Ulazak Marsa u znak Lava, 20. svibnja bit će popraćen izazovnim aspektima Jupitera i Plutona, pa će na dnevni red doći jedna tema koja se treba riješiti kako bismo u opuštenije djelovali tijekom njegovog prolaska Lavom koji će trajati do 10. srpnja.

Teme ovog Marsa su ljubav, sposobnost uživanja u životu, strast koja nas budi i pokreće na djelovanje, odnos s djecom te društveni život. Sada srce preuzima aktivnu ulogu u našem životu. Vrijeme je da se posvetimo onima koje volimo, ali i aktivnostima koji nam pružaju osjećaj punokrvnosti vlastitog života.

Trebamo više pažnje, a kada je ne dobijemo osjećamo se ljuto i odbačeno. Ekspresivnije izražavamo doživljaje i osjećaje, od muhe napravimo slona, a nekad se i žestoko naljutimo jer ne trpimo da itko narušava naš autoritet. Taština, pretjerani ponos i ego mogu biti problem, osobito ako vode igru.

Budući da će se Marsu u lipnju pridružiti i Venera, pred nama je mjesec strasti i ljubavnog vatrometa. Neki će se zaljubiti, neki uživati u zavođenju ili doživjeti romansu koja će ih probuditi.

Natječemo se za središnje mjesto u nečijem životu kako bi bili priznati. Jača strah od kritike, napuštanja i poniženja. Velikodušnost, ali i prepotentnost i pretjerano hvalisanje također je nešto na što bi mogli nailaziti u tjednima pred nama.

Zdravstveno je dobro više pažnje posvetiti srcu, tlaku, krvožilnom sustavu. 

I na kraju da se vratimo na početak. Obratite pozornost na dane uoči vikenda, kao i tijekom vikenda. Aspekti koje će stvarati s Plutonom i Jupiterom izvor su napetosti, svađe i pretjerivanja. Zato samo polako i promišljeno.