: Niste raspoloženi za zabavu za troje. Više nećete biti druga ili treća ili četvrta violina. Ovo se može odnositi i na radnu dinamiku gdje vas neprekidno usporavaju i degradiraju pa je došlo vrijeme da se izborite za sebe. Ili ste prioritet ili ništa. Kako uloge mogu biti zamijenjene, tako se netko može osjećati i dali su vam to do znanja. Iza vas je period propalih dogovora, otkazanih ručkova, propalih projekata, neki su možda otkazali i vjenčanje. Definitivno je netko najavio odlazak i objasnio svoje uvjete i ako jest bilo tako, ako ste namjeravali otići, nemojte zaboraviti otići. Često čujem u privatnom čitanju kako je osoba postavila granice i iznijela svoje uvjete – druga strana nije na njih pristala. I umjesto da prva strana ode, ona jednostavno zaboravi otići iako su ispregovarali prekid veze. Zato.... nemojte zaboraviti otići! Dalje u najavi, mnogi su prekinuli i otišli: ne dajem ništa, ne nudim ništa, tako djelujete. Ukazala se jedna mala ponuda.
U najavi: Ovo je tjedan kad u vaš život ulazi nešto odgovarajuće. Niste ranije bili sigurni u to, ali postaje prilično zanimljiva opcija. Iz vedra je neba, izmiješan je muški i ženski princip, a ono što je najzanimljivije u cijeloj priči, vašeg će udvarača pogurati božansko, anđeosko, doslovno „viša sila odozgo“. Radi se o božanskoj intervenciji i zaključujem stoga da u vaš život ulazi novi pozitivan lik.
S druge strane, malo ste emocionalno poljuljani, primili ste se posla, ali tjedan je izuzetno sklon (zajedno sa Svemirom) tom novom kauboju i on će vam pristupiti na savršen način. Tjedna tarot terapija originalno predviđa aktualni tjedan, ali slobodno dajte ovoj prognozi vremena, naročito ako prolazite kroz prekid.
Ishod: Oni se zaista ne šale. Imaju izbora i opcija, ali se odlučuju za vas. Vi se definitivno spajate s njima, ako ne u ovom tjednu to je na pomolu. Imate posla s velikim manifestatorom, ova je osoba posve nova i ne poznajete je.

BLIZANCI

Nedavna prošlost: Imate posla s nekim tko igra igru. Može biti povezano sa škrtošću i egoizmom, netko nešto ne želi otpustiti. Vidim nerad, manjak ambicioznosti i kako to obično biva, bol u srcu. Slušajte intuiciju i nemojte biti previše nostalgični: ono što imate sada, to su oni. Ne ono što je bilo ranije, niste više ondje. Netko igra igre i to boli. Došlo je do gubitka, razvoda, raspada doma i netko je emocionalno dostupan. U ovoj dinamici jedna strana niti ne razmatra ulazak u vezu ili brak.
U najavi: Donošenje konačne odluke. Prikupljate podatke kako biste odlučili „ne“, naravno uloge mogu biti zamijenjene. Ne bih rekla da je ovo toksičan odnos, ali ima mnogo boli. Nešto nije dovoljno dobro, ili ono što nudite vi ili pak oni – dinamika nema smisla.
Ishod: Ide se u krajnost, ako je loše postaje još gore. Međutim, dolazi do ozbiljne, zrele, odrasle komunikacije. Jedan veliki dio vas će promijeniti perspektivu i tako će se scenarij promijeniti; bilo bi dobro da ne držite sva jaja u jednoj košari i razmotrite i druge opcije. Netko se ne ponaša fer, ali nije namjerno, a taj dio naročito boli. Boli se morate riješiti odnosno potreban je healing. Imate posla s nekim koga ne zanima romantika, nego manifestacije. Dokazati se i zainteresirati ih možete jedino ako ste master manifestator. Ovo ćete izvući tako da otpustite i probudite manifestatora u sebi. Možda ne dobijete ljubav na kraju, ali dobit ćete podršku jer nisam sigurna da su oni za vas i vi za njih. Ono što je bitno vama, nije bitno drugima. Bit će ovo lijepa i korisna lekcija, na kraju neće biti ni važno što niste dobili ljubav.

