Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN

Zadržite svoju viziju i držite se plana, naročito ako ste zapazili nekog novog. Emocionalno, bit ćete spremni razmotriti svoj ukus i prioritete. Počinje vas privlačiti sasvim novi tip osobe; i sami ćete biti začuđeni kako je to moguće? Definitivno je moguće da imate pik na novu metu, a metu obično promatramo na dva načina, s dušom ako je poznajemo od ranije i kroz ratio ako nismo sigurni što da mislimo. Svakako uključite emociju u proces, jer emocija je prva manifestacija. Ono što osjećamo, to i dobivamo. Profesionalno, razmatrate intenzivnije dinamike i nove pristupe.

Želite započeti iznova tako da završite sa starim obrascima i programima koji vam više ne služe. Razmatrate koliko je presudno postići kompromis i koliko ima istine u tome da jedna strana uvijek popusti ipak malo više? Bit ćete otvoreni za pregovore. Neki od vas cjenjkati će se čisto iz zabave, naročito na nekoj svjetskoj egzotičnoj tržnici. Ovo je također faza legalnih pitanja, poput potpisivanja ugovora, aneksa ugovora, a u obzir dolazi i sklapanje braka. S obzirom na nastojanje da zadržite viziju, možete biti pozvani na vjenčanje nakon kojeg ćete još više ojačati odluku da ste vi idući neovisno o tome jeste li uhvatili buket. Postoji nešto u vama što će vas gurati da ne odustanete od svojih namjera.

Nemojte da vam neodlučnost u posljednjem trenutku stoji na putu i sabotira nove namjere. Ovog ste puta pozvani donijeti nove odluke i promijeniti perspektivu.

BIK

Naravno da smo svi u raznim brigama, ali upravo je vama namijenjena smjernica kako je vrijeme da barem na jedan dan zaboravite na sve probleme. Velika većina naših izazova ne može se riješiti u petak navečer ili nedjelju ujutro, stoga zašto zlostavljati maštu? Primjerice, nekad čekamo odluku neke institucije i nerviramo se cijelu nedjelju, a nedjeljom upravo ta institucija ne bavi se našim predmetom. Zašto se mi onda nerviramo? Izađite u šetnju, boravite u prirodi, bavite se drugim obavezama. U slučaju da je nedavno pokrenut spor ili postupak, velike se šanse kako će predmet biti riješen u vašu korist.

Za one koji žele napraviti mini inventuru kako se dogodilo to što se dogodilo, nude se dvije opcije: ili ste bili previše fokusirani na sebe i svoje potrebe, ili pak premalo. Uglavnom, vrijeme je za kalibriranje i novi balans. Zanimaju vas novi rezultati i postignuća.

Zbog sreće uspijevamo sve u životu, neovisno o tome je li se ta famozna sreća pojavila sama od sebe ili smo je potaknuli. Počastite sebe osjećajem sreće, sretan je čovjek fleksibilan i tolerantan, čovjek koji je osobno zadovoljan nikome ništa ne zamjera. Nemojte biti poput primjerice onih zločestih susjeda koji stalno vode evidenciju tko se pogrešno parkirao i tko je kome ukrao parkirno mjesto, a mjesto je zajedničko vlasništvo. Nemojte biti zločesti prema sebi i nemojte detaljizirati što je pošlo po zlu, od danas pa nadalje, gledajte da vam sve uspije i pođe za rukom.

BLIZANCI

Ne tako davno Blizanci su bili usmjereni prema romansi, a tako je i ovog puta. U slučaju da vas je tada zarezala ljubav, iskra se iznova pali. Ovo je potvrda kako će sve biti u najboljem redu. Ako ste tada namjerno ili slučajno preskočili ciklus, ljubav upravo dolazi. Pozvani ste suočiti se sa svojim strahovima jer situacije koje slijede zahtijevat će da se pojavite zaliječeni. Vrijeme je da postanete svjesni je li prošlost i dalje neprekidno uz vas, kao i stari programi. Nitko od vas neće tražiti da se odreknete uspomena, ali života u prošlosti – to svakako. Nikome nije ugodno graditi sadašnjost ili budućnost s nekim tko je ostao zarobljen u paralelnoj realnosti. Sačuvajte sebe, ali i druge, obmane. Nekada nekog ne želimo povrijediti i onda ga zavaravamo umjesto da iskreno objasnimo kako se doista osjećamo. Budite hrabri i iskomunicirajte kakva romantična očekivanja imate. Nema veze ako drugoj strani to što govorite neće imati smisla ili logike, jednostavno objasnite što vam je na srcu. Mnogi od vas ovo će primijeniti u odnosu sa obitelji ili prijateljima s kojima ste upali u nesporazum.

