Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'JUST TRUTH' EKSPERIMENT: Prakticirajte ga samo jedan dan u tjednu i očekujte velike promjene

Autor Elena Srzentić Frleta

Osobni integritet aspekt je vaše ličnosti za koji ne znate da vam nedostaje, dok ga ne stvorite. Uz pomoć 'just truth' eksperimenta provjerite jeste li u skladu sa samim sobom

 Just truth eksperiment Izvor: Shutterstock

Mnogo toga može promijeniti samo jedno od ovih pitanja ako ga postavimo sebi tijekom dana.
Jesam li OK s tim što sad radim?
Vjerujem li u to što govorim?
Pruža li mi to što radim mir?
Hoću li reći ili napraviti nešto samo zato što znam da se to od mene očekuje ili ću izabrati prešutjeti kada svi imaju što reći, a reći onda kada svi budu šutjeli?

Kad sam počela postavljati sebi ovakva pitanja, moje su odluke postale jasnije i bez grižnje savjesti. Moji su izbori bili intuitivni, a odluke usklađene. Gubila se potreba za dokazivanjem i objašnjavanjem.

Just truth eksperiment

Da biste primijetili koliko ste u skladu sa sobom, isprobajte jedan mali eksperiment. Jedan dan u tjednu govorite samo ono što zaista mislite. Ne prešućujte i ne lažite ni sebi ni drugima, ne izgovarajte čak ni one male „bijele laži” kako bi svima bilo ugodnije.
Pokušajte prestati raditi barem jednu stvar koju ne želite, a mislite da morate.

Barem 15 minuta dnevno izdvojite za nešto što volite, svaki dan, i pratite promjene koje nastaju. Cilj nije zamjeriti se drugima, nego osvijestiti koliko smo u skladu sa sobom i s time što svakodnevno izgovaramo i radimo.

Izdvojeno za vas...

Najnovije