RAK

Nedavna prošlost: Iza vas je faza nemilosti, razmatrate odlazak, netko mora otići. Može biti i radna dinamika, netko je višak u ovoj priči. Osjećate se umorno i osamljeno. Ovo nije za vaše najveće dobro. Jedan veliki dio vas je počeo „zatvarati špinu“, naročito financijski. Druga vam strana počinje ići na živce. Sve vam je postalo pomalo previše. Želite manje borbe, a više hedonizma. Osveta vas ne zanima, ali kucnuo je čas da netko nestane. Niste opterećeni, ali netko mora otići ili je otišao. Može biti i neugodan razgovor u obitelji. Sve u svemu, neugodnosti.
U najavi: Svi planovi oko toga da se smekšate propadaju. Ako druga strana bude inzistirala, njihovo bi vas navaljivanje moglo prebaciti na neumoljivost i samoživost. Negdje vam je putem puknuo film. Ne znam tko mora otići, ali ne vidim da će ta osoba biti zadržavana. Pokušavat će vas smekšati kroz erotiku, ali odluka je donesena. Ne znam s kime imate posla, ali ta osoba nije nešto naročito uspješna i nisu nešto postigli u životu. Ovo doslovno može značiti i prekid prijateljstva s prijateljicom koja uvijek „zaboravi novčanik“, načelno netko više ne želi biti sponzor. Rakovi će obustaviti tijek i dotok novca, radi se o početku kraja nečije velikodušnosti.
Ishod: Dovršen ciklus. Malo je nejasno tko se kome vraća, ali netko se nekome vraća. Scenarij je dosta nemilosrdan, podsjeća na one situacije kada dvoje želi biti zajedno iako to okolnosti ne dopuštaju i onda zaključe kako je najvažnije da su zajedno, makar pili samo vodu i živjeli na grani. Upravo je tu važna ta obustava sredstava iz pozicije da sve ovo neće ekonomski biti održivo, nema računice. Stoga je važan prekid sponzorstva ili obustava novčanih priljeva. Naravno da ne možemo živjeti na grani, piti vodu i živjeti od ljubavi.
Ishitrena odluka donosi prekid, ali bez novaca ovo je kula od pijeska.

LAV

Nedavna prošlost: Netko je nekoga prestao voljeti i netko se malo ohladio. Nadam se da ste to vi. Možda se pitate što je to stalo između vas? Možda vas je bilo troje u vezi, ali odlučila bih se za grešku u koracima. Bila je šansa, ali šansa nije kvalitetno odrađena. To vas jako opterećuje (ili njih). Dinamika može biti bilo koja, od svađe s ukućanima, djecom do ozbiljnog razilaženja s partnerom: sve ima svoj početak i kraj.
U najavi: Iako nema neke nade, jedna je strana profitirala. Na ovoj situaciji se zarađuje i nadam se da ste to vi. U startu stvar nije išla kako treba i jedna greška u koracima povukla je druge greške i bojim se da tu nema popravka. Dio sa zarađivanjem otvorio je još veći ponor između vas.
Ishod: Ugrizli ste ih za srce ili oni pak vas. Ovo je jedno od onih čitanja gdje je malo teže utvrditi tko je tko, naročito ako uzmemo u obzir kolektivnu energiju, svi prolaze kroz slično, ali ne i isto. Rekla bih da želite shvatiti kako do njih, kako ovo popraviti. Ne bi me začudilo da su dotad oni s nekim i morat ćete pričekati red. Prihvaćanje poraza kao takvog. U tom trećem dijelu gledanja ima dosta stabilnosti i integriteta: jedna će veza uspjeti. Puno izbora, opcija, imaju smisla kako se uvijek dočekati na noge; od neprilike oni naprave priliku. Vrlo delikatno čitanje, ali za neke od vas oni ostaju s tom drugom osobom jer su vaše greške u koracima ipak na kraju fatalne. Čini mi se da će njihov ciklus s nekim malo potrajati. Zaista ćete ih morati pričekati, tako da razmotrite želite li čekati. Nedodirljivi su.

