Iako imamo još jedan pun Mjesec u prosincu, pun Mjesec u znaku Blizanaca 27. studenog 2023. vodi nas na početak razmišljanja o tome što želimo očistiti i otpustiti, piše Forever Conscious.

Što više ne želimo nositi u idućoj godini? Što je postalo preteško i preopterećujuće? Što nam je oduzimalo previše resursa? Vrijeme je da počnemo razmišljati o otpuštanju teških stvari kako bismo mogli ući s više usklađenosti, gracioznosti i lakoće u novu godinu. Postavite svoje namjere i iznesite ih Svemiru pod punim Mjesecom. Dopustite im da ih nose snažne energije čišćenja koje sa sobom donosi pun Mjesec.

Pun Mjesec u Blizancima - vrijeme za okupljanje
Blizanci predstavljaju dualnost koja živi u svima nama. Mi smo i ograničena ljudska bića i beskonačna bezvremena duša.
Imamo pravila kojih se moramo pridržavati i živjeti po njima, ali naša duša je bezgranična i slobodna.

Ova dualnost koju simboliziraju Blizanci je nešto s čime se možemo povezati i štovati pod ovim punim Mjesecom. Kako možemo cijeniti svoje ljudsko ja, ali onda i poštovati dušu i mudrost koju ona nudi? Budući da Blizancima vlada planet komunikacije Merkur, istraživanje ovog pitanja kroz vođenje dnevnika bilo bi sjajno.

Merkur je također poznat po svojim izvrsnim društvenim vještinama i sposobnosti pripovijedanja, što pun Mjesec u Blizancima čini fantastičnim vremenom za druženje, okupljanje ili provođenje vremena s prijateljima.

Možda osjetimo potrebu za dodatnim druženjem ili spontano otkrijemo kako je naš kalendar ispunjen važnim događajima. Razgovori mogu lakše teći s malo manje truda i osjećat ćemo se ugodnije izaći iz svoje ljušture i podijeliti vlastitu priču. Iskoristite ovu energiju na najbolji način tako što ćete zakazati okupljanje, datum ili događaj oko ovog punog Mjeseca.

Pun Mjesec u Blizancima i jake planetarne sile
Mnogo je planetarnih sila u igri pod ovim punim Mjesecom, što ga čini i zauzetim i raspršenim. Zbog tih pomiješanih energija koje kruže ispod ovog punog Mjeseca osjećat ćemo se hrabro i produhovljeno.

Sva planetarna energija u kombinaciji daje ovom punom Mjesecu vatrenu oštricu. I Mars i Lilit su vrlo jake planetarne sile koje nas mogu napuniti i stvoriti napetost. Ako je u vama nešto ključalo, ovaj pun Mjesec potaknut će tu energiju prema van. Užarene emocije mogu porasti i osjećat ćemo se pomalo razdražljivima ili frustriranima kako se stvari budu odvijale.

Saturn, planet karme i naš glavni učitelj, također je aktivan pod ovim punim Mjesecom, a podsjeća nas na važnost postavljanja granica i brige o svom zdravlju i dobrobiti.

Što god vam se dogodilo, čini se da će ovaj pun Mjesec u Blizancima biti moćan učitelj. Dopustite sebi biti učenik i vjerojatno ćete otkriti da kako pun Mjesec bude prolazio, bolje razumijete stvari iz druge perspektive.

Općenito, pun Mjesec u studenom 2023. naš je podsjetnik da počnemo raščišćavati nered iz prošle godine i pronađemo vrijeme za druženje s našim prijateljima i obitelji. Kada se priviknemo, bit će lakše ploviti kroz sve napete energije koje sa sobom donosi period ovog punog Mjeseca.