Zaljubljenost su hormoni, leptirići u trbuhu i strast. Ovo razdoblje razvoja odnosa je samo upoznavanje, ali kada dođe do ljubavi, kod partnera/partnerice postoje određene osobine, karakterne crte koje su važnije od izgleda i koje nas motiviraju da ostanemo s tom osobom.

Kako navode psiholozi, muškarci se zaljubljuju i vole žene kod kojih su istaknute ove dvije osobine:

1. Razumijevanje

Teško nam je pronaći zajednički jezik s osobama koje nas ne razumiju. Razumijevanje je stanje uključenosti, emocionalne intimnosti, interesiranja za partnera. Uvijek budite svoji i prirodni, ne pretvarajte se da ste netko drugi. Ako dobro razumijete partnera, i on razumije vas te imate slične poglede na život, vrijednosti, planove, ovo povećava šanse da vaš odnos uspije. Zabluda je da muškarci ne govore o emocijama, oni zapravo traže nekoga tko će ih razumjeti i htjeti saslušati.

2. Pozitivan stav

Sreća je privlačna! Zbog optimizma i pozitivnog stava o životu svi zrače posebnom energijom i izuzetno je ugodno u njihovom društvu. Kada smo blizu osobe koja se stalno žali, kritizira, širi negativnost, takav pesimizam prenosi se na nas i ne osjećamo se dobro. Žena koja ima pozitivne poglede na život i koja može u svakoj situaciji pronaći nešto dobro, definitivno može osvojiti mnoga srca. Ova osobina je posebno važna jer je svakome potrebno malo optimizma, a partner želi da ga inspirirate, motivirate i pokažete da je život zaista lijep.