Jupiter i Uran spajaju se u rijetkoj i sudbonosnoj konjunkciji 20. travnja 2024. u znaku Bika. Iako ovaj dan predstavlja vrhunac konjunkcije, energija je prisutna već duže vrijeme, navodi Forever Conscious.

Planet ekspanzije susreće planet inovacija

Jupiter je planet ekspanzije, obilja, uspjeha i sreće. Smatra se sretnim planetom i pomaže nam usredotočiti se na širu sliku i veseliti se oko budućnosti. Uran je planet inovacija, promjena i buđenja. Također se smatra planetom budućnosti i vlada stvarima poput tehnologije i napretka koji nas mogu odvesti u novu revoluciju. Na osobnijoj razini, Uran nam pomaže pobuditi osjećaje slobode i autentičnosti. Potiče nas da kršimo pravila, oslobodimo se društvenih normi i razmišljamo svojom glavom.

Budući da je Jupiter planet ekspanzije, kako se susreće s Uranom, on će proširiti sve te uranske kvalitete, vodeći nas da zakoračimo u svoje autentičnije 'ja'. Ujedinjenje ova dva planeta također može donijeti napredak za budućnost, posebno u području tehnologije.

Susret Jupitera i Urana u Biku 2024. godine

Dolazak Jupitera i Urana u Biku također daje više tragova o tome koje teme možemo vidjeti. Bik vlada novcem, poljoprivredom i okolišem, tako da su to sva područja koja mogu biti izložena u ovom tranzitu. Možda ćemo vidjeti neke nove inovacije kada je u pitanju poljoprivreda ili opskrba hranom.

Iako će se svi ovi učinci pokrenuti tijekom tranzita 20. travnja, ovo vrijeme možemo zamisliti kao sadnju sjemena. To znači da ćemo možda morati pričekati dok stvari ne porastu prije nego što stvarno možemo vidjeti kako ova konjunkcija funkcionira.

Što za nas znači konjunkcija Jupitera i Urana?

Na intimnijoj razini, Jupiter i Uran potiču nas da počnemo mijenjati svoje misli o uspjehu i bogatstvu. U zapadnim kulturama, skloni smo povezivati svoju svrhu i uspjeh s karijerom. Međutim, ta se ideja ili vrijednost polako počinje mijenjati. Zašto bismo svoju svrhu trebali povezivati samo s radom? Iako naša karijera igra veliki dio naših života, vrijednost koju joj pridajemo kao društvo se mijenja, a možda je to nešto što će postati jasnije kako se Jupiter i Uran spajaju.

Uran želi da se oslobodimo društvenih normi i ne radimo stvari samo zato što to rade svi drugi. On nas potiče na razmišljanje svojom glavom i potrebu da slijedimo svoj istinski autentični poziv. Kao sretan planet, Jupiter definitivno može posipati svoj magični utjecaj, a spajajući se u ovoj konjunkciji velike su šanse da ćemo osjetiti sreću radeći nešto što inače ne radimo.