HOROSKOP ZA LJETO 2023. Škorpionima novi prijatelji i partneri ulaze u život, pred Lavovima su dinamični mjeseci

Pročitajte što vam predviđaju zvijezde za ljeto 2023.

Shutterstock

Saznajte što vam predviđa horoskop za ljeto 2023.

OVAN 
Prošli mjesec zahtijevao je uljepšavanje doma. Sada kada ste očistili radni stol i kuhinju, možete krenuti sa zabavom! Venera se pridružuje Marsu u Lavu 5. lipnja, u vašoj petoj kući kreativnog izražavanja i zadovoljstva. Kasnije tijekom ljeta, retrogradnost u ovom području će vas prisiliti na reviziju i ponovno razmišljanje. Ali ne još. Prihvatite pun Mjesec u znaku Strijelca 4. lipnja, u svojoj devetoj kući širenja horizonata, kao svoju prvu divlju noć. Zatim vas mladi Mjesec u Blizancima 18. lipnja poziva da isplanirate zabave i projekte koje želite ostvariti ovog ljeta. Imate mnoštvo prilika za dobru zabavu. 

BIK
Mnogo je rečeno o vašem spektakularnom ljetu (i godini) koja dolazi, sada kada je Jupiter ušao u vaš znak. I doista, s planetom ekspanzije koji pogađa sjeverni čvor 1. lipnja, službeno krećete s utrkama. Ali s Jupiterom i Uranom u vašoj prvoj kući, oslobađajući naboji ljeta mogu se činiti nadmoćnima, tjerajući vas u stanje hiperstimulacije. S Venerom i Marsom u Lavu, u vašoj četvrtoj kući doma, najbolje je da se ukorijenite, pronađete svoje mirno mjesto pod suncem i ne trčite uokolo. Pojednostavite život, tako da vas prilike mogu lako pronaći. 

BLIZANCI
Dana 11. lipnja, Merkur se pridružuje suncu u Blizancima, udvostručujući vašu jasnoću i svjesnost. Znamo da sezona Blizanaca osvjetljava sve vaše talente i tjera vas da želite biti posvuda, izražavajući se na drugačiji način svakog dana. Pitanje s kojim se suočavate je sljedeće: kako se sadašnji trenutak razlikuje od šire slike? Koče li vas obaveze i očekivanja da živite u trenutku ili ste previše raspršeni? Srećom, dualnost vam nije strana; držite trenutak i veliki mozaik života u ravnoteži. 

RAK 
Dana 5. lipnja, Venera se pridružuje Marsu i Lilit u Lavu, u vašoj drugoj kući zarade i samopoštovanja. Sunce ulazi u Raka 21. lipnja, donoseći jasnoću i samopouzdanje. Zatim, 22., asteroid Juno, poznat i kao Hera, kraljica Olimpa, ulazi u vaš kućni znak, praćen Merkurom 26. lipnja. Sada je vrijeme za velike zahtjeve, riskiranje i odbijanje kompromisa. U sve projekte i odnose ulazite snažno, s osjećajem moći. 

LAV
Venera se pridružuje Marsu (i Lilit) u vašem znaku 5. lipnja, pokrećući vrckavo i dinamično ljeto. Trebali biste izlaziti, nastupati, predstavljati se. Naravno, prijetnja svakoj natalnoj karti s dominantnim Lavom je kratkovidnost: ponekad impulzivno odlučujete što činiti i ne možete uzeti u obzir što je sve drugo moguće. Dok Venera i Mars krstare vašom prvom kućom identiteta, postavit će kvadrat Jupiteru (ekspanzija) i Uranu (oslobođenje) u Biku, u vašoj 10. kući karijere. Svaki problem ili sukob na polju karijere je poziv, prilika da razmislite o višoj, boljoj viziji za sebe. 

DJEVICA
Ulazak Merkura u Blizance 11. lipnja i mladi Mjesec u Blizancima 18., stavljaju fokus na vašu 10. kuću karijere i velikih ambicija. Rast se nastavlja. Vaš napredak u karijeri trebao bi vas natjerati da preispitate stanje svojih odnosa - suradnje, ljubavna partnerstva i putovanja. S kim želite provesti ovo ljeto? Tko vas guši? Ovo bi vas putovanje moglo odvesti u podzemlje svijesti, prisiljavajući vas da se suočite s istinama o tome što želite i kakve se sjene pojavljuju u vašim odnosima s drugima.  