Ulazite u fazu u kojoj želite živjeti svoju istinu. Sve će jednog dana prestati postojati stoga budite autentični i fokusirajte se isključivo na ono što smatrate da je ispravno.

RAK

Postavlja se pitanje gdje se nalazite, a gdje želite stići? Znamo da konačna destinacija ne postoji i da je život jednostavno igra. Zanima vas pouzdanost i integritet. Jednu situaciju želite dovesti u red, definirati poput velikog formalista. I to je posve u redu. Sugestija je jedino možete li to postići na lepršav, zabavan način? Možete li se na putu do cilja igrati i zabavljati? Ujedno, naš doživljaj ozbiljnih pothvata bit će vedriji. Igrajući se, nismo toliko opterećeni rezultatom i lakše ćemo ga postići jer to će biti logična posljedica. Zamislite da si priuštite jedan dan bez napetosti? Kakav je osjećaj? Svaki znak ima svoj sretan dan, a smatra se kako je ponedjeljak izuzetno naklonjen Rakovima. Bez oklijevanja odlučite kako će ponedjeljak biti vaš sretan dan i da je idući tjedan jednostavno osuđen na sreću. Nadalje, Rak se smatra noćnim, odnosno Mjesečevim znakom. Iskoristite potencijal produktivnosti dok grad spava.

Nadalje, zanimat će vas red i čistoća, mnogi će pobacati stare stvari i tako se osloboditi ustajale energije. Bit ćete detaljni i praktični. Posegnuti ćete za novim jutarnjim rutinama i započeti zdravije živjeti. Zanimat će vas ljepota, ali i duhovnost.

LAV

Ako sumnjate u sebe i svoje mogućnosti – nemojte. Cijenite sebe. Ujedno, to je siguran put prema kreiranju obilja. Vrijeme je da si ugodite i ako se dugo niste razmazili, sad je trenutak. Kada smo dobri prema sebi, tada nas i novac voli. U najavi je obilje, ali i predanost sebi, svojem tijelu i duhu. Odlučujete okrenuti novi list i kompletno izmijeniti stil života. Mnogi od vas neće čekati „prvi prvi“, nego će se u transformaciju upustiti ovih dana. Odlučnost će potaknuti samopouzdanje, a samopouzdanje će vratiti vjeru u mnoge elemente, uključujući ljubav. Iako je često sugestija Mjeseca kako treba obuzdati ponos, naročito ako nam stoji na putu, međutim vama u ovom dijelu puta ponos može samo služiti. Pokažite svijetu što imate! Budite nezaustavljivi.

Zanimat će vas rezultati i put do istih. Jedan od alata na putu do cilja je zahvalnost. Budite zahvalni na onome što imate danas jer kako biste se osjećali da to izgubite sutra? Kada cijenimo ono što imamo u aktualnom trenutku, vibriramo obiljem i tako uklanjamo oskudicu. Suncokreti i božuri vole Lava stoga se počastite buketom. Simpatiziraju vas i šipak te naranča, stoga slobodno razmotrite i ovaj manifestacijski alat. Bit ćete karizmatični i buditi zanimanje.

DJEVICA

Uvijek me zanima tko će dobiti čuvenu kartu „Ništa nije uklesano u kamen“, a ovog ste puta to upravo vi. Bit ćete fokusirani na promjene i razvoj. Možete promijeniti ishod, samo trebate mali poticaj poput prilike. I ta će se prilika ovog dana ukazati stoga ostanite optimistični. Nastavite vizualizirati i afirmirati kako biste održavali proces ka željenoj promjeni. U cijeloj zagonetki postoji onaj karmički ton, ali nemojte se oslanjati na ideju da ste nekome nešto dužni. Karmički tereti nekad su samo stvar uvjerenja stoga posegnite da deinstalacijom istih. Fokusirajte se na vrlinu oprosta i suradnje. Otpustite prošlost i neka aktivnosti prošlosti ostanu ondje.

Karma je univerzalni zakon kozmičkih zbivanja koji svijet kao cjelinu zajedno s božanstvima, podređuje kružnom zakonu vječnoga propadanja i preporađanja. Usprkos tome, i dalje ništa nije uklesano u kamen. Sprijateljite se s novim okolnostima. Promijenite atmosferu doma tako da se riješite nepotrebnog, oslobodite se svih sitnica i poklona koje ste zadržali iz motiva da nekog ne uvrijedite iako vas te knjige, vaze, figurice, vaze, možda čak i biljke – jednostavno guše.

