Imati Supermjesec i pomrčinu zajedno 17. rujna 2024. godine rijetka je i magična igra lunarne energije koja nam može omogućiti da osjetimo njezinu moć. Puni mjesec, a posebno Supermjesec, ima moć izvući stvari iz nas, pa je korisno iskoristiti to da aktiviramo svoje intuitivne moći i oslobodimo se svega što više ne želimo nositi sa sobom, piše Forever Conscious.

Teme Supermjesečeve pomrčine u Ribama

Pomrčina Mjeseca događa se na 23 stupnja Riba, a nosi temu proboja i završetaka. Kako su Ribe posljednji znak zodijaka, ovo možemo doživjeti kao refleksiju u našem životu. Nešto može doći do kraja ili možemo otkriti nešto što ranije nismo vidjeli. Alternativno, možemo doseći stanje cjelovitosti i prepoznati cijelu priču ili ciklus kroz koji smo prošli.

Pomrčine Mjeseca često zatvaraju vrata koja smo teško sami zatvarali. Ponekad ti završeci ne dolaze kao iznenađenje i samo nas poguraju u smjeru u kojem smo već željeli ići. No, ponekad mogu donijeti brze završetke koji potresaju naše živote na neočekivan način.

Budući da je ovo djelomična pomrčina Mjeseca, i jedna od najslabijih pomrčina koju možemo iskusiti, za većinu nas završetak će biti nešto što smo već duže očekivali. Svaki proboj vjerojatno će nas usmjeriti prema zatvaranju, iako nam to isprva može biti neugodno.

Dobrodošli u novi ciklus pomrčina

Pozicija Mjesečevih čvorova daje nam ciklus pomrčina. Od 2023. godine Mjesečevi čvorovi putovali su kroz Ovna i Vagu, donoseći nam pomrčine u tim znakovima. No, ova rujanska pomrčina ne usklađuje se s čvorovima, već pada u Ribe. 

Ovo se događa kada smo na prijelaznoj točki. Sada privodimo kraju ciklus pomrčina Ovan-Vaga i spremamo se ući u ciklus pomrčina Djevica-Ribe. Iako ciklus pomrčina Djevica-Ribe neće uistinu početi djelovati do sljedeće godine, ovo je prvi okus onoga što dolazi.

Pomrčine u Djevici i Ribama obično potiču pitanja vezana uz naše zdravlje, blagostanje i duhovnost, a vođeni smo da se usredotočimo na detalje i organiziramo. Također, ovo je visoko kreativni ciklus pomrčina koji može potaknuti nove inovacije, inspiracije i vizije.

3 horoskopska znaka dobivaju jasnu poruku

17. rujna 2024. godine svemir šalje duhovnu poruku za 3 horoskopska znaka - evo tko treba pažljivo osluškivati!

1. Ovan

Za Ovna, ova Supermjesečeva pomrčina donosi završetak faze u kojoj ste se možda osjećali zaglavljeno. Kao vatreni znak, preferirate brzinu i akciju, ali ova pomrčina vas poziva da zastanete i pogledate širu sliku. Možda ste bili toliko fokusirani na svoj put da ste previdjeli neke ključne znakove ili prilike. 

Energija Riba vas potiče da se oslonite na intuiciju i nježniji pristup. Vrijeme je za zatvaranje poglavlja koja vam više ne služe, čak i ako su to bila ona koja ste teško puštali.

2. Djevica

Djevici, koja je prirodno sklona analiziranju i organizaciji, ova pomrčina može donijeti trenutke zbunjenosti, ali i dublje razumijevanje unutarnjeg svijeta. Ribama vlada intuicija i fluidnost, što može biti izazovno za vašu potrebu za strukturama. Ipak, pomrčina u Ribama vas poziva da pronađete ravnotežu između logike i duhovnosti.

Ovo je vrijeme za puštanje savršenstva i prihvaćanje da ne morate uvijek imati sve odgovore. Zatvaranje ciklusa može se manifestirati kroz promjene u svakodnevnim rutinama ili zdravlju, potičući vas da usvojite holističkiji pristup svojoj dobrobiti. Nove ideje i inspiracije mogu se pojaviti iznenada, omogućujući vam da krenete prema nečemu kreativnijem i intuitivnijem.

3. Ribe

Za Ribe, znak u kojem se ova pomrčina odvija, ovo je osobito snažan trenutak. Osjećat ćete intenzivnu potrebu za zatvaranjem određenih ciklusa i ostavljanjem prošlosti iza sebe. Ova pomrčina može donijeti kraj emocionalnim obrascima ili situacijama koje su vas iscrpljivale.

Vaša osjetljivost i intuicija bit će pojačane, pa je važno osloniti se na unutarnji kompas dok se krećete kroz ove promjene. Pomrčina vam također daje priliku da konačno ostvarite proboj u razumijevanju sebe i svoje životne svrhe. Kraj koji dolazi nije nužno bolan, već vam omogućuje da se oslobodite starih tereta i započnete novi ciklus s obnovljenim osjećajem jasnoće i samospoznaje.