Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
Budućnost stiže, ali morate joj olakšati tako da zaliječite stare rane. Prije idućeg koraka, razmislite što niste preboljeli? Što je ostalo? Ovo nije period u kojem je poželjno pretvaranje kako je sve u redu. Uzmite vremena koliko trebate jer jedino kada se osjećamo cjelovito možemo vjerovati kako je sve moguće. Ako netko više ne utječe pozitivno na vaš život, vrijeme je da otpustite taj odnos. Budite strpljivi prema sebi.
Često kada sumnjamo u sebe dogodi se spontani zastoj povezan s financijama. Prosperitet stiže, naročito ako cijenite i poštujete sebe. Možete živjeti neopterećeno, u obilju. Mir je povezan ne samo s našim stanjem uma, nego i s našim financijama. Jedno definitivno utječe na drugo što ste vjerojatno ovih dana i osvijestili. Uzrujani, teško da možemo funkcionirati iz pozicije prosperiteta. Napravite novi poslovni plan, naročito ako se nalazite usred emocionalnih rezova.
Djelujte usprkos strahovima. Strah je zlostavljanje mašte. Nalazite se usred transformacije, a to zna biti neugodno. Slobodno se odmaknite od straha, zavisti, površnih osoba, panike. Najmračnije je prije svitanja, odgovori koje trebate stižu. Imajte vjere u svoje snove nakon što se posvetite healingu, odmaknete od odnosa koji vam više ne služe, vratite vjeru u sebe i napravite novi financijski plan. Nemojte se pretvarati kako je sve u redu, nego poduzmite korake tako da bude sve u redu.

BIK
Koliko predano želite raditi na onome što želite postići? Potreban je veliki napor.
Ako se lomite oko rezova, budite odlučni i usudite se okrenuti novi list. Nije poželjno da budete nesmotreni, ali vrijeme je da ambiciozno raskrčite put. Izrada plana također pomaže.
Naravno, omjer kada treba nagaziti papučicu gasa, a kada je vrijeme za kočenje Svemir zna vrlo lijepo podesiti – kontrolu i mikromenadžment prepustite beskrajnoj inteligenciji. Na vama je da pronađete mjeru između privatnog i profesionalnog te prestanete očekivati najstrašniji mogući scenarij.
Vrlo ste blizu cilja. Potrebne su sitne prilagodbe, naročito ako vlada napetost i čini vam se da vas još samo jedan potez dijeli od katastrofe. Opustite se, na pravom ste putu. Ostanite fokusirani. Vratite se starim zdravim zaboravljenim navikama koje ste pomalo zanemarili.
Nakon ovih uputa krenite se zabavljati. Češće se smijte. Svaki put kada se smijemo, makar i na silu, poručujemo tijelu i umu kako je sve u redu. Svemir nam daje ono što jesmo. Budite zabavni, zabavljajte se i sreća će se uskoro naći na vašoj strani. Napravite izazov u kojem se svakog dana zahvaljujete. Ispišite jednu, dvije, još bolje – pet stranica na čemu ste zahvalni i što je u vašem životu zaista dobro. Idite i korak dalje: recite glasno što vam se u vašem životu sviđa, viknite HVALA!
Dovoljno ste dobri. Niste ni previše, ni premalo. Taman ste, u najboljoj fazi i sve se dešava s razlogom.

BLIZANCI
Pred vama su dvije faze kroz koje morate proći: neželjena i željena. Možda se prva faza čini nepravednom, ali često prvo svjedočimo kontrastu, a tek tada poput slatkog meda razveseli nas manifestacija.
U gorkom periodu meditirajte i kontemplirajte neovisno o razočarenju i zbrci. Recite glasno svojem srcu iz dubine duše što želite i gledajte manifestaciju nakon što se mračni oblaci razbistre. Čim se budete bolje osjećali, manifestacija će samo osvanuti. Zasad nema naznake da će biti ugodniji scenarij, ali upravo zato se opustite: sve je iluzija i ovo je samo igra. Slušajte svoje emocije i pratite ih kako izlaze van: sve je dopušteno, kako suze tako i smijeh. Nemojte se obmanjivati, oslobodite se.
Za mnoge od vas ovo je romantična zamka beznadnih ljubavnih slučajeva. Emocije su duboke, tajanstvenost se rasplamsala i na kraju se sve svede na lekciju o tuđoj slobodi. Nedostižne ljubavi i ciljevi vole se družiti s obmanom.
Nakon neželjenog, uvijek dolazi željeno. Opet će se stvoriti potencijal i vaši se snovi mogu ostvariti. Donesite nove odluke i imajte vjere. Gdje želite dogurati i jeste li uvjereni da to možete? Razmotrite sve alate koji će vam pomoći u nepokolebljivoj vjeri. Sada je vrijeme da budete još hrabriji i odvažniji.

