Sezona Raka 2023. traje od 21. lipnja do 21. srpnja i donosi neke od najutjecajnijih kozmičkih događaja u godini! Slijedeći snažne energije solsticija, krećemo u srpanj s izazovnim, ali nagrađujućim punim Mjesecom u Jarcu 3. srpnja. Iako ovaj pun Mjesec nosi neke jake energije, on će nas usmjeriti da obratimo pozornost na stvari koje nas koče i koje promjene moramo učiniti kako bismo krenuli naprijed. Dana 17. srpnja očekuje nas Mladi Mjesec u znaku Raka, a Mjesečevi čvorovi također mijenjaju znakove, pokrećući potpuno novi ciklus od 18 mjeseci, piše foreverconscious.com. Mjesečevi čvorovi uvijek donose neku ekspanziju duše, tako da će svaki znak zodijaka to osjetiti na neki način! Sezona Raka završava s retrogradnom Venerom u znaku Lava. Ona će aktivirati puno energija usmjerenih na srce, vodeći nas da se otvorimo, iscijelimo i pronađemo put do dublje ljubavi. Uronimo sada u ono što će sezona Raka 2023. donijeti vašem znaku! 

Ovan
Sezona je Rakova, ali svjetla reflektora bit će uperena u vas. Jedan od najvećih kozmičkih događaja u godini odvija se u vašem znaku ove sezone s prelaskom sjevernog čvora u Ovna. To se događa 17. srpnja, što je također isti dan kao i Mladi Mjesec u znaku Raka. Prelazak sjevernog čvora u vaš znak znači da će sljedećih 18 mjeseci donijeti promjene, transformaciju i preokrete. Bit ćete prisiljeni rasti na načine koje niste mogli ni zamisliti! Imati Sjeverni čvor u svom znaku također ukazuje na kvantni skok ili skok u novo stanje svijesti. Sve u vašem životu se nadograđuje, a sa svakom nadogradnjom dolazi puno promjena. Ovo je uzbudljivo (ili možda zastrašujuće) vrijeme, ali ne brinite! Nećete osjetiti sve odjednom. Zapravo, sezona Raka bit će prilično blaga za vas i zapravo će biti ugodno vrijeme za opuštanje i punjenje baterija. Imat ćete dovoljno vremena za rad s energijama Mjesečevog čvora, ali za sada koristite umirujuće, obnavljajuće energije. Ove sezone vaša bi se pozornost mogla čak usmjeriti na vašu životnu situaciju i kako možete stvoriti mirnije utočište. Očekuje vas meka energija, ne konfliktna, stoga pokušajte uživati u vremenu koje provodite sa svojom obitelji. Obiteljska pitanja također će biti istaknuta za vas tijekom mladog Mjeseca u znaku Raka, koji pada 17. srpnja, pa se čini da je ovo definitivno vaša tema. Pun Mjesec u Jarcu 3. srpnja donosi jaku energiju i ovo bi moglo biti izazovno vrijeme za vas. Ovaj Pun Mjesec bi vam također mogao predstavljati izazov kada je u pitanju vaša karijera ili osjećaj svrhe. Možda ćete morati odustati od nekog projekata ili čak posla koji vam više ne odgovara. Također, puni Mjeseci ponekad mogu donijeti obilje nagrada, tako da bi se moglo dogoditi da projekt na kojem ste radili poluči veliki uspjeh! Općenito, sezona Raka je snažno vrijeme za vas. 

