Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U KOJOJ GOD SITUACIJI SE NALAZILI - NE GUBITE SMISAO ZA HUMOR: Ne shvaćajte život ozbiljno jer je savršenstvo nedostižno

Ne dopustite da duhovnost umrtvi vašu ljudskost, poniznost i smisao za humor, kaže autor i motivacijski govornik Jeff Foster i poručuje da život ne shvaćamo preozbiljno

 Zašto život ne bismo trebali shvaćati preozbiljno Izvor: Shutterstock

Nemojte se shvaćati previše ozbiljno. Poklonite se svojoj nespretnosti. Nasmiješite se svojoj zbunjenosti. Sprijateljite se sa svojom nesposobnošću. Smijte se kad se spotaknete i padnete. Sve su to dragocjeni valovi u neodredivom prostranstvu vašeg svijeta.

Savršenstvo je nedostižno u ovom vremenu i prostoru, nalazi se samo u prisutnosti; prisutnost nesavršenosti čini nas stvarnima i ljudima – a to je savršeno.

Stoga otresite sve pritiske o tome što biste trebali biti i kako biste se trebali ponašati. Bit ćete dosljedni samo kad budete mrtvi. Do tada, slavite svoju "glupavu" staru sebe, svoju divnu nesposobnost da se podložite društvu i ostvarite neke - nedostižne - ideale.

Ne dovodite sebe u duhovnu komu! Recite stvari čak i ako na kraju shvatite da su bile krive. Sloboda leži u tome da se ne bojite učiniti pogrešnu stvar, pogriješiti ili zabrljati - i da budete ljubazni prema svojim pogreškama. Sloboda je u prihvaćanju svojih neuspjeha kao dijela svog života. Ne dopustite da vaša duhovnost umrtvi vašu ljudskost, poniznost i - što je najvažnije - vaš smisao za humor.

Izdvojeno za vas...

Najnovije