VAGA 
Upravo kad sezona Rakova počinje 21. lipnja, osvjetljavajući vašu 10. kuću slave u karijeri, asteroid Ceres ulazi u vaš znak. S velikom božicom u vašem znaku, pred vama je izazov njegovati ravnotežu: javno i privatno, davanje i primanje, introvertno i ekstrovertno. Upravo sada, s Venerom i Marsom u Lavu, u vašoj 11. kući publike, i aktivacijom Raka, vi ste izloženi, obožavani i volite to. Koje vam uloge stvaraju neugodu, a gdje povlačite crtu? To je glavno pitanje koje vam se postavlja ovog ljeta. 

ŠKORPION 
Dana 5. lipnja, Venera se pridružuje Marsu (i Lilit) u Lavu, u vašoj 10. kući karijere i slave. U potpunosti živite svoju misiju, plan, izvedbu; osjećate se spremnima stupiti na pozornicu i izroniti u središte pozornosti. Dok Venera i Mars krstare vašim poljem karijere, kvadriraju Jupiter (širenje) i Uran (promjena), u Biku, u vašoj sedmoj kući vidljivosti. Novi prijatelji, ljubavnici i suradnici dolaze u vaš život. Neka ove promjene prošire vašu perspektivu za ono što je moguće i u vašoj karijeri.

STRIJELAC 
Izvrsno je vrijeme za avanturu, koje započinje punim Mjesecom u Strijelcu 3. lipnja. S Venerom i Marsom u Lavu, u vašoj devetoj kući putovanja i širenja horizonata, najbolje ćete se osjećati na putovanjima. Sezona Blizanaca aktivira vašu sedmu kuću odnosa. Dok putujete, povedite sa sobom svoj najbliži krug ljudi. Sa Saturnom u Ribama od 2023. do 2025., vaše ideje o domu i zajednici prolaze kroz veliku transformaciju. Ovog ljeta shvatit ćete kakvim odnosima želite ispuniti svoj život. 

JARAC
Lipanj pritišće naizgled svaki gumb na vašem polju romantike, veze i tjelesnog. Dana 5. lipnja, Venera se pridružuje Marsu i Lilit u Lavu, u vašoj osmoj kući seksualnosti i igre sjena. Mladi mjesec u Blizancima otvara nova vrata u vašoj šestoj kući tijela i granica. Dolazak sezone Rakova, 21. lipnja, pokreće vašu sedmu kuću odnosa. Nakon dugog vremena razmišljanja i unutarnje obnove, vrijeme je za prikupljanje podataka na terenu. Ovo je samo početak divljeg preobražaja

VODENJAK 
Čuda, avanture i kušnje očekuju vas u areni vaših veza ovog ljeta. Znamo da će, počevši od srpnja, sudbonosna retrogradna Venera u Lavu uzdrmati vašu sedmu kuću odnosa, ali prije nego što show počne, morate okupiti vašu postavu likova. Pun Mjesec u Strijelcu 3. lipnja osvjetljava vašu 11. kuću javnog života. Zatim, mladi mjesec u Blizancima nadahnjuje nove početke u vašoj petoj kući zadovoljstva i romantike. Možete li uvesti nove ljude u svoj život poštujući sve načine na koje ste se promijenili, a ne kompromitirati sebe? 

RIBE 
Dana 17. lipnja, Saturn počinje svoju dugu retrogradnost u vašem znaku, nastavljajući izravni hod tek u studenom. Ostvarili ste eksplozivan napredak posljednjih nekoliko mjeseci, a sada imate vremena za integraciju svega naučenog. Srećom, možete se odmoriti od intenzivnih emocija i preispitivanja s Venerom i Marsom koji su sada u Lavu, u vašoj petoj kući užitka, romantike i zabave. Otiđite na spoj s nekim tko vam se sviđa, izađite s prijateljima i dobro se zabavite. Činite sve što vas čini sretnima!