Vladavina Blizanaca traje od 21. svibnja do 21. lipnja, a kako je taj horoskopski znak povezan s elementom zraka i planetom Merkurom, bit ćemo najviše fokusirani na naš um. Naše misli mogu biti moćnije, ali i iscrpljujuće. Možemo osjetiti češće trenutke jasnoće ili čak ah-ha trenutke. Isto tako, možemo previše razmišljati i brinuti te biti previše samokritični. Blizanci su također vrlo društveni, potiču nas da izađemo i družimo se s drugima, komuniciramo i dijelimo svoje priče, piše foreverconscious.comEvo što svakom horoskopskom znaku donosi njihova sezona...

Ovan
Ubrzo nakon što Sunce prijeđe u Blizance, osjetit ćete kako bistrije razmišljate i kako ste mudriji. Ako postoji problem koji trebate riješiti ili nešto na što tražite odgovore, najpovoljniji dani za to bit će 28. i 29. svibanj. Pun Mjesec u Strijelcu 3. lipnja nosi optimističnu energiju, ali bi također mogao probuditi napetost. Što god iskrsne, pokušajte problemu pristupiti filozofski. Vidite možete li proširiti svoje vidike. Promjena perspektive je često nužna za napredak. Pod ovim punim Mjesecom možete osjetiti i želju za putovanjem. Ako ste htjeli pobjeći na odmor, ovaj pun Mjesec savršeno je vrijeme za to. Datuma 5. lipnja Venera će ući u Lava; ovo je značajno jer će Venera biti retrogradna u Lavu od 23. srpnja. Obratite pozornost na sve teme koje se odnose na ljubav, romantiku ili novac. Retrogradna Venera uvijek je vrijeme otvaranja i širenja srca i često može aktivirati rane iz prošlosti koje je potrebno iscijeliti. Ako primijetite bilo kakve izazovne događaje koji se pojavljuju početkom lipnja, znajte da će uslijediti više jasnoće i iscjeljenja. Mladi Mjesec u Blizancima 17. lipnja može vam donijeti novi projekt na stol ili ćete otkriti da postojeći projekt iznenada dobiva novi zamah. Postoji jaka motivirajuća sila pod ovim Mladim Mjesecom, iskoristite je. Saturn je trenutno na malo izazovnom mjestu u vašoj karti. Zbog toga se osjećate izoliranije no inače. Uzmite malo vremena kako biste se prisjetiti prošlosti i razmislili o sljedećim koracima. 

Bik
Kad god je Sunce u vašem znaku, možete se osjećati uzdignuto i podržano da budete više autentični, sjajno je ako ste to uspjeli osjetiti tijekom svoje vladavine. Ako ne, ne brinite, jer će pun Mjesec u Strijelcu 3. lipnja biti još jedna prilika da izrazite svoje istinsko autentično ja. Iz ovog punog Mjeseca teče neka lagana energija, ali nemojte se iznenaditi ako se suočite s nekim sjenama ili uklonite neke slojeve kako biste otkrili dublju istinu. Ovo će biti snažan pun Mjesec za vas. Venera, vaš vladajući planet, prijeći će u Lava 5. lipnja. Ovo je značajno jer će Venera također biti retrogradna od 23. srpnja u Lavu, sve do rujna. Kako je Venera vaš vladar, uvijek ćete biti osjetljiviji na njezina retrogradna kretanja. Kako retrogradna Venera ne počinje sve do kraja srpnja, promatrajte što se događa oko vremena kada prvi put uđe u Lava. Što god da se odvija tijekom ovog perioda, posebno oko pitanja ljubavi ili novca, dat će vam uvid u događanja tijekom retrogradne faze. Saturn je početkom ove godine ušao u Ribe, tako da je ovo prva retrogradnost koju smo doživjeli u ovom ciklusu. Retrogradni Saturn može od nas zahtijevati da se vratimo i ponovimo neke lekcije i provjerimo jesmo li napravili domaću zadaću. Možemo se osjećati pomalo testirano ili možda primijetimo da se stvari za koje smo mislili da smo riješili opet vraćaju na površinu. Uz retrogradnog Saturna i mladi Mjesec 17. lipnja, možda ćete morati više pripaziti kome vjerujete i s kime se družite. Društvo koje imate može imati veliki utjecaj na vaš život i osjećaj vlastite vrijednosti i motivacije, pa imajte to na umu.

