Retrogradni Merkur poznat je po tome što može izazvati izazove i probleme u područjima komunikacije, putovanja, kao i tehnologije. Evo kako bi mogao utjecati na različite horoskopske znakove:

OVAN

Retrogradni Merkur može dovesti do nesporazuma u komunikaciji, posebno s bliskim osobama. Mogli biste osjetiti frustraciju zbog otežane provedbe svojih ideja.

BIK

Financijski planovi mogu biti pogođeni tijekom ovog razdoblja. Važno je pažljivo pratiti troškove i izbjegavati velike financijske odluke.

BLIZANCI

Kao da je Merkur vaš vladajući planet, retrogradni period može posebno biti izazovan. Povećava se mogućnost nesporazuma, osobito u komunikaciji s obitelji i partnerom.

RAK

Retrogradni Merkur može donijeti kaos u vašem domu ili obiteljskim odnosima. Preporučljivo je izbjegavati bitne promjene ili renovacije u kući tijekom ovog perioda.

LAV

Mogli biste osjetiti poteškoće u izražavanju svojih ideja i mišljenja. Komunikacija na poslu može biti narušena, stoga budite oprezni u profesionalnim odnosima.

DJEVICA

Retrogradni Merkur može dovesti do poteškoća u svakodnevnoj rutini. Preporučuje se pažljivo planiranje i vođenje dnevnih obaveza.

VAGA

Odnosi s bližnjima mogu biti izazovni tijekom ovog perioda. Važno je uložiti dodatan trud u komunikaciju kako biste izbjegli nesporazume.

ŠKORPION

Retrogradni Merkur može donijeti poteškoće u komunikaciji s financijama ili promjenama u financijskim planovima. Bilo bi dobro provjeriti detalje prije donošenja važnih financijskih odluka.

STRIJELAC

Komunikacija s partnerom ili bliskim prijateljima može biti problematična. Preporučuje se više slušanja i razumijevanja kako biste izbjegli konflikte.

JARAC

Retrogradni Merkur može donijeti poteškoće u svakodnevnoj komunikaciji na poslu. Pazite na detalje i provjerite sve informacije prije donošenja odluka.

VODENJAK

Ovo razdoblje može donijeti nesporazume s prijateljima ili unutar društvenih krugova. Budite oprezni u komunikaciji kako biste izbjegli konflikte.

RIBE

Retrogradni Merkur može utjecati na vašu kreativnost i izražavanje. Pokušajte jasno komunicirati svoje ideje kako biste izbjegli nesporazume.