Sezona Djevice traje od 23. kolovoza do 22. rujna. Astrološki znak Djevica pripada elementu Zemlje i vladajući planet je Merkur.
Djevica se često opisuje kao znak povezan s analitičkim razmišljanjem, organizacijom, savjesnošću i detaljima. Osobe rođene tijekom ove sezone obično su praktične, marljive i sklone usmjeravanju pažnje na sitnice.

Tijekom ovog vremenskog perioda doživjet ćemo nekoliko retrogradnih planeta, poseban i iznimno rijedak Plavi Mjesec u Ribama te prekrasno ljekoviti Mladi Mjesec u znaku Djevice. Zbog puno kozmičkih aktivnosti koje kruže tijekom ovog vremena, možda se pitate - kako će to utjecati na nas? 

Pogledajmo pobliže što će sezona Djevice donijeti svakom znaku zodijaka, piše foreverconscious.com.

Ovan
Kako sezona Djevica počinje 23. kolovoza, osjećat ćete se povučenije nego inače i mogli biste se zateći da malo pomnije ispitujete reakcije ljudi oko sebe. Plavi Mjesec u znaku Riba 30. kolovoza bit će posebno značajan pokretač za vas, dok prolazite kroz neke duboke probleme i pitanja koja su imala vašu pozornost već neko vrijeme. Morat ćete donijeti odluku o tome kako želite nastaviti, a ta odluka može zahtijevati od vas da se oprostite od nečega ili da prekinete s nečim što vam više ne služi…

Bik
Otpustit ćete stvari koje su vas spriječile da se osjećate slobodnima biti ono što jeste. Također, osjećat ćete potrebu da prekinete neka prijateljstva ili se riješite nesigurnosti koje su vas blokirale u uspostavljanju veza s drugima. Ovo je sjajno vrijeme da se vratite projektima, hobijima ili čak karijeri koja vam se čini uzbudljivijom i usklađenijom.

Blizanci
Retrogradni Merkur utjecat će na vaše raspoloženje, proces razmišljanja i sposobnost komunikacije, ali ne nužno na loš način! Retrogradni Merkur zapravo nas može učiniti intuitivnijima i tjera nas da se oslanjamo na vlastiti unutarnji unutrašnji kompas umjesto da tražimo vanjsku potvrdu. Moguće je da ćete morati biti uz člana obitelji kako biste mu/joj pružili emocionalnu podršku tijekom jednog kraćeg perioda.

Rak
Primijetit ćete kako se srce budi pa ćete na određene situacije gledati kroz prizmu suosjećanja. Samo budite sigurni da suosjećanje širite i na sebe u tom procesu! Nemojte biti prestrogi prema sebi, pogotovo ako su se pojavili izazovi. Ne zaboravite podići svoje samopouzdanje i iskoristiti ga da brinete o sebi, zagovarate sebe i za sebe birate samo ono što je u skladu s vama.

Lav
Odavanje počasti postignućima i borbama vrlo je važno jer hrani naš um i dušu – budite toga svjesni. Mogle bi vam se otvoriti nove financijske prilike što će značiti da se vaš trud itekako isplatio. Pred vama je sjajno razdoblje!

Djevica
Iskoristite Sunčevu energiju kako biste napunili svoje baterije. Odvojite vrijeme da se usredotočite na svoje strasti, ponovno se povežete sa svojim pravim ja i proslavite sve što ste postigli. Kako Sunce prelazi u Djevicu, vaš vladajući planet Merkur ulazi retrogradno. Retrogradni Merkur može donijeti zbrku, kašnjenja i pogrešnu komunikaciju, međutim, to je također snažno vrijeme za rad na sebi – iskoristite ga na pravi način.

Vaga
Mogli biste konačno zaključiti situaciju koja vas je mučila tijekom prethodnog perioda, posebno ako je u pitanju ljubavna veza. To znači da biste s nekim mogli nastaviti graditi kvalitetniji odnos ili ga završiti. Morat ćete razmisliti o vlastitim prioritetima i uvesti red u svoje misli. Ne bojte se promjena, one nas potiču na rast.

Škorpion
Budući da je ovo sezona velikog naleta retrogradne energije, najbolje je ne donositi velike odluke koje bi mogle promijeniti život. Naravno, nemamo uvijek izbora po tom pitanju, ali ako se osjećate zbunjeno kako postupiti i imate mogućnost čekati, odlučite se za tu opciju. Ako ste imali ljubavne probleme ili nedoumice, prvi tjedan rujna mogao bi donijeti potencijal za rješenje.

Strijelac
Iako se ne možemo uvijek osloniti na svijet oko sebe, utjehu možemo pronaći u našem unutarnjem svijetu. On je živ i bogat mudrošću, samo trebamo naći strpljenja i tišine da ga osluškujemo i malo bolje upoznamo. Naša bi se intuicija također mogla izoštriti kada je retrogradna energija jaka pa ako želite bolje koristiti svoju intuiciju, ovo je sjajno vrijeme da na tome radite.

Jarac
Vladavina Djevice unijet će mir i stabilnost u vaš život, te ćete se osjećati uzemljeno i sigurno. Ovo je sjajan period za vođenje dnevnika i promišljanje o prošlosti jer vam njezine lekcije mogu koristiti u sadašnjosti. Ako ste radili na nekom kreativnom projektu, uskoro počinje njegova realizacija.

Vodenjak
Tišina je ono za čime žudite. Ova sezona je idealna da unesete malo mira i tišine u svoj život – odgodite druženja koja u vama bude nemir i konačno posvetite više vremena sebi. Mogući su veliki troškovi ili se možda dogode promjene na radnom mjestu koje mogu smanjiti vaše prihode. Alternativno, netko tko vam duguje novac bi ga konačno mogao vratiti.

Ribe
Ovaj period stavit će poseban naglasak na veze u vašem životu – ljubavne, obiteljske ili prijateljske. Na nekima ćete raditi kako biste ih poboljšali, a za neke ćete shvatiti da im je došao kraj – i sasvim ćete dobro to prihvatiti. Bit ćete puni nade i optimizma za bolje prilike u vašem životu.