Topli znaci zodijaka su Rak, Lav i naravno Djevica. Stoga, poduzmite sve da vam bude toplo, mekano, ugodno. Neka nestanu svi tabui koliko besramno i bez grama krivnje možete ugoditi sebi.

VAGA

Očekujete odgovore na svoje upitnike, ali čini se kako nema niti slike, a kamoli tona. Ovo su one faze kada morate razmotriti skidanje ružičastih naočala i upitati se – Služi li mi ovaj odnos? Naravno da tema može biti bilo koja, uključujući i poslovnu ili obiteljsku dinamiku. Možda morate pružiti potporu nekome tko je u procesu realnog sagledavanja stvarnosti? Dopustite sebi da ne postoje odgovori na sva naša pitanja i dobro je da ne znam baš sve motive i razloge ljudi oko nas. Život se odvija u ciklusima, stoga se nekad nalazimo na vedroj, a nekada na tužnijoj strani promjene. Vjerujte kako vrijeme liječi sve rane, a oprost je kada se prestanete nadati boljoj prošlosti.

Nakon ove faze sve će poprimiti svijetle boje. Dolazi nova nada i nove ideje. Često osjećamo prazninu kada nestaje vezanost prema nekome ili nečemu. To je dio puta prema novim uzbudljivim avanturama. Neke probleme nećemo nikada riješiti, neke projekte nećemo nikad privesti kraju, neki nam recepti nikad neće uspjeti. I to je posve u redu. Ništa nije savršeno, a ponajmanje ne drugo ljudsko biće od kojeg očekujete odgovore ili barem drugačije reakcije.

ŠKORPION

Vrlo uzbudljiv period. Vaša će veza, posvećenost, autoritet biti stavljeni na kušnju. Što mislite da je doista moguće? Koliko vjerujete u nemoguće? Od vas se očekuje da se potrudite jače. Koliko snažno želite to što želite? Svemir vas ovih dana stavlja na kušnju i svakako prihvatite igru. Nikako nemojte odustati od svojih snova samo zato što se cijela priča krenula komplicirati. Možete li zamisliti seriju ili film u kojima nema komplikacija? Postoji razlika između izazova i drame. Izazovi i testovi nekad su čak i poželjni, ali drama je nešto što čim prepoznate – morate napustiti kako biste sačuvali svoju osobnu moć. U nekom ćete trenutku preuzeti kontrolu i biti upečatljivi. Pobjeda je definitivno vaša, a smiješi vam se i novi emocionalni početak.

Svima nama treba period neaktivnosti i aktivnosti. Nalazite se u ovoj drugoj fazi stoga uživajte u svakom trenutku. Sve je stvar perspektive i kako gledate na događaj. U konačnici, mi odlučujemo i donosimo sud o tome koliko je nešto štetno ili pak poželjno. Budite praktični i donesite odluku kako nastavljate hrabro naprijed jer čemu odustati sada nadomak cilja?

STRIJELAC

Razvijate nove vještine, a samim time privlačite i sve više sreće. Ovo će biti dobar period u kojem istražujete nešto jednostavno poput šumskog puta tijekom jutarnje sumaglice ili pak nešto veliko i značajno što će odjeknuti u cijelom svijetu. Kad je strast u pitanju, nećete pasivno stajati sa strane, nego ćete ispoljiti svu svoju kreativnost bez zadrške. Nećete biti opsjednuti organizacijom, već okolnostima da ono što ste započeli privedete kraju. Nadolazeći uspjeh kontrolirat ćete pod svojim uvjetima. Želite ostvariti nešto što će imati odjeka i biti važno mnogima. Nije nemoguće da postanete slavni na 15 minuta. Dojam je kako kreirate i stvarate nešto što će postati hit.

Slično će biti i u ljubavi, imate principe i sada točno znate što želite. Iza sebe ostavljate jedan nedorečeni odnos za koji smatrate kako nije vrijedan čekanja nekakvih odgovora. Nije nemoguće da napuštate jedan projekt ili uskraćujete nekome suradnju, ali više je vjerojatno kako se ovdje ipak radi o ljubavi. Ako se previše zadržavate na čekanju svih mogućih odgovora, svjesni ste kako vas to zadržava da se otisnete prema naprijed. Novo je ono što vas zanima. Želite rasti i želite se razvijati, a ujedno i prekinuti s nekim tradicijama koje vam više ne služe.