RAK
Situacija se pomiče s mrtve točke, a to zna biti neugodno. Od vas se očekuje da budete suzdržani kada biste najradije eksplodirali i prije reakcije; zapitajte se kako se druga strana osjeća? U najavi su velike promjene u obiteljskom okruženju stoga pažljivo provodite svoje ciljeve i planove, savjetuje se oprez.
Vaš će se materijalni i poslovni ciklus osnažiti. Trud će se isplatiti. Iznova razmotrite gdje želite biti za 12 mjeseci jer jedan ste dio okončali i ostvarili. Nalazite se u ambicioznom periodu stoga slobodno posegnite za novim snovima, ciljevima, planovima i namjerama.
S vremena na vrijeme pojavit će se nesigurnost oko svega. Iako ste nesigurni, vaša je dužnost da nastavite biti ljubazni, plemeniti i dobronamjerni. Upravo onoliko koliko ste nesigurni, toliko razumijevanja emitirajte prema van. Kada smo nesigurni, važno je održavati smisao za mjeru i osmisliti akcije koje će nam donijeti neki vid olakšanja. Meditirajte, vodite dnevnik, pomozite nekome tko je u nevolji. Napunite svoje srce osjećajem kako ste važni i bitni.
Mjesec je mlad, puni se, napola pun, pun. Ali postoje faze kada nam se čini da je kao na steroidima jer smo sebi i drugima doslovno nemogući. To je izvrsna faza za rad na sebi i prolazak kroz svoj mračni hodnik: budite odvažni i vrata koja ćete zatvoriti više ne otvarajte nakon ove faze.

LAV
Pred vama je novi romantični ciklus. Za one još sretnije – ljubavni početak. Situacija se razvija i to pozitivno. Bit ćete blagoslovljeni i na ostalim poljima, opušteno ćete promatrati kako se vaši ciljevi ostvaruju. Ako okolnosti malo stagniraju, ovo je lijep podsjetnik kako život funkcionira u ciklusima, a ovaj je brži i jedva ste dočekali. Naši životi imaju etape, a ovu definitivno nećete zaboraviti stoga se prepustite.
Nove avanture čekaju na vas. Slobodno razmijenite svoje ideje s drugima i osjetite kako je to kada ste podržani i pružate podršku. U najavi je pokret, dejt, hrabrost. Kucnuo je čas da budete upečatljivi i napravite prvi korak. Preuzmite kontrolu. Ako vas nešto ipak pomalo plaši, definitivno ne smijete biti pasivni: preuzmite natrag svoju osobnu moć i djelujte. Ne možete srljati ako preuzimate kontrolu; nezgode se dešavaju ako jurimo prebrzo.
Nemojte zaboraviti biti zahvalni jer, kako smo ranije rekli, život funkcionira u ciklusima. S lakoćom ćete riskirati i biti otvoreni prema nepoznatom. Više se nećete obazirati na prošlost i s punim povjerenjem živjeti punim plućima. Od ostalih alata, preporučuje se da nabavite Ganeshu (ako nemate) ili stavite bilo koju drugu figuricu slona na vidljivo mjesto kako biste prizvali još sreće u svoj život.

DJEVICA
Za početak, morate se prestati pretvarati kako ne vidite ružičastu žirafu u dnevnoj sobi. Drugim riječima rečeno – čemu taj tvrdoglavi povez preko očiju? Nadalje, nešto je ozbiljno zapelo. Ili vi ili možda drugi, a možda i situacija općenito. Od čega se možete odmaknuti? Napravite prvi korak od toga prema nečemu drugome i negdje gdje želite biti. Otisnite se. Ništa neće izaći iz ove situacije, nešto je jednostavno gotovo i nepovratno je otišlo.
Razmotrite jeste li tvrdoglavi i je li vam to dosad služilo? Jeste li bili sretni na festivalu tvrdoglavosti? Želite li ekspanziju ili stagnaciju?
Otpustite sve negativnosti i stavove koji vam više ne služe. Srušite zidove koje ste podignuli oko sebe. Družite se i izložite. Pozovite prijatelje k sebi na druženje ili prihvatite poziv; otvorite se prema razmjeni informacija i stavova. Postoje li ciljevi i planovi koji su se rastopili jer ste bili nesigurni? Preporučuje se plivanje i općenito boravak pored vode bilo da se radi o moru, rijeci, jezeru. Sve što se događa – događa se za vaše najveće i najviše dobro. Nijedan čovjek nije otok stoga za početak, krenite se družiti s ljudima. Također, ako postoji netko tko vas simpatizira, dopustite zbližavanje.

