Merkur je napustio retrogradni položaj 25. travnja, ali 13. svibnja i službeno će izaći iz postretrogradne sjene. S lijepim i jakim Merkurom na kozmičkom nebu, možemo se osjećati sigurnima u potpisivanju ugovora, pravljenju dugoročnih planova i preuzimanju obveza.

Evo na koja će 3 horoskopska znaka ovo astrološko gibanje najviše utjecati.

1. Blizanci

Kao vladajući znak Merkura, Blizanci bi mogli osjetiti snažniji utjecaj ovog tranzita. Merkurova promjena položaja može im donijeti olakšanje od mogućih komunikacijskih nesporazuma ili tehničkih poteškoća koje su se pojavile tijekom retrogradnog perioda. Ovo bi moglo potaknuti Blizance da se osjećaju energičnije i jasnije u svojim razmišljanjima i komunikaciji. Osim toga, konačno će doći na red ostvarenje svih ciljeva koje su planirali u prethodnom periodu, a tiču se osobnog razvoja.

2. Djevica

Djevica je također povezana s Merkurom, pa bi pripadnici ovoga znaka mogli osjetiti pozitivne promjene nakon što Merkur napusti postretrogradnu fazu. Ovaj tranzit može donijeti veću jasnoću u svakodnevnim rutinama, organizaciji i komunikaciji za njih. Djevice bi mogle osjetiti olakšanje u rješavanju pitanja koja su se pojavila tijekom retrogradnog perioda i osjećati se produktivnije u svojim aktivnostima.

3. Ribe

Iako Ribe nisu izravno povezane s Merkurom, mogu osjetiti određeni utjecaj ovog tranzita, osobito u područjima povezanima s komunikacijom, putovanjima i intelektualnim aktivnostima. Nakon Merkurovog napuštanja postretrogradne sjene, Ribe bi mogle osjetiti veću jasnoću i smirenost u svojim mislima i komunikaciji. Ovo bi moglo potaknuti Ribe da se otvore za nove ideje i perspektive te da se lakše izraze u svojim interakcijama s drugima.