DJEVICA

Nedavna prošlost: Definitivno nema komunikacije. Ako ima, neće biti vaša prognoza. Stavljeni ste na hladno ili su stavljeni na hladno. Logičan slijed događaja, uhodite jedno drugo 24/7 ili jedna strana glumi detektiva. Primili ste se posla i nešto ste važno dovršili. Komunikacija u najavi. To što ste dovršili vas više ne zanima, vraćate se svojoj prvotnoj opsesiji. Naravno, moguće je da druga strana razmatra kako da vam priđe.
Jedna je strana bila previše u glavi, stalno je dolazilo do drame.
U najavi: Ispitivali ste vodu i niste na vrijeme krenuli u akciju. Netko je zaista, ali zaista otišao dalje. Sad dolazi do obrata, njihova će vas akcija šokirati i izuti iz cipela; uloge mogu biti zamijenjene. Žele s vama stabilnost, iako to nude pomalo stidljivo. Bit će mnogo akcije, ako ste bili prijatelji s povlasticama dolazi do pregovaranja oko veze. Neće čekati niti časka. Moguće je da imaju više ponuda, ili čak vi.... netko je definitivno namirisao komunikaciju.
Ishod: Radi situacija iz prošlosti, netko bi mogao reći ne, ali to će ne postati da u dogledno vrijeme. Zadržite optimizam i nemojte se paničariti. Ovo će na dobro i raspoloženi su za vas, žele isto što i vi. Opustite se. Sve je zapisano u zvijezdama iako ništa nije uklesano u kamen; nemojte se brinuti više nego što treba jer ćete se onda i brinuti više nego što treba. Istina, ima tu puno prtljage i nerazriješenih tema, ali korak po korak – ovo će se srediti na kraju.

tarot
Shutterstock 

VAGA

Nedavna prošlost: Nikako da se razdužite s nekim: kad je s njima sve u redu, cijeli je vaš život u redu. Čim s njima krene po zlu, cijeli vaš život izgleda naopak. Moguće da vas povezuju traume i da si uspješno pikate po ranama. Već ste prekidali i mirili se. Oboje se volite i raspoloženi ste za vezu, čak bih rekla da jeste u vezi: malo su nespretni, ali se trude. U jednom danu bude pet situacija, od mirenja preko prekida do razgovora o vjenčanju i tako unedogled jer pet minuta kasnije iznova prekidate vezu. Trudite se oko ljubavi, financija i suzdržavate se da ne planete i ne prekidate, ništa ne skrivate i uživate, ali sve to skupa postaje prilično naporno. Rekla bih da vas veže i intimnost, ali i interesi, međutim, brzo se razočarate i upadate u procese. Konfuzno je, ali nije vam dosadno, načelno ovo je obećavajuće.
U najavi: Nikad ne znaš kad je posljednji put, rekla je Branka Jakelić. Ako vam se sviđaju i ako imaju kvalitete koje vam imponiraju, nemojte nagliti. Po kartama, čini se da vas još jedna svađa dijeli od toga da bude gotovo. Nemojte biti rigidni i ne posežite u izjave o konačnom prekidu – moglo bi se dogoditi. Mala nesloga mogla bi dovesti do toga da se više ne čujete, ozbiljan prekid u najavi. Raniji prekidi bili su šala, ali sad bi kap mogla preliti čašu. Vodite računa da ovaj tjedan ne bude presudan. Ovo su one situacije kad ujutro imate zaručnika, navečer odlazite u krevet i nemate, jer ste prekinuli. Pazite da se ne zaigrate. Predviđanje se može odnositi i na posao, ujutro imate posao, navečer vas otpuštaju.
Ishod: Ako nemate dovoljno informacija nemojte poduzimati ništa. U najavi je žaljenje. Ako se i budu vratili neće biti kao ranije. Pripazite jer moglo bi biti pogubno i neočekivan obrat degradirat će vas stepenicu ispod; nemojte uprskati svoje dobre šanse.

