Mladi Mjesec u znaku Bika 19. svibnja 2023. donosi stabilizirajuće i uzemljujuće vibracije koje možemo iskoristiti za stvaranje osjećaja sigurnosti i reda u našim životima, a upravo će nam svima to dobro doći nakon kaotičnih i transformativnih energija Pomrčina. Ovaj ritual će vam pomoći da iskoristite dio ove energije uzemljenja, a možete ga raditi sve do 28. svibnja. Fokusira se na zahvalnost i unosi umirujuće energije u vašu dušu i okolinu. 

1. Započnite s čišćenjem svoje aure i prostora pomoću alata za čišćenje po izboru. Uvijek prvo počnite sa svojom aurom, a zatim prijeđite na svoj prostor. Postavite jasne namjere i tiho se usredotočite na njih dok čistite.

2. Upalite svijeću i stavite nekoliko kapi odabranog eteričnog ulja u vodu. Nježno ga promiješajte prstom. Zatim stavite cvijet po izboru u zdjelu.

3. Stavite ruke oko zdjele s vodom i duboko dišite. Razmislite o tri stvari na kojima ste sada zahvalni. Zaista si dopustite osjetiti emociju za svaku od njih. 

4. Sada razmislite o svemu što vas muči ili o onome što vam čini nelagodu. (Ako imate više stvari, pokušajte odabrati samo jednu za početak!) Sjednite sa svim emocijama koje vam se javljaju u ovoj situaciji. Ne morate biti zahvalni za tu situaciju koja se odvijala, ali možete biti zahvalni za stvari vezane uz tu situaciju ili stvari koje su se dogodile zbog nje.

Primjer: "Zahvalan sam na svom izazovnom šefu jer mi pomaže da rastem i naučim vrijednost zauzimanja za sebe." Ili "Zahvalna sam na vremenu koje sam provela s (bivšim partnerom) jer me je naučio što mi je stvarno potrebno za zdrav ljubavni odnos."

5. Primijetite koje su vam se misli i osjećaji sada pojavili. Primijetite jesu li se pojavila ikakva rješenja ili novi načini gledanja na stvari. Primijetite i osjetite da sve stvari u našem životu imaju ljepotu sve dok smo joj otvoreni.

6. S ovim osjećajem na umu, posljednji put uhvatite svoju zdjelicu s vodom. Zaista osjetite sve za što ste zahvalni. Ponovite tiho u sebi deset puta - "Hvala". (Ne zaboravite zahvalu usmjeriti i prema sebi.)

7. Zatim se udobno smjestite i započnite svoju vođenu meditaciju Prepuštanje miru. Ova meditacija pomoći će vam da vratite svoje tijelo, um i dušu u stanje lakoće.

8. Nakon što meditacija završi, uzmite svoju posudu s vodom i prelijte je preko ruku, dopuštajući da voda prožeta zahvalnošću prodre u vaše pore.

Vaš ritual je sada završen. Sretan mladi Mjesec u znaku Bika!