Postoji mogućnost da u vaš život ulazi još jedan Strijelac, dapače čini se da je dupli Strijelac. Sreća je na vašoj strani i sve što ovih dana dotaknete polučit će nevjerojatne rezultate.

JARAC

Pred vama su dvije faze: prva, u kojoj ćete raditi i kopati po svojim strahovima te druga, u kojoj ćete biti neustrašivi i pomalo neprepoznatljivi i sami sebi.

Očekujte komunikaciju na svim poljima. Ovih ćete dana biti jako traženi i ništa neće stajati na putu razigranom Jarcu. Posjetili su vas kroz izvučene karte Blizanci i Škorpion, stoga nije nemoguće kako će navedeni znakovi imati utjecaj na vašu dnevnu rutinu. Postoji jedan strah na kojem ćete se morati malo zadržati i kopati dublje. Bitno je imati na umu da smo većinu naših strahova doslovno izmislili sami i aktivni su jedino u našoj glavi. Definitivno ćete odstraniti strah koji je možda predstavljao i energetsku kočnicu u određenom smislu. Ovo se može odnositi na ključnu seansu s primjerice terapeutom na temu neke vaše traume od ranije, ali o na određeni zahvat poput operacije koja je odlično prošla.

Zanimat će vas altruizam, promjena i razmjena ideja i mišljenja. Bit ćete u svojoj velikodušnoj, galantnoj fazi. Vaš se trud od ranije počeo isplatiti i sada se možete posvetiti pomaganju drugima, ali i biti neopterećeni. Riskirat ćete s lakoćom, a upravo manjak straha rezultirat će nevjerojatnom ekspanzijom. Kao da ste se ovog puta odlučili predstaviti svijetu u drugačijem svjetlu.

VODENJAK

S obzirom na to da Moonology deck ima svega 44 karte, često se iznenadim tko će što dobiti, a vi ste ovog puta dobili opasku da izbalansirate spiritualnost i praktičnost. Ravnotežu između ciljeva i snova nekad je vrlo teško postići, a ovo je nježni podsjetnik da ostanete realni. Ovo su one romantične faze kada je vrlo teško ostati budan i svjestan, najlakše je zaroniti u fantazije. Pozitivno je što vas ovih dana ničeg nije strah, u stanju ste suočiti se s najvećim izazovima. Ovaj period predstavlja značajan izlazak iz zone komfora što je definitivno dobro jer su u najavi i nova iskustva.

Moguće je da se u narednom periodu susrećete sa svojom srodnom dušom. Osim zanosa, sa srodnim nas dušama povezuju veliki izazovi i konflikti na ivici drame. Odmah ćete znati da je ta osoba posve druga priča i ne možete je ugurati u neki kontekst. Bilo bi dobro da na vrijeme objasnite svoje uvjete i postavite zdrave granice. Ova će osoba biti zabavna, ali i bijesna, ljuta (fun & frenzy) odnosno imat će razne okidače. Očekujte neočekivano dok sagledavate svoj uobičajeni dan iz sasvim novog ugla. Ovo su nova vremena novih užitaka.

RIBE

Nadomak ste cilju i vrijeme je za akciju. Sučeljavanje i prihvaćanje nešto je s čime ćete se često sudarati ovih dana, naročito ako svjedočite kraju projekta, bilo poslovnog ili pak privatnog, recimo završavate uređenje stanja ili privodite organizaciju vjenčanja kraju. Akcija će dovesti do kraja utrke i uopće nije sporno da ste vi osvojili zlato, ali prihvaćanje da je gotovo jer novi planovi čekaju zahtijevat će od vas nove odluke. Neke osobe izlaze iz vašeg života jer ste odradili zamišljenu svrhu, a nove osobe ulaze kako biste iznova započeli ciklus. To raduje, ali i boli.

Iznova će se aktivirati želja za borbom, ali i intuicija. Ako je ljubav ono što vas muči, a ne neki projekt, očekujte dugo željeni closure s vama bliskom osobom ili osobama. Odnosi s drugima često ukazuju na posljedice kada ne radimo na sebi, stoga uz nove početke nikako nemojte zanemariti baviti se svojom dušom i teretima na srcu. Budite nježni prema sebi i oslonite se da najprije razumijete i shvatite sebe, a tek tada druge.

Izabrat ćete fokus i profesionalnost. Postoji mogućnost da ovih dana preuredite radni prostor i oslobodite ladice i foldere. Novu fazu želite započeti oslobođeni starih repova. Moguće da ćete popraviti ladicu koja se teže otvara ili nabaviti nove police.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com