I dok su neke crvene zastavice vrlo jasno izražene, postoje i suptilniji znakovi da s osobom pored vas nešto nije u redu. Kako biste bolje razumjeli je li muškarac s kojim se viđate onaj 'pravi' ili se samo pravi da jeste, obratite pažnju na sve detalje bez idealiziranja njegova lika i djela.

Evo koji tipovi muškaraca nikada nisu za ozbiljnu vezu i s njima možemo ostvariti samo toksičan odnos.

1. Nije neovisan

Ako muškarac stalno traži potvrdu drugih da radi stvari na pravi način, riječ je o neovisnom tipu osobe. Ovakvi ljudi teško preuzimaju odgovornost i radije tu istu odgovornost za svaki postupak prepisuju drugoj osobi. Jednostavno, oni nikada nisu krivi, nego isključivo druge osobe ili nepovoljne okolnosti. 

2. Nikada nema vremena

Zapamtite - onaj tko vas zaista želi vidjeti, pronaći će način da to i ostvari. Postoje muškarci koji uvijek odgađaju dogovoreni sastanak ili proces dogovora oko dana kada ćete se vidjeti traje čitavu vječnosti. Ako se osoba pored vas ponaša na ovaj način, pravi je trenutak da mu date do znanja kako ni on vama nije prioritet.

3. Vi ste njegov popravljač raspoloženja

Svi smo ponekad tužni i potrebna nam je utjeha osobe pored nas, ali nije dobro ako osoba koju ste praktički tek upoznali konstantno svoje negativno raspoloženje prelijeva na vas. Razmislite o razlozima zbog kojih se taj muškarac uzastopno osjeća loše pa ćete uvidjeti jesu li opravdani ili ne. 

4. Služi se sitnim lažima 

Mnogi od nas barem ponekad upotrijebe neku stinu laž, ali one nikako nisu bezazlene. Osoba koja ima potrebu lagati oko nečeg sasvim nebitnog, napravit će to i za puno veće stvari. Budite oprezni i dajte mu do znanja kako ste svjesni njegovih laži.

5. Još uvijek vas nije upoznao s bliskim osobama

Viđate se već neko vrijeme, ali uvijek ste sami i ne znate nikoga od njegovih bliskih osoba? Ovo je vrlo česta crvena zastavica! Naravno, ništa ne treba požurivati, ali ako se viđate duže vrijeme i ne znate njegovog najboljeg prijatelja, nije dobar znak. O osobi nam zaista puno govore njegovi prijatelji, odnosno osobe s kojima je svjesno odlučio provoditi svoje vrijeme.