U Sunčevu sustavu vlada poprilična gužva. Uz deset planeta, različitih veličina i udaljenosti od Sunca, postoji mnoštvo nebeskih tijela previše malih da bi bili planeti, no dovoljno velikih da bismo ih ignorirali. Četiri velika asteroida ponosno nose imena antičkih božica i jačaju mogućnost da pomoću astrologije bolje razumijemo sebe. Oni se zovu Cerera, Atena Palada, Junona i Vesta, a ovdje vam predstavljamo Junonu. Pronađite svoje asteroide na nekoj od brojnih internetskih stranica, npr. OVOJ i pročitajte što znači za vaš horoskopski znak.

Zeusova žena Junona, u starogrčkoj mitologiji Hera, zaštitnica je braka. Njena snaga je u predanosti, odlučnosti i lojalnosti kojom održava bračnu zajednicu. Dok Venera pokazuje vrijednosti koje tražimo u partnerskom odnosu te ljubav i želju da budemo voljeni, Junona se specifično odnosi na brak kao ugovor, kao društvenu instituciju. Važno se podsjetiti na to da ljubav i brak nisu isto. Ljubav je snažan osjećaj koji nas ponese u početku veze, no s vremenom se ona pretvara u prijateljstvo, poštovanje i podršku kojom održavamo bračni ugovor. Ima brakova koji nisu sklopljeni iz ljubavi, nego dogovorno i iz najrazličitijih razloga. Ima i mnogo ljubavi koje ne završe brakom! Asteroid Junona sugerira kako zamišljate brak i što želite u bračnoj vezi da biste bili zadovoljni i sretni. Junona može simbolizirati i važna poslovna partnerstva.

Ključna motivacija Junone u zemljanim i vodenim znakovima jest stvoriti sigurnost, održati trajnu vezu, duboko se povezati s partnerom, dok među onima čija je Junona u vatrenom ili zračnom znaku brak mora ostaviti prostor osobne slobode. Ako su takve potrebe pritom naglašene i položajem Venere u istom ili podržavajućem znaku zodijaka, možete dobro procijeniti jesu li vam ceremonija braka i bračni ugovor važni ili brak nije u središtu vaše životne priče.

Junona u Ovnu, Lavu i Strijelcu u bračnoj zajednici očekuje ljubav i strast, romantiku i dramu. Brak vam je važan kao potvrda vlastite vrijednosti, a bračni ugovor je poželjan, ali ne i nužan. Važno vam je s partnerom dijeliti svjetonazor i razvijati se zajedničkim tempom u dinamično organiziranom svakodnevnom životu.

Ako je vaša Junona u Biku, Djevici ili Jarcu, u braku očekujete odgovornost i podršku, lojalnost i dugotrajnu vezu. S partnerom želite graditi svoju „kućicu u cvijeću“, svoju savršenu viziju bračnog života. Volite stabilnost braka, ne smeta vam rutina jer ona će učvrstiti osjećaj poznatog i sigurnog.

S Junonom u Blizancima, Vagi ili Vodenjaku u partneru tražite prijatelja, a u braku veselje, bogat društveni život, putovanja. Važno je razbiti rutinu koja bi mogla donijeti dosadu i osjećaj skučenosti. Uz partnera koji je otvoren životu, znatiželjan, spreman na dogovore i slobodarskog duha poput vas, zadržat ćete mladenački duh i dinamičan životni tempo.

Junona u Raku, Škorpionu ili Ribama u braku očekuje ostvarenje svoje romantične vizije ljubavi. Za vas su ljubav i brak isto i spremni ste se svim žarom svoga srca posvetiti partneru i zajedničkoj sreći. Kada osjećate da ste se emotivno povezali s partnerom i razvili pravu intimnost, nema toga što ne biste učinili ili otrpjeli za ljubav i brak.