Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
Nastavlja se komunikacija koja se već neko vrijeme najavljuje Ovnovima. Ako se radi o romantičnim pregovorima, sučeljavanje će trajati danima, možda čak i tjednima. Vrijeme je da napokon objasnite kako se osjećate. Ipak, postoji i komunikacija upućena susjedima i rođacima. Neke ćete odnose graditi iznova nakon manjih sukoba.
Neizgovoreno nemojte zadržavati u sebi. Krenite voditi dnevnik o tome što mislite, izjasnite se na komadu papira jer kao što znamo – papir može podnijeti sve. Također, sugestija je da napravite odmah od situacije tako da više čitate. Kada čitamo, mi smo i scenografi i producenti, a to nas udaljava od aktualne uloge koja nam možda ne donosi najviši prag zadovoljstva.
Pored svega ovog, brusit ćete samopouzdanje u spontanom, možda čak i nevažnom flertu. Taj će vam nimalo štetan flert koji je posve platonski pomoći da se malo zabavite i razbistrite misli.
Ono što je neminovno u ovoj fazi jest da neće svi ostati dio vašeg života. Neke ćete osobe jednostavno morati otpustiti, a to se naročito odnosi na one s kojima nećete uspjeti pronaći zajednički jezik. Razmotrite kako bi ishod izgledao da svi rade na sebi? Da su svi sudionici ovog sukoba u nekoj od fazi healinga? Uviđate li koliko vam nezaliječeni odnosi štete? Posve je u redu okrenuti novi list nakon što ste dali sve od sebe da popravite i preuzmete odgovornost za svoj dio. Nastavite biti nježni prema sebi i nemojte zapustiti vođenje dnevnika o tome kako se osjećate.

BIK
Ulazite u sretno razdoblje koje se rijetko ukazuje. Vjerujte u nemoguće jer za nemoguće treba vam samo malo duže. Pred vama je rijetka prilika, jedna od onih koja ostvaruje snove. Ako osjećate kako je nešto dobro na pomolu, tada jest na pomolu. Budite beskrajno zahvalni i optimistični.
Jedina prilagodba koja se od vas očekuje sastoji se u optimizmu. Ako se ukaže neke sitnica koja najavljuje trzavicu ili sumnju, smjesta odmahnite rukom i ne dopustite da se zadrži u vašoj vibraciji. O ovom će izazovu ovisiti koliko brzo će se odviti neočekivano, a željeno. Ujedno, ovo je dobar period da razmotrite svoje planove i ostanete fokusirani. Imajte u vidu kako se nekad ništa zapravo realno ne dešava, događaj je samo lampa koja baca svjetlo na područje vaše male privatne nesigurnosti. Kao što lampom ne možemo obasjati cijelu prostoriju, tako nikad niste posve nesigurni cijelim svojim bićem. Taj djelić nesigurnosti samo je bacio svjetlo na mjesto u vama u kojem niste slobodni. Ovaj će period štipkati vaše strahove i brusiti hrabrost. Na svaku zbunjenost odgovorite meditacijom. Osjećaj strepnje pomazite osjećajem zahvalnosti. U slučaju kušnje budite ustrajni u odluci jer odluka i namjera guraju ideju u realizaciju. Nemojte baš sada kada se vaši snovi ostvaruju, potisnuti sve ono što ste ikad htjeli samo zato što vas Svemir testira prije manifestacije.