Bik
Posljednjih nekoliko godina imate dosta aktivnosti u svom znaku! Ali sezona Raka 2023. donosi usporavanje svega ovoga sa Sjevernim čvorom koji se konačno pomiče iz vašeg znaka! To će se dogoditi 17. srpnja i možda ćete u to vrijeme osjetiti olakšanje ili lakoću. Sjeverni čvor u Biku, a Južni čvor u suprotnom znaku Škorpiona, donijelo vam je mnogo rasta, preokreta i transformacije. Dok se Sjeverni čvor bude pripremao napustiti ovaj dio našeg kozmičkog neba, moći ćete se osvrnuti i proslaviti sav rast koji ste postigli! Ipak, još uvijek radite s Uranom u svom znaku, a to je trend koji će se zadržati do 2026. Ako su stvari bile kaotične ili nestabilne, to je vjerojatno zbog utjecaja Urana. Uran vam ne bi trebao zadavati previše problema ove sezone, ali možda biste trebali obratiti pozornost na zadnji tjedan lipnja, kada Uran formira oštar kut s Marsom. Ovo može biti potencijalno nestabilno vrijeme u kojem su mogući konflikti. Morat ćete se malo više potruditi da zadržite hladnokrvnost i ostanete prizemljeni zemljani znak kakav jeste. Inače ste vrlo racionalna osoba kada je riječ o donošenju odluka, ali ovaj raspored planeta to može promijeniti, čineći vas impulzivnima. S jedne strane, ovo može biti dobra stvar i može vam pomoći da se pokrenete. Napravite skok, ali prvo sve dobro istražite! Pun Mjesec u znaku Jarca 3. srpnja donosi vam neku težinu. Možda ćete otkriti kako bolne emocije izbijaju na površinu ili ćete se suočiti s nekom vrstom kraja. Ako nešto završi pod ovim Punim Mjesecom, imajte na umu da vas čeka briljantno ponovno rođenje. Mladi Mjesec u znaku Raka 17. srpnja potaknut će vaše misli i osjećaje. Možda ćete osjetiti potrebu da izrazite ili podijelite svoje mišljenje o nečemu. Možda ćete se također morati zauzeti za nešto oko čega osjećate strast. Komunikacijski projekti bit će povoljni u ovom trenutku, pa ako želite pokrenuti podcast ili promovirati nešto na društvenim mrežama, ovo će biti dobro vrijeme. Podijelite svoju priču, svi je želimo čuti!

Blizanci
Sunce se sada pomaknulo iz vašeg kuta zodijaka i možda vam nedostaju njegove tople zrake. Kada Sunce obasja naš horoskopski znak, osjećamo se živima i punima energije. Ali, Sunce također može biti zasljepljujuće. Toliko svijetli da nam lako stvari promaknu. Sada kada Sunce ide dalje, možda ćete početi vidjeti stvari s većom jasnoćom. Gdje ste prije bili zaslijepljeni, sada možete otkriti nove uvide i nadahnuća. Ovo je prilika da pogledate svijet na novi način. Očekuje vas svijetla nova staza. Dana 30. lipnja, vaš vladajući planet, Merkur će se poravnati sa Suncem. Ovo je vrijeme moćno za vas i može vam donijeti određeni uspjeh, osobito oko komunikacijskog projekta. Kada se Sunce i Merkur spoje, to također može pomoći u poticanju novih ideja i inspiracija. Pun Mjesec u Jarcu 3. srpnja nosi jaku energiju i možda ćete se u to vrijeme osjećati umorno ili letargično. Ako vam se ukaže prilika, ovo bi bio izvrstan Pun Mjesec da negdje odete na putovanje i odmor. Udisanje svježeg zraka sigurno će vam pomoći da se ponovno napunite i revitalizirate. Energija punog Mjeseca može se činiti izazovnom, stoga budite sigurni da čega god se uhvatite, brinete o sebi! Kako ulazimo sve dublje u sezonu, imamo Mladi Mjesec u znaku Raka 17. srpnja. Ovaj Mladi Mjesec je fantastičan za financijska pitanja i donosi vam više obilja. Ako imate financijskih poteškoća ili čekate važnu isplatu, ovaj mladi Mjesec može vam donijeti pozitivne vijesti. Također, mladi vas Mjesec pokreće da preispitate svoje vrijednosti i ono što vam je uistinu važno. Što vas motivira, radite li ono u što zaista vjerujete? Razmišljanje o ovakvim pitanjima bit će ključno za vas, ne samo za mladog Mjeseca, već tijekom cijele sezone. 

Rak
Dobrodošli u svoju sezonu! Kako god ove godine odlučili proslaviti svoj rođendan, znajte da Sunce jarko sja u vašem kutu! Postoje neke fantastične energije u ponudi za vas pod Suncem u znaku Raka, stoga budite sigurni da ih upijate i maksimalno iskoristite svoje godišnje doba! Obavezno provedite neko vrijeme vani na Solsticij ili pronađite načine da poštujete prirodu. Solsticij je također proslava svjetla, pa se sjetite se da se svjetlo uvijek vraća u vaš život! Jedan od najvećih kozmičkih događaja u godini odvija se tijekom vaše sezone, a to je prelazak Mjesečevih čvorova u Ovna i Vagu 17. srpnja. Mjesečevi čvorovi na ovoj osi donijet će vam neke transformacije tijekom sljedećih 18 mjeseci, posebno u stvarima koje se odnose na vašu karijeru te dom i obiteljski život. Možda ćete osjetiti guranje i povlačenje između ova dva mjesta, a na vama je da odlučite gdje želite uložiti svoju energiju. Vraćajući se na početak srpnja, imamo pun Mjesec u Jarcu 3. srpnja. Ovaj Pun Mjesec pokrenut će probleme u ljubavnoj vezi i može dovesti do njenog kraja. Vjerujte da ako nešto otpadne za vrijeme punog Mjeseca, to je obično zato što je odslužilo svoje. Mladi Mjesec u znaku Raka 17. srpnja bit će fantastičan za vas i jedna od najboljih prilika za sadnju novog sjemena i fokusiranje na vaše unutarnje blagostanje. Ovo je izvrstan Mlad Mjesec za stvaranje zdravih navika za vaš um, tijelo i dušu. Tako ste dobri u brizi o svima drugima, iskoristite ovaj Mladi Mjesec u znaku Raka da uzvratite uslugu sebi. Uvježbajte dio te prekrasne energije davanja i njegovanja na onome tko vam je najvažniji – na sebi! 

Lav
Sunce koje prelazi u znak Raka znači da ste vi sljedeći! Možda ćete osjećati da završavate neku vrstu ciklusa, a s tim završetkom možda dobivate blagodati i nagrade za sav svoj trud! Ovo je dobro vrijeme da razmislite o posljednjih 12 mjeseci i da se divite koliko ste daleko stigli. Kako počinje sezona raka, i Venera i Mars bit će u vašem znaku. Neće se službeno 'upoznati', ali lebdjet će jedno uz drugo, usmjeravajući svoju energiju ravno u vašem smjeru. I Venera i Mars pomoći će u uspostavljanju ravnoteže između vaše muške i ženske strane. Lakše ćete poduzeti nešto kada je potrebno (muška energija) i lakše razmisliti, biti strpljivi i vjerovati svojoj intuiciji (ženska energija). Iskoristite ovu ravnotežu Venere i Marsa da unesete sklad u svoj život. Kao vatreni znak, skloni ste kretati se iz srca, i iako je to sjajno, možete koristiti ovu planetarnu energiju za stvaranje svjesnije namjere oko onoga na što se odlučite usredotočiti. Venera će toliko dugo boraviti u vašem znaku jer će 22. srpnja krenuti retrogradno. Što je vaš rođendan bliže ovom datumu, veća je vjerojatnost da ćete to osjetiti. Retrogradna Venera vrijeme je da preispitamo naše odnose kako bismo vidjeli kako nam služe. To nisu samo naši romantični odnosi, već i odnosi koje imamo sami sa sobom i s novcem. Obratite pozornost na ono što se odvija za vas kroz sezonu Raka u vezi s vašim odnosima, jer to može dati trag o tome koje će vam teme spremiti Retrogradna Venera. Zapravo, trebat ćete obratiti pozornost na teme koje se spremaju u vašem životu oko 20. lipnja, jer tada Venera ulazi u svoju fazu sjene i počinje se pripremati za to retrogradno putovanje. Vrlo je vjerojatno da će prevladavajuće teme u ovom trenutku biti ključni čimbenik u vašim retrogradnim lekcijama. Retrogradna Venera je u biti vrijeme otvaranja srca. Vodi nas da svoja srca otvorimo dublje i šire, međutim taj proces često zahtijeva kopanje nekih rana, suočavanje s nekim prošlim navikama, a možda čak i kraj odnosa ili dinamike odnosa. 

Djevica
Sezona Raka počinje solsticijem 21. lipnja. Od svih znakova, vi ste u jednoj od najboljih pozicija da primite ove velikodušne i prekrasne iscjeljujuće energije. Ovaj dan svakako provedite u prirodi ili unesite prirodu u svoj dom. Oceani, šume i vrtovi bit će posebno ljekoviti i oporavljajući za vas. Neptun, planet iluzija, snova i duhovnosti, postat će retrogradan 30. lipnja i pokrenut će probleme u vašim odnosima. Neptun može baciti veo, omogućujući nam da vidimo samo jednu stranu novčića. Kako se Neptun kreće retrogradno, stvari zapravo mogu postati jasnije i možemo početi uviđati više istine. Ova se istina vjerojatno vrti oko vaših odnosa. Ali ne brinite, ovo je dobra stvar! Omogućit će vam da vidite istinu i stvarne namjere druge osobe. Ako je netko lagao ili vas obmanjivao na bilo koji način, retrogradni vam Neptun definitivno može pomoći da se to razotkrije. Najvažnije je vjerovati svojoj intuiciji. Neptun je također planet božanske ili duhovne ljubavi, što ga čini dobrim vremenom za produbljivanje odnosa. Možda ćete otkriti da su vaši osjećaji prema nekome dublji nego što ste mislili, što vam omogućuje da stvorite značajniju vezu. Neptun nas uvijek tjera da više volimo sebe. Dana 3. srpnja imamo pun Mjesec u znaku Jarca. Jarac je zemljani znak pa će se uzemljujuće vibracije ovog Punog Mjeseca dobro uskladiti s vašom dušom. Život može poprimiti ozbiljniji ton. Možda se želite odmoriti i opustiti, ali nešto u vezi s ovim Punim Mjesecom može vam to činiti teškim. Čini se da Svemir želi da istupite i preuzmete odgovornost. Mladi Mjesec u znaku Raka 17. srpnja bit će poput lijepog gumba za resetiranje nakon teških energija Punog Mjeseca u znaku Jarca. Mladi Mjesec u Raku također ima veliku energiju, ali je definitivno prijateljskiji. Zapravo, ovo bi bilo prekrasno vrijeme za provesti s prijateljima. Nakon truda i rada, zaslužit ćete odmor, opuštanje i zabavno druženje!

Vaga
Sezona je Raka, ali će vaš znak biti jedno od najvažnijih mjesta u zodijaku! To je zato što će 17. srpnja Mjesečevi čvorovi prijeći u vaš znak. Mjesečevi čvorovi su matematičke točke izračunate između Sunca i Mjeseca. Postoje dva Mjesečeva čvora, Sjeverni čvor i Južni čvor koji se nalaze jedan nasuprot drugog na kotaču zodijaka. Posljednjih 18 mjeseci Mjesečevi čvorovi bili su u Biku i Škorpionu, ali 17. srpnja prelaze u Ovna i Vagu. Sjeverni čvor će biti u Ovnu, a Južni u Vagi, a efekte ćete osjetiti iz svakog kuta. Južni čvor je povezan s prošlošću, dok je Sjeverni čvor povezan s budućnošću. Kao kolektiv, svi smo natjerani da se usredotočimo na teme Ovna - biti vođa i pronaći svoju neovisnost. Ali ova je tema kod vas posebno prevladavajuća. Kao Vaga, tako ste dobri u stavljanju sebe u tuđu kožu, razmišljanju o drugima, pa čak i pretvaranju u druge kako biste se uklopili u situaciju u kojoj se nalazite. Sada je, međutim, došlo vrijeme da se stvarno usredotočite na vlastiti identitet. Imati Mjesečeve čvorove u svom znaku definitivno će donijeti i puno duhovnog rasta.  Vraćajući se ranije u mjesec, imamo pun Mjesec u Jarcu 3. srpnja koji ima intenzivnu energiju oko sebe i možda ćete se osjećati malo letargično i teško. Međutim, ovdje postoji prava prilika da se stvari završe! Pogotovo teške stvari. Iako postoji težina, možda ćete se osjećati dodatno motiviranim i odlučnim prekrižiti stvari sa svog popisa obaveza. Vaša se pozornost također može usmjeriti na vaš dom i obiteljski život, možete se odlučiti preseliti ili vam možda razmišljate o obiteljskoj dinamici. No, čak i ako se pojavi nešto izazovno, vjerujte da ste u savršenoj poziciji za navigaciju kroz to. 

Škorpion
Dobrodošli u sezonu Raka, gdje će se vodene vibracije dobro uskladiti s vašom dušom! Sezona Raka je prometna jer donosi jedan od najznačajnijih kozmičkih događaja u godini i događaj na koji ćete svakako htjeti obratiti pozornost. Dana 17. srpnja, Mjesečevi čvorovi, koji su bili u vašem znaku zadnjih 18 mjeseci, konačno će krenuti dalje! Da vam damo kratak pregled, postoje dva Mjesečeva čvora, Sjeverni čvor i Južni čvor. Čvorovi su matematičke točke izračunate između Sunca i Mjeseca za koje se kaže da utječu na našu budućnost i kamo idemo. One su izrazito karmičke i ezoterične točke koje također mogu odražavati gdje nam je suđeno rasti i razvijati se. Južni čvor, koji govori o prošlosti i mjestu gdje smo putovali, bio je u Škorpionu zadnjih 18 mjeseci, ali sada prelazi u Vagu. Sjeverni čvor je bio u Biku, vašem suprotnom znaku, ali sada će se preseliti u Ovna. Sve ovo govori da biste trebali osjetiti malo olakšanja! Imati Mjesečeve čvorove aktivne u vašem znaku može donijeti puno rasta. Može potaknuti stvari iz prošlosti ili čak traume s kojima se treba nositi. Kako se Mjesečevi čvorovi pomiču prema Ovnu i Vagi 17. srpnja, mogli biste se početi osjećati cjelovitije, potpunije. Možda ćete početi razmišljati o transformacijama ili skokovima koje ste poduzeli i koliko daleko ste stigli. Svakako proslavite ovaj dan! Sada se vratimo malo na početak sezone. 3. srpnja imamo pun Mjesec u Jarcu. Ovaj Pun Mjesec nosi neku tešku energiju. To može donijeti neke izazove ili otvoriti područja našeg života u kojima se osjećamo zaglavljeno ili sputano. Iako možda nemamo sve odgovore, ponekad samo osvještavanje situacije može biti ključno u stvaranju pozitivnih promjena. Ovaj Puni Mjesec također može potaknuti probleme oko vašeg samoizražavanja i načina na koji birate komunikaciju s drugima, pa čak i sa samim sobom. Možda ćete osjetiti potrebu da ustanete i kažete kako se stvarno osjećate ili izrazite svoje mišljenje o nekoj stvari. 