VAGA
Od vas se očekuje mjera između balansiranja praktičnosti i spiritualnosti te ravnoteža između akcije i gledanje šire slike te previše rečenog i neizrečenog.
Kao prvo, od presudne je važnosti da budete realni. Je li vam glava u oblacima? Slijedite svoju intuiciju i mazite je meditacijama. Intuicija i meditacija su zaljubljeni par, oduvijek.
Drugo, bit će akcije. Pozvani ste da budete odlučni, hrabri i strastveni. Odustajanje ne dolazi u obzir, kao ni povlačenje. Sada nema uzmicanja, naročito ako u vaš život ulazi nova romantična prilika. Imajte samopouzdanja. Pokažite drugoj strani da vam je stalo.
Treće, nikada nećemo shvatiti sve detalje Svemira: prihvatite da su neka događanja izvan naše kontrole. Na trenutak možda nećete biti sigurni što točno želite jer će se sve odvijati istovremeno. U tim je trenucima od presudne važnosti pronaći ravnotežu između onog što ste rekli, naročito ako ste rekli previše ili se pak niste izjasnili.
Umjesto da se bavite detaljima, promatrajte širu sliku i zabavljajte se. Opustite se. Teritorij je nov i nepoznat, ostanite usredotočeni. Najbolje tek dolazi.

ŠKORPION
Vrijeme je za napredak, nova znanja i nove tehnologije. Nemojte se osvrtati na ono što je bilo. Ne očekujte mnogo od drugih – budite neovisni, nezavisni, svoji. Postoji scenarij od kojeg se morate odmaknuti. Za jedan „sretan kraj“ više niste toliko zainteresirani.
Istražite što vas zanima, a što zatupljuje? Budite praktični i izađite iz zone komfora kod donošenja konačne odluke. Odgovori koje trebate dolaze. Imajte u vidu da riječi mogu povrijediti stoga pripazite što govorite. Vodite računa o diskreciji; nemojte raznositi okolo tajne jer tako stvarate lošu karmu. Vaša je riječ vaše oružje, nemojte ranjavati iz zabave.
Pred vama je komunikacija koju biste najradije izbjegli, stoga sačuvajte mirnoću.
Moguće je da netko koketira s vama, jeste li to opazili? Nekome se sviđate. Postoji mogućnost poziva na proslavu, zabavu. Ovo je dobar trenutak za sklapanje novih poslova i kontakata. Vrijeme je za nove ljude i nove tehnologije. Družite se i budite otvorenog uma i širokog pogleda na svijet.
Ovo je period prije velikih rezova i onog prijelomnog trenutka koji mijenja sve.

STRIJELAC
Vaši snovi trebaju praktičan plan, a to će biti naročito teško kada vas povuče u vrtlog ljubavni tornado.
Nekad u situaciju moramo ubaciti malo fantaziranja, magije, čarolije, šljokica i barem jednog jednoroga, a nekad moramo biti objektivni, realni i praktični. Ovo nije faza nadanja, nego djelovanja. Nemojte samo sanjariti, od vas se očekuje da radite na svojim snovima i sastavite konkretan plan. Lijenost neće pomoći, kao ni jurnjava za novcem. Nemojte trčati za novcem, jurite svoj san, ali po principu aktivnog angažmana i rada. Nemojte ignorirati očito.
Kako to obično bude, dok jurimo svoj san netko krene juriti nas; očekujte novu ljubavnu priliku. Osoba je i bliže nego što možete zamisliti. Dobri ishodi su u najavi, kao i velika pobjeda.
U sve što pokažete prstom, Svemir će reći „DA“. Uspjeh je blizu i sada morate vjerovati!
Neka će se vrata zatvoriti i neki će se odnosi okončati. Budite praktični i donesite odluku na temelju onog što je najbolje za vas. Vaša duša mora evoluirati i upustiti se u ostatak puta bez nekih duša. Budite blagi i nježni prema sebi i svojim praktičnim odlukama. Svima sve oprostite i samo hrabro naprijed.