BLIZANCI
Razvija se nešto novo i uzbudljivo. U bilo kojoj situaciji da se nalazite – putanja vam ide u korist. Ako nešto stagnira, ovo je nježan podsjetnik kako se život odvija u fazama, ciklusima, ali i brzinama: nešto se odvija sporo, a ponekad iz vedra neba. Vidjet ćete onda kada budete povjerovali. Ili otpustili. Vaša su pitanja i očekivanja velika – takvi će biti i odgovori. Uspjeh je blizu, sada samo morate nastaviti vjerovati.
Nada ulazi u vaš život na velika vrata, naročito na temu oko koje ste izgubili svaki optimizam. Vrijeme je za nove namjere i nova uvjerenja. U situacijama izvan vaše kontrole vrijeme je za vjeru. Nekad se sve svodi samo na poziv i gdje će nas nade ili strahovi odvesti? Da toga nema, život bi bio ravna crta i ne bismo na kraju života stekli nijedno iskustvo. Tijekom života i neugodnih perioda, poželjno je steći iskustvo asistencije naših anđela čuvara i svih onih energija koje nam mogu pomoći da premostimo kvantni skok. Tada lakše opazimo dobre prilike i manje upadamo u neprilike.
Ovog puta nema healinga, nema onih uputa kako se morate skloniti s puta, nema rezova. Pozvani ste opaziti novi početak i sudjelovati! Prihvatite pozivnicu novog.
Što god da činite, činite to s ljubavlju. Imajte svoje tajno skriveno ponašanje u kojem ćete prakticirati beskonačnu zahvalnost prema svemu što vas okružuje: od slavine za vodu do hladnjaka koji čuva hranu da ostane svježa. Razmotrite koliko smo sretni svi mi koji navečer možemo na počinak u vlastiti krevet? U poznati miris posteljine, okruženi predmetima i sitnicama koje volimo? Život je čudesan.

RAK
Vrijeme je za akciju i naročito – vrijeme je za život bez straha. Biti zabrinut je besmisleno. Ionako se većina naših briga zaista nikad ne ostvari. Zašto je to tako? Zato što je većina naših strahova posve neutemeljeno i žive jedino u našim glavama. Stoga, pogledajte širu sliku. U redu je da ste sumnjičavi, analizirate i ulazite u detalje. Oprez je ponekad uistinu poželjan. Ipak, možete li na komadu papira napisati što je u temi koja vas muči strah, a što oprez? Tu svakako pomaže vraćanje vjere koja uvijek napuni srce. Spojite se na priključak vjere i nade, napunite svoj izvor, pročistite se od straha i zahvalite se oprezu jer vas pazi i čuva.
S druge strane, postoji šansa da budete pomalo osvetoljubivo zločesti, ali ništa uznemirujuće. Nikad ne znamo kada će se aktivirati naša mračna strana, a svi ju imamo stoga budite opušteni jer nitko od vas ne očekuje da budete savršeni. Da nije bilo mračne strane, mnoga djela ne bi bila napisana, kultne pjesme ne bi ugledale svjetlo dana, a o dosegu u filmskoj i kazališnoj industriji da i ne govorimo. Postoji li neka posebna mračna knjiga koja vam pomaže da se osjećate bolje? Slobodno posegnite za time kao kada usred dijete posegnemo za kockicom čokolade.
Svakako ste na kraju priče pozvani sagledati širu sliku. Budite samopouzdani, ali ne zaboravite pokazati kako vam je stalo. Pronađite idealan omjer između onog što kažete da ćete učiniti i fantazija u glavi. Neka vas vaša namjera povede u novim pravcima. Prvo impresionirajte sebe svojom motivacijom, neka bude posve nevažno kako vas drugi vide.