ŠKORPION

Nedavna prošlost: Dovršili ste jedan veliki posao. To vas je čekalo možda čak i godinama i napokon ste to okončali. Putem ste iznevjerili nečija očekivanja, možda čak i vlastita. Vidim odgođen put, nevolje na putu, premišljanje, ali ulazite u svoju snagu i mnogo toga ste sami sebi razjasnili i objasnili. Bili ste pomalo sami, naročito ako vas je u vezi troje: tek je to dovelo do osamljenosti. Moguće da je to bilo ranije, ali vas je sad počelo progoniti. Kao da ste radi svega toga mnogo nazadovali.
Tjedan je bio pomalo gorak. Teško se mirite s izdajama.
U najavi: Od nečeg ne odustajete. Prvi rezultati dolaze. Ravnopravnost, pokloni, reciprocitet. Druga strana definitivno ne želi da odete. Međutim to i jest problem: njihova ruka na ramenu kod odlaska vam počinje izgledati kao prepreka. Vaša situacija izgleda kao dobar potencijal, ali je samo kako vrijeme curi dalje, tek potencijal: ne nalazite se u željenoj vezi. Jedan veliki dio vas zna što želi, ali ta ruka na ramenu vas ometa ili je sve stvar odluke jer naši su životi rezultati naših izbora? Ovo je nemoguće poput diskretnog vatrometa. Prave ponude nema.
Ishod: Osjećate da gubite vrijeme i da su svi nešto napravili sa životom osim vas. I dalje nema prave ponude. Vrijeme je za novi početak, načelno ne s njima. Što god da sad jest, zaslužujete više. Netko nije dobrodošao, ili vi ili oni. Bilo bi dobro da se prestanete izlagati i da započnete iznova od nule. Jasnog plana nema, kao ni komunikacije koja vodi do saveza. Ovo je period u kojem opažate da postaje teško i da vaše veze nemaju smisla. Njihova ruka na ramenu i zadržavanje je samo distrakcija: nemate dejt, dogovorenu kavu, datum vjenčanja, plan. Ali, čim odlučite krenuti dalje, eto njih, drže prste na vašoj novoj stranici jer ne žele da ju okrenete.
Ne baš ugodan tjedan.

STRIJELAC

Nedavna prošlost: Mirenje s gubitkom. Netko je htio komunikaciju, ali nisu ili niste znali kako. U jednom ste trenutku bili jako sretni, a kako to obično biva u narednom se trenutku sve raspalo. Ne bih rekla da ima komunikacije i niste si u milosti. U ovom tjednu niste imali izvrsne odnose. Situacija podsjeća na „Bod dao – Bog uzeo“. Moguće da kontemplirate kako i zašto te što se tu uistinu dogodilo?
U najavi: Uhođenje na društvenim mrežama 24/7. Moguće je i objavljivanje sretnih, opuštenih fotografija jer ne znaju što bi drugo. Nadam se da oboje idete ka ostvarenju svojih želja jer ovdje se opaža distanca i naročito diskrecija što znači da između vas nema odnosa, nego je prisutna odvojenost. Nije nemoguće da se netko prilično dobro snalazi u međuvremenu. Mlijeko se prolilo i šteta je počinjena.
Ishod: Ovo se neće popraviti, ali niste završili. Rekla bih da vas danas, na današnji dan ne žele, ali to će se s vremenom promijeniti. Ako ste u svađi tjedan dana, treba pričekati da se smekšaju. Imate posla s nekim tko je naučen na pauze. Ne poduzimajte ništa. Uloge mogu biti zamijenjene. Parovi se mire kroz tri do šest mjeseci tako da ništa nije uklesano u kamen, dajte vremena vremenu. Ako ste usred svađe budite strpljivi.

JARAC

Nedavna prošlost: Iza vas je glup tjedan, nejasno je, nitko ne radi svoj posao, ništa nije kako bi trebalo biti. Moguće da se netko ponio prilično nepravedno ponio prema vama ili izvukao najgore iz vas. Mnogo ste poslova odbili ili su vama poslovi odbijeni, ali karavana ide dalje i ovo je privremeni zastoj. Nemate se za što uhvatiti vezano za prošli tjedan: ako tražite auto, niste ga pronašli, kupujete teren, niste realizirali kupnju, posao, partner.... Sve vam izmiče. Niste ništa pametno napravili osim što ste izgubili sedam dana života.
U najavi: Činit će vam se da niste u stanju donijeti pravu odluku i da nema prave ponude. Ipak, je li to istina ili ste iznerviranost od ranije prenijeli i u ovaj tjedan? Ovo bi mogao biti tjedan velikih nada i manifestacija, ali nešto je dovršeno i niste u stanju zakoračiti naprijed i biti sigurni. Htjeli biste da bude racionalno, smisleno, duhovno, cjelovito... ali toga nema i morate prihvatiti da sve ima svoj početak i kraj, dakle rok tjedana. Ne želite biti „laka robica“, želite poštovanje, pa ulazite u proces idem ja to dovršiti prije nego što dovrši mene. Nije vas dotukla bol, nego što ste morali nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo. Sve u svemu glup kraj tjedna od ranije i ispred nas glup početak tjedna.
Ishod: Kraj ciklusa. Ne želite da vam itko prilazi dok traje oporavak, ali ipak nove opcije prilaze. Stiže nova ponuda. Netko ulazi u priču, probija se. I da nema faze u kojoj previjate rane, već biste bili zajedno. Nove odluke u najavi, ali sve je još u povojima. Sad sve manje izgleda glupo, ali je i dalje besmisleno.

VODENJAK

Nedavna prošlost: Nježnost i intimnost. Iako je sve zbrka, ukrali ste pet minuta savršenstva. Ostalo je grčka tragedija. Malo me muči da li vas je troje u vezi ili se dogodila veća izdaja. Moguće da imate posla s nekim tko je neprekidno usred nedovršenih ciklusa što znači da nikako da uđu u scenarij gdje ste vi prioritet. Uvijek se vraćaju nekome, ne bih rekla da ste to isključivo vi. Vama dolaze na tih pet minuta, ali njima se vraćaju. U poslovnim odnosima, nadređeni imaju miljenike.
U najavi: Ovo će se popraviti u narednim danima, tjednima. Nema naglih potreba i dodajte još čekanja. Otvaranje me podsjeća na opomenu jedne moje prijateljice kad je upozorava sina da prestane igrati igrice ili će iščupati internet iz zida. Viknula je: „Ugasi da ne čupam iz zida!“ i to me podsjeća na ovu situaciju: ne doživljavaju vas i morat ćete „čupati“ iz zida. Potrebna je velika snaga volje da se ovo čekanje izdrži. Nećete izdržati i u nekom ćete trenutku početi divljati. 
Ishod: Nemate strpljenja. Doslovno vas zbunjuju jer su malo u pauzi, malo u premišljanju, pa se dvoume. Čekaju vas pa vi čekate njih – jer nema prave akcije. Ova situacija ne obećava u narednom periodu. Oboje ste opterećeni, a novac je dosta važan faktor. Ne moraju sve priče biti dovršene, nekad jednostavno treba otići. Bilo bi dobro da krenete dalje.

RIBE

Nedavna prošlost: Došlo je do komunikacije. Ipak, ne znate na čemu ste. Otkazali su dejt, kavu, večeru, projekt, suradnju. Rekla bih da ste ostali zatečeni, izgledalo je sigurno i pouzdano, a sad je sve svedeno na „možda“. Situacija ima potencijal, no to je bez akcije samo potencijal. Niste ništa intuitivno očitali... zateklo vas je iz vedra neba; samo su se povukli. Od svih odluka i akcija oni su se odlučili na bježanje. Samo su nestali.
U najavi: Imate povijest starta i „cimanja“ te stavljanja na hladno i led. Nemaju plan s vama, samo gubite vrijeme. Namjeravaju biti u izolaciji i vrlo su dramatični, ali ne žele konflikt iako ga izazivaju.
Ishod: Vole vas i simpatiziraju, ali vas i guraju od sebe. Ako je vama dovoljno da netko na vas misli, zašto ne. Ako je vama dovoljno da vas imaju u vidu, ne vidim problem. Neki se vole platonski. Međutim, ako želite vezu ili nešto ozbiljnije, lako biste mogli nastradati. Ne planiraju ništa ozbiljno. U nekom trenutku opet će se usredotočiti na vas, ali vas ubrzo iznova tajanstveno napuštaju.
Razmotrite koliko pomirenja možete podnijeti jer donose rastanak. Ovo će vas iskustvo ojačati, ali više od toga nećete postići.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com