JARAC
Ne tako davno imali smo nekoliko motivacijskih poruka vezano za profesionalni uspon i materijalni prosperitet, a tako je i sada. Posao je nešto što vas posve opsjeda i odnosi sav fokus. Ista pitanja imaju uvijek isto potpitanje – Gdje se vidite za godinu dana? Gdje se vidite za pet godina? Koji je vaš san? Sve treba strategiju, to je posve prirodno. Vaš će se trud isplatiti. Kontrola je nešto što trebate u ovom slučaju prepustiti Svemiru, na vama je da budete fokusirani i spremni na promjenu. Razmotrite nade, snove, ambicije i namjere. Uskladite se s novim okolnostima.
Ono što želite i na čemu radite dolazi, a na vama je da vjerujete u sebe. Cijenite sebe i ostali će vas cijeniti. S obzirom da ćete biti fokusirani na ravnotežu između moći i prepuštanje kontrole, smiješe vam se i nova seksi vremena. Na pomolu je novi ljubavnik ili nota svježine u pomalo zanemarenim odnosima. Ako ste odustali od udvaranja, zavođenja i koketiranja – Svemir će vam pokazati koliko ste u krivu.
Na kraju dana, razjasnite sebi svoj plan i cilj, pronađite mir. Budite zahvalni na postignutom, netko moli, mantra, priželjkuje ono što vi već sada imate, živite, posjedujete. Novac i status čine život ugodnijim, ali već sada možete osjetiti čaroliju koju donosi nova osoba ili novi status veze. Na privatnom se planu smiješe ugodne okolnosti stoga ne brinite toliko i uživajte: malo ugode uvijek donese još ugode, a tako i treba biti.

VODENJAK
Nemojte dopustiti da vas prošlost drži zatočenima, a naročito otpustite sve stare programe. Ako osjećate da ste zapeli ili ste zatočeni u scenariju, tada je vrijeme za promjene. Neke su veze karmičke, ali nekad se ponašamo na isti način baš kao i prošli put, stoga razmotrite kut promjene. Ako nešto želite učiniti, to ne znači i da biste trebali. Tanka je nit između onoga što vas poziva da to napravite jer je ispravno i onoga što je sve suprotno tome. Možete li sa sigurnošću procijeniti koja je staza vaša?
Ako ste trenutno pomalo ljubomorni ili zavidni – kopajte po tom osjećaju i usmjerite prema dobroti i milosti. Ako osjećate da vas sabotiraju iz pozicije ljubomore i zavisti – vrijeme je za rezove.
Od vas se zahtijeva da iskomunicirate svoje dvojbe i sumnje. Ako to ne možete učiniti u četiri oka, vodite dnevnik o tome kako se osjećate, napravite mali filmski scenarij na stranici dnevnika. Što ste rekli, što je rekla druga strana, kako ste se osjećali... Slobodno se raspišite i tako si olakšajte jer komunikacija je ključ.
U najavi je kraći put i pokret. Meditirajte i više čitajte.

RIBE
Nema osvrtanja unatrag dok se donose nove odluke i planovi. Promjena dolazi i vrijeme je za prilagođavanje. Budite neovisni i nemojte oko svake sitnice tražiti pomoć. Traži se praktičnost i odvažnost.
Kraj teškog ciklusa uvijek za sobom povuče notu negativnosti koju je potrebno otpustiti. Ako ste ranije bili spremni na najgori mogući scenarij, sada je vrijeme za optimizam. Ako niste imali uvjeta za ravnotežu između poslovnog i privatnog jer su okolnosti bile kaotične, priznajte sebi kako je vrijeme da u nekom komadiću dana predahnete. Najgore je iza vas. Najbolje je pred vama.
Nemojte se baviti detaljima, nego širom slikom. Što je u cijeloj priči ispalo pozitivno? Što ste naučili? Kako se sada osjećate? Jeste li nekim ljudima zaboravili pokazati koliko vam je stalo i koliko vam znače? Imate li sada vremena i kapaciteta za to? Tek toliko se osvrnite  kako biste unaprijedili moć sadašnjeg trenutka s osobama koje vam nikad nisu stajale na putu i vjerojatno su vam barem energetski čuvali leđa.
Ako nešto niste rekli u prošlosti kada je trebalo, onda zauvijek šutite. Nemojte da vam stare negativnosti stoje na putu. Život je rizik, a ne možemo pobijediti baš uvijek i u konačnici – dobro je da nismo dobili baš sve što smo htjeli, zar ne?

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com