LAV
Nalazite se usred nečeg što ne znate kako će ispasti na kraju. Može se reći kako se radi o gubitku kontrole, ali je osjećaj dobar! Ovog puta ne znate kako će završiti i nema nekih smjernica, ali nemate loš osjećaj stoga nastavite sa zabavom. Nemojte ulaziti u procese što će biti i kako će biti, prilagodite se ideji da ne znate što je iduće. Zamislite kako se udobno smještate pogledati film, a netko vas upita – Kako završava ovaj film? Odgovarate s „Ne znam“ i uživate u promatranju. Jednostavno ste znatiželjni što je režiser smislio, a tako se slobodno možete osjećati i ovih dana. Naši režiseri misle na nas, bez brige. Čak i kada ne vidimo širu sliku ili ne možemo dosegnuti zaključak, to ne znači da oni ne postoje. Sada samo nije vrijeme za to.
Pored ove teme, očekuje vas značajan prosperitet. Posao i financije teme su nad kojima ćete imati kontrolu. Držite se planova kao i dosad. Vaši snovi imaju potencijala. Razjasnite sebi što vama predstavlja najveću vrijednost? Živimo u monetarnom svijetu, a novac nosi ugodu i ekspanziju kroz putovanja, knjige, radionice, opremanje doma... Novac nam omogućuje da još više razmazimo sebe. Odlučite kako još više možete služiti drugima, što im možete pružiti ili prenijeti i ne razmišljajte o materijalnom ishodu. Napravite nešto jer to jednostavno donosi zadovoljstvo prvenstveno vama, a onda i ostalima. Novac je energija. Energiju treba razmjenjivati. Bez brige, novac će se ubaciti u priču jer novac voli pokret. Definitivno uživajte u ljubavnim i poslovnim avanturama koju su pred vama!

DJEVICA
Pokažite svijetu od čega ste sazidani. Obrišite suze i odmaknite se od situacije ili događaja koji vam ne služe. Nekad se sve svede na naš doživljaj. Postoji li mogućnost da nije toliko strašno koliko se čini? Postoji jedna tema koja vas drži zatočenima, ali najlakše ćete se osloboditi svih okova tako da se prepustite svijetu, prepustite životu. Izađite van na ulicu i pustite neka vas ponese ona samo vama draga pjesma koja vas uvijek podigne. Naručite omiljeno jelo ili priredite važnu večeru, samo za sebe. Ovo je onaj period u mjesecu kada se čini kako ništa ne dolazi lako, a ako se nešto i realizira, iskrsne novi izazov. To su sjajne vijesti jer vaš život nije ravna crta, a usponi i padovi nose sa sobom lekcije.
Nekad smo uvjereni i mislimo da nešto možemo, ali znamo u dubini duše da nismo spremni. Radite u sjeni na tome da budete spremni, a tada se izložite protivniku.
Ako očekujete komunikaciju, do komunikacije definitivno dolazi ovih dana. Objasnite svoj stav i kako se osjećate, ali nemojte ulaziti u detalje. Upoznajte izazov koji će uslijediti nakon što iskomunicirate svoju istinu, želje i granice. Kaže se kako će nas istina osloboditi. Naravno, ali druga strana nekad voli kazniti našu istinu stoga promatrajte proces ledenim očima. Nemojte prianjati ako imate dobre namjere. Osjećaji često dovode do reakcije, a nakon reakcije opet ulazimo u vlastitu osjećajnost, naročito ako nas akcija pogodi. U najavi je kraj teškog ciklusa, ali put do cilja nije uvijek najugodniji.

VAGA
Imamo tri situacije. Prva, jedan kraj donosi novi početak. To načelno znači da možete očekivati kako je jedna situacija ili odnos u fazi okončavanja. Koliko god da ste se trudili, ipak nije urodilo plodom. Ovo su oni scenariji u kojima znate da se nešto odvija po posljednji put i da nema povratka. Ako se savez raspao, ako je došlo do neodgovornog ponašanja – nemojte očajavati jer je nešto loše prestalo postojati, budite zahvalni jer je napokon gotovo.
Nećete čekati dugo na novi početak, bilo da se radi o poslu ili ljubavi. Novi partner bilo u poslu ili pak u ljubavi – dolazi skoro pa iste sekunde. Ranije spomenuti kraj donosi ravnotežu, balans i to je druga, mnogo poželjnija situacija u kojoj ćete se nalaziti. S obzirom na to da je situacija ili odnos nov, odmah možete postaviti pitanja poput – Tko sam ja? Što su i kakve su moje želje? Kakvu ću akciju poduzeti ovog puta kako bi ovo uspjelo? Kad je nešto novo, tada baš i nemamo ideju kako će ispasti na kraju, naročito ako je iskustvo iza nas totalni fijasko. Stoga je sad trenutak za nove projekcije. Uđite detaljno u sve ono što možete promijeniti kod sebe jer mijenjajući sebe mijenjamo okolnosti.
Vrijeme je za poštenu ponudu kako biste dobili ono što želite. Kucnuo je čas da postanete uspješni i moćni. Budite pozitivni vezano za svoj rast i razvoj, objasnite sebi kako je samo nebo granica.