Blizanci
Sretan rođendan, Blizanci! Prisjetite se gdje ste bili u ovo doba prošle godine; zasigurno ste doživjeli puno rasta, razvoja i pozitivnog napretka. Ako se osjećate pomalo nezadovoljnima gdje ste stigli, ne brinite, jer vaša rođendanska sezona nosi prekrasne stvari! Dani 28. i 29. svibnja, posebno su pozitivni - ako postoji nešto što želite naučiti, ovo je sjajno vrijeme za početak jer će vam učenje lako ići. Dana 3. lipnja, pod punim Mjesecom u znaku Strijelca, mogli biste se naći na putovanju s voljenom osobom ili možda planirate putovanje na neko zabavno mjesto s prijateljima. Također, može vam se ukazati nevjerojatna prilika za posao, koja će vam omogućiti putovanje kao dio vašeg poslovnog zadatka. Čini se da su putovanja na vidiku, a ako se ukaže prilika, trebate je iskoristiti! Ovaj Pun Mjesec također može označiti kulminaciju projekta na kojem ste radili. Čini se da je vrijeme da ga otpustite i prijeđete na nove stvari. Nove stvari će biti u fokusu pod vašim Mladim Mjesecom! Mladi Mjesec u Blizancima aktivira se 17. lipnja, istog dana kada Saturn postaje retrogradan. Ovo će biti snažan Mladi Mjesec za nove početke i postavljanje namjera, ali nosi i malo težine za vas. Retrogradni Saturn može na vidjelo iznijeti stvari iz vaše prošlosti, potičući vas da se s nečim pozabavite jednom zauvijek. 

Rak
Blizanci su vrlo društven znak, ali vi se u tijekom njihove vladavine možete osjećati baš suprotno i poželjeti samoću. Dana 11. lipnja Pluton će se vratiti u Jarca. Dok je u Jarcu, Pluton je transformirao vaše odnose, pomažući vam da stvorite dublje i značajnije veze s onima oko vas. S Plutonom koji se vraća u Jarca do kraja godine, mogli biste primijetiti povratak fokusa na vaše odnose. Ne brinite, čini se da je najveći dio posla već obavljen, Pluton vam samo pomaže da raščistite paučinu i pogurate sve promjene i transformacije koje se još trebaju dogoditi. Plutonov rad je suptilan, pa je ovo nešto što ćete više osjetiti na podsvjesnoj ili unutarnjoj razini, a ne na vanjskoj. Pun Mjesec u znaku Strijelca 3. lipnja može pokrenuti sjećanja iz prošlosti. Kada Puni Mjesec dosegne svoj vrhunac 3. lipnja, trebali biste se osjećati puno lakše i spremni za zabavu! Vrlo ste osjetljivi na Mjesečev rast i opadanje, pa nakon što puni Mjesec prođe, potrudite se učiniti nešto samo iz zabave. Nakon punog Mjeseca, 17. lipnja slijedi mladi Mjesec u Blizancima. Istog dana Saturn postaje retrogradan. Još jednom, možda ćete se osjećati pozvanima da uđete unutra ili provedete vrijeme sami. Međutim, ovo je vrlo kreativan period. Uživajte u vlastitom društvu i vidite koje će se ideje pojaviti. Možda ćete osjetiti želju za pisanjem, vođenjem dnevnika ili crtanjem, a to bi moglo djelovati vrlo terapeutski za vas. Retrogradni Saturn bit će u fