U astrologiji, ljetni solsticij uvijek je trenutak koji označava prekretnicu. Ne samo da najavljuje trenutak kada će Sunce ući u suosjećajnog i brižnog Raka, već označava i trenutak kada ljeto uistinu počinje. U ovom trenutku, Sunce doseže svoju maksimalnu snagu, obasipajući svijet svojim obnavljajućim zrakama svjetlosti. Budući da Sunce vlada našim samopouzdanjem, najduži dan u godini uvijek nas ostavlja motiviranima i spremnima uživati u životu na dubljoj razini. Nakon pomlađujućih vibracija proljeća, ljeto označava prepuštanje svoj ljepoti i obilju koje je izraslo iz sjemena koje smo zasadili.

Iako će svi uživati u ljetnim radostima, ovaj solsticij također je važan trenutak za četiri horoskopska znaka. A ako vam je znak, mjesečev znak ili – posebno – vaš podznak u Ovnu, Raku, Vagi ili Jarcu, evo zašto bi ljetni solsticij mogao biti ključna prekretnica u vašem životu.

Ovan
Iako ljeto za vas označava godišnji odmor i zabavu, ljetni solsticij ima druge planove za vas. Uostalom, ovo je trenutak kada Sunce ulazi u vašu četvrtu kuću doma i obitelji; dio vašeg života koji se bavi svime što vam se čini osobnim i privatnim. Dok se svi možda prepuštaju veselju ljetnog solsticija, vi znate da ste raspoloženi provesti vrijeme sa svojom obitelji i upijati pozitivne vibracije u vlastitom dnevnom boravku!

Rak
Ljetni solsticij uvijek je lijep trenutak za Rakove. Uostalom, to znači da je sezona Raka službeno počela! Sve više razmišljate o tome tko ste i tko postajete. Zapitajte se gdje želite biti za godinu dana i postavite namjeru koja vam omogućuje da prihvatite taj rast. Vi ste zvijezda predstave na ljetni solsticij, stoga uživajte u svakoj minuti! 

Vaga
S ljetom koje je službeno počelo, nitko se ne osjeća više motiviranim premašiti očekivanja od vas. Prvi dan ljeta za vas nije samo najduži dan u godini, već predstavlja i prelazak Sunca u vašu 10. kuću koja simbolizira ugled i protokol. Ako je itko *ovako* blizu promaknuća, to ste vi! Sada je vrijeme za izradu velikih poslovnih planova i ponovno promišljanje o putu kojim će ići vaša karijera. Po čemu želite biti poznati? Što želite postići?

Jarac
Vi napredujete u hladnoj tami zime, ali to ne znači da ljetni solsticij nije nevjerojatno važan trenutak za vas. Uostalom, ovo je trenutak kada Sunce ulazi u vašu sedmu kuću partnerstva, nadahnjujući vas da se povežete s ljubavnicima, prijateljima, pa čak i poslovnim partnerima! Sada je vrijeme da prihvatite harmoniju u svojim odnosima i naučite nešto od nekoga kome se divite. Dvoje je često bolje od jednoga, stoga istražite što bi se moglo dogoditi ako se odlučite obvezati na duge staze!

Izvor: StyleCaster