ŠKORPION
Učinite to na svoj upečatljiv, prodoran način ili nikako! Pozvani ste biti teatralni, grandiozni, pompozni. Jednostavnosti u vašim danima nije mjesto, barem ne zasad. Nekad nas Mjesec poziva na skromnost, meditaciju, otpuštanje... Vi ste pak pozvani da se jednostavno nakačite na velike stvari, ideje, projekte, nedostižne osobe. Vrijeme je da to napravite na neobičan, upečatljiv način ili nikako. Sada nije vrijeme da razmatrate povijest i ostanete zatočeni u prošlosti. Ako nešto nije uspjelo tada, ne znači da neće uspjeti sada. Ništa nije uklesano u kamen.
Razmotrite svoje najviše ideale i svoja najstroža pravila. Kada se doista držite svojih principa, jeste li opazili kako vas mogu odvesti uistinu daleko? Izvucite iz svijeta i iskustva života maksimum, naročito ovih dana kada vam Mjesec želi reći da to što imate, to što osjećate i možete ponuditi – i više je nego dovoljno. Nemojte se bahatiti i ostanite ponizni. Igra mora ostati pravedna i poštena.
Sve je u životu stvar mjere, doziranja. Dozirajte najsavršenije što možete tako da balansirate između ostvarenja svojih najluđih snova, ali i posve neuprljanog iskustva. Nemojte da vas zarežu niske strasti. Što god da ovih dana morate učiniti ili poduzeti, učinite to na poslovan, filmski način. Igrajte se tako da ostanete dosljedni i fokusirani. Nemojte požurivati proces, spori i dosljedni pobjeđuju u utrci. Ako nešto želite, a ovih dana očito jest tako, jednostavno otiđite po to.

STRIJELAC
Vrijeme je za izlazak iz zone komfora koju pružate drugima pomažući im. Ako je drugima postalo komforno da vas dozivaju i kada je potrebno, ali ujedno nepotrebno iz pozicije kako vas mogu rastegnuti poput žvakaće gume, vrijeme je za neočekivan obrat: zauzmite se za sebe, svoje vrijeme i kapacitet. Ako morate pomagati nekome u ovom dijelu života jer je takva trenutna životna okolnost, zapitajte se koji su detalji neophodni i nužni, a što je posve nepotrebno? Koliko se perfekcionizma od vas očekuje? Smijete li pogriješiti ili učiniti nešto polovično, djelomično, možda zato što ste premoreni? Izađite iz zone komfora i stavite sebe na prvo mjesto.
Razmotrite mogućnost da zato što previše pomažete drugima i neprekidno ste na dispoziciji imate mnogo toga za objasniti kada ukradete trenutak za sebe? Osjećate li kako se morate pravdati? Donosite li odluke u zadnje vrijeme sporije nego inače, čisto iz razloga jer drugi odlučuju kako im trebate pomoći, a onda nemate snage za vlastite dužnosti?
Vrijeme je da preuzmete kontrolu nad situacijom. Pomaganje puni srce. Naravno da treba biti na usluzi. Naravno da treba biti „dobra osoba“. Ipak, ovo je pozivnica da razmotrite koliko puno je previše.