Strijelac
Sezona Raka za vas će biti vrijeme dubokog istraživanja i iscjeljenja. Mogli biste poželjeti dublje uroniti u bolje razumijevanje sebe -  preispitujete svoje vrijednosti i ono što vam je uistinu važno. Vaš horoskopski znak predstavljen je strijelom strijelca. Kada je pažljivo postavljena i s oštrim fokusom, vaša strelica može ići ravno u smjeru koji odaberete. Vi ste moćan manifestator, stoga iskoristite sezonu Raka 2023. da razjasnite kamo želite ići, a zatim usmjerite svoju pozornost da to i ostvarite! 3. srpnja donosi pun Mjesec u znaku Jarca, što će vam pokrenuti financijska pitanja. Ako su financije bile problem, ovaj Pun Mjesec može donijeti samopouzdanje i podršku koji su potrebni za pozitivne promjene. Puni Mjeseci imaju tendenciju osvijetliti stvari, tako da ćete možda dobiti i jasnoću koja vam je potrebna da svoju financijsku situaciju dovedete u pozitivnije stanje. Osim vaših financija, ovaj Pun Mjesec također može ukazati na ono gdje se ne volite dovoljno. Visoko samopouzdanje i snažan osjećaj vlastite vrijednosti ne samo da će poboljšati vaš život, već može biti u izravnoj korelaciji s vašom financijskom situacijom. Iskoristite energiju Punog Mjeseca da se usredotočite na obilje, podignete svoje samopouzdanje i samopoštovanje i podsjetite se koliko ste vrijedni.  Zatim 17. srpnja imamo Mladi Mjesec u znaku Raka i Mjesečeve čvorove koji mijenjaju znakove. Ovo će biti snažan dan s puno snažne energije! Ovaj mladi Mjesec će vam djelovati prosvjetljujuće. Možda ćete imati trenutak jasnoće ili ćete početi vidjeti stvari u novom svjetlu. Čini se da postajete intimniji sami sa sobom i uzimate vremena da stvarno shvatite kako mislite i kako se osjećate.Tijekom sljedećih 18 mjeseci, dok Mjesečevi čvorovi obilaze vatreni znak Ovna i zračni znak, Vagu, bit ćete usredotočeni na prijateljstva, zajednicu, ljubav, romantiku, djecu i ono što vam donosi radost

Jarac
Rak počiva nasuprot vas na kotaču zodijaka, što sezonu Raka čini snažnim razdobljem za vas! Vaša se pozornost usmjerava na odnose i način na koji se izražavate u partnerstvu. Ovo će biti posebno važno od 20. lipnja nadalje kada Venera uđe u svoju fazu sjene i na Mladi Mjesec u znaku Raka 17. srpnja. Venera je planet ljubavi, odnosa i ljepote i priprema se krenuti retrogradno 22. srpnja. Pun Mjesec  bit će u vašem znaku 3. srpnja, a vjeruje se da kada je Pun Mjesec u vašem znaku, usklađeniji ste sa svijetom oko sebe. Iskoristite ovu energiju da slušate svoje tijelo, povežete se sa svojim duhovnim vodičima i vjerujete svojoj intuiciji. Nakon ovog Punog Mjeseca 17. srpnja, imamo i Mladi Mjesec u znaku Raka i Mjesečeve čvorove koji mijenjaju znakove. Kao što je ranije spomenuto, Mladi Mjesec u znaku Raka može pokrenuti probleme u vezi, vodeći vas da jasnije sagledate kako razmišljate ili se ponašate u određenoj vezi. Netko nov ulazi u vaš život. Mjesečevi čvorovi mijenjaju znakove svakih 18 mjeseci, što ovu energiju čini posebnom i rijetkom. Mjesečevi čvorovi prijeći će u Ovna i Vagu. Sljedećih 18 mjeseci možda ćete se morati više potruditi da pronađete ravnotežu između poslovnog i privatnog. Ne brinite, imat ćete dovoljno vremena za rad s ovom energijom i nećete to odmah osjetiti, ali ovo je nešto što trebate imati na umu u sljedećih godinu i pol. Općenito, sezona Raka mogla bi vam se činiti malo izazovnom. Mogli biste se osjećati posebno osjetljivo, posebno kada su u pitanju veze u vašem životu. Ali ovo samo utire put za dublje, smislenije odnose. 

Vodenjak
Prvi veliki događaj za sezonu Raka 2023. je retrogradni Neptun koji se događa 30. lipnja. Neptun je planet iluzija, snova, kreativnosti i duhovnosti. Kako krene retrogradno, može otkriti tajne i skrivene podatke. Dana 3. srpnja je pun Mjesec u znaku Jarca, koji nosi neke jače energije. Može istaknuti područje gdje se osjećate zaglavljeno. Iako bi to moglo donijeti neke izazove, također vam daje priliku za promjene. Kako je ovo Pun Mjesec, mogli biste se osloboditi ili se opraštati od nečega ili nekoga tko vas sprječava da budete u mogućnosti krenuti naprijed. Dana 17. srpnja, Mjesečevi čvorovi mijenjaju znakove i očekuje nas Mladi Mjesec u znaku Raka koji će vas voditi da se usredotočite na svoje zdravlje i rutinu. Možda ćete morati prilagoditi svoj raspored ili odvojiti više vremena za stvari koje su vam uistinu važne. Ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema, Mladi Mjesec nudi resetiranje, omogućujući vam da se osjećate nadahnuto da napravite pozitivne promjene za svoje tijelo, um i dušu. Mjesečevi čvorovi mijenjaju znakove svakih 18 mjeseci, što ovu energiju čini posebnom! Mjesečevi čvorovi su putovali u Biku i Škorpionu, ali sada prelaze u Ovna i Vagu. Ova energija će utjecati na sve, i ukazuje na novo poglavlje za evoluciju naše duše. Mogli biste otkriti da vam ovaj novi 18-mjesečni ciklus pomaže u izazovu kada treba govoriti, dijeliti svoju istinu i naučiti kako stvarno mislite i osjećate o stvarima. Vjerojatno ćete doživjeti puno trenutaka buđenja pod ovim položajem, a možda ćete čak biti privučeni da naučite nove stvari. 

Ribe
Vaš vladajući planet, Neptun, počinje se kretati retrogradno 30. lipnja, što znači da bi vam se sezona Raka 2023. mogla činiti malo sporijom. Možda se tijekom ovog vremena borite s osjećajem tromosti ili se možda osjećate nesigurno u vezi s putem koji je pred vama. Retrogradni Neptun ponekad može otkriti prijevare ili iznijeti skrivene informacije na površinu, stvarajući potrebu za promjenama. Također može izazvati kreativne blokade ili vas natjerati da preispitate svoju duhovnost. Neptun će biti retrogradan do 6. prosinca, tako da je ovo energija koja će se kretati sporo i dat će vam dovoljno vremena za rad. Međutim, na kraju retrogradnosti vjerojatno ćete doživjeti ponovno rođenje, posebno kada je riječ o vašoj kreativnosti i duhovnosti. Stvari će vam se činiti mnogo, mnogo jasnije i znat ćete na čemu ste. Dana 3. srpnja očekuje nas pun Mjesec u Jarcu. Ovaj Pun Mjesec nosi nešto težine oko sebe i može potaknuti izazovne energije kroz koje moramo proći. Iako postoji velika kozmička podrška s naše strane da pronađemo motivaciju i odlučnost da prebrodimo sve što se pojavi, vjerojatno će vam trebati malo odmora. Pogledajte možete li izdvojiti vrijeme oko ovog Punog Mjeseca za odmor. Mlad Mjesec u Raku 17. srpnja moćno je vrijeme da se usredotočite na stvaranje čvrste rutine koja vam omogućuje da napredujete! Zapravo, ovo je jako lijep Mladi Mjesec za početak novih projekata ili unošenje zdravih promjena u vaš život. Postoji neka prekrasna energija podrške na vašoj strani, koja omogućuje da se te zdrave promjene zadrže dugoročno! S Mjesečevim čvorovima u Ovnu i Vagi, možete očekivati da će se dogoditi rad na širenju duše. Od vas će se tražiti da prijeđete na višu razinu, posebno kada su u pitanju vaše financije. Mogli biste ostvariti veliki financijski uspjeh pod ovim položajem, ali možda ćete morati raditi na jačanju osjećaja vlastite vrijednosti i samopoštovanja – a oboje može utjecati na vaš osjećaj obilja.