Život je jednostavaniji ako ne živimo ni u prošlosti ni u budućnosti, nego u sadašnjem trenutku. Kada fokus prebacimo samo na ono što se događa ovdje i sada, osjetit ćemo veliku zahvalnost jer ćemo shvatiti da smo živi i prisutni.

Ponekad, u trci za materijalnim stvarima i suvremenim svijetom, zaboravljamo na neke sasvim obične, ali vrijedne stvari u našem životu. One koje su u našim očima sitne, a značajno olakšavaju život.

5 stvari koje život čine lakšim

1. Ne pretjerujte!
Ono što će vas dovesti do cilja nikako nije samo jedan veliki korak, nego puno malih koje u život uvodimo postupno. Velike promjene koje nastupe iznenada povećavaju razinu stresa koju osjećamo, dok nas sitne promjene neće toliko uznemiriti, a ipak će nam olakšati put.

2. Napravite listu onoga što je važno
Jednostavan život počinje jednostavnim stvarima. Ponekad imamo mnoštvo obaveza i želja, a ponekad samo mislimo da ih imamo toliko. Napravite listu sa stvarima koje su vam zaista značajne i fokusirajte se na njih.

3. Ne upuštajte se u beskorisne razgovore
Sjećate li se kada je posljednji put burna rasprava ili svađa dovela do nečega dobrog? Ne. Dakle, cilj većine rasprava je pobjeda nad protivnikom, a ne potraga za istinom.

4. Ostanite dosljedni sebi
Iako će nam u nekim situacijama biti teško slijediti vlastiti put i ne skretati s njega, važno je ostati dosljedan sebi. Ponekad će nam se učiniti da bi nam lakše promijeniti se i napraviti nešto kontra vlastitih uvjerenja, ali to nije put prema sreći.

5. Radite na tijelu i umu istovremeno
Ne zaboravite raditi na sebi! Tijelo i um su povezani i ne zaboravite im posvetiti jednaku pažnju. Trčanje, hodanje i fizički trening važno je uključiti u svakodnevicu jednako kao i učenje, čitanje i pisanje.

Izvor: sensa.mondo.rs