JARAC
Živjet ćete ljepotu i suštinu jednog odnosa bez ideje kako će završiti i kuda vas iskustvo vodi. Zar je uopće važno? Nekad jest, ali ovog puta nije.
Od vas se traži povjerenje djeteta da će dobiti ponija za rođendan. Budite otvoreni za nove ideje. Nove će vas ideje odvesti u pravom smjeru iako konačna destinacija ne postoji. Pred vama je period zabave, romanse, inovacija i apsolutnog gubitka kontrole. Kockat ćete se, naročito u ljubavi. Ovo je vaša najkreativnija faza, plod možda nastane kada sve splasne. Ovih dana prikupljate informacije, ideje... U nekoj fazi ovo će postati djelo, što god da jest.
Sve što poduzimate, poduzimat ćete partnerski. Promjene su ovih dana ugodne, ali neočekivane. Osjećat ćete se sigurno i podržano. Dopustit ćete da vas ovo iskustvo povede bez suvišnih pitanja. Sada nije vrijeme za praktične planove, analize, healing. To je sve iza vas. Ovo su oni periodi koje Mjesec najavljuje kao nagradu nakon što zaokružite cijeli proces, čitavo iskustvo. Sve ima svoj početak i kraj. Sada se nalazite usred početka, stoga prepustite se i uživajte. Imali ste vjere u svoje snove i to se sada napokon i vidi.

VODENJAK
Nekad se radi o sudaru svjetova, a nekad o sudaru vizija. Ovog puta, pristajete na sve jer vas vide, čuju, poštuju. Pred vama je nekonvencionalno i neformalno iskustvo koje će napraviti ogromnu razliku između onog što je bilo i onog što dolazi. Nakon ove faze svijet ćete gledati drugim očima i to je definitivno dobro. Otkrića ispred vas donose izlazak iz zone komfora i nove smjernice. Iako je sve novo, osjećat ćete se sigurno.
Ako osjetite strah koliko ovo, što god da jest, može trajati – univerzalni odgovor jest – ništa nije uklesano u kamen. Sada je vrijeme za zabavu i slatke nevolje, stoga nemojte oklijevati i nemojte dopustiti strahovima da vas zadržavaju. Nemojte dopustiti da ograničenja dođu na vaš tulum.
Novo će vas iskustvo pročistiti i napuniti baterije za dalje. Sada nije vrijeme za velike matematike i analize. Nećete se kajati zato što ste pokušali, bit će vam žao jer niste išli do kraja i prisvojili uspomenu. Nemojte očekivati neke velike rezultate, prihvatite da ovo iskustvo nema formu jer ima neku drugu svrhu. Koju? Saznat ćemo kada smjernica bude povlačenje, meditacija, healing. Sada vas Mjesec vodi u pravcu zabave.

RIBE
Očekujte moćne promjene koje vas vode prema budućnosti. Kao i mnogi znakovi prije vas, pozvani ste na prepuštanje i uživanje. Sada nije vrijeme za velika sučeljavanja i konfrontacije. Vodite računa da prijašnja iskustva ne preuzmu kontrolu. Zadržite svoju viziju i smisao za šalu neovisno o okolnostima. Pred vama je ne samo ljubavno, nego i spiritualno iskustvo. Nemojte biti neodlučni, vaši se snovi ostvaruju ovih dana. Moguća je idealizacija druge osobe, ali zasad nema neke štete. Idealizacija može biti alat kod maštanja i fantaziranja, a time se i dalje ne udaljimo od svoje vizije što je dugoročno korisno.
Bit ćete privučeni užitkom; nećete se opirati. Moguće da ste imali skrivene, strastvene želje – ovih dana moći ćete ih pretvoriti u stvarnost. Bilo bi poželjno da zasad ovo vaše iskustvo ostane privatno. Želje se hrane u osami, naročito ako ne želite da ovo iskustvo dobije previše pozornosti.
Poželjno je da ako nikad dosad niste probali živjeti u sadašnjem trenutku – ovo je pozivnica. Nemojte razmišljati o jučer i nemojte razbijati glavu što će biti sutra; ono najvažnije odvija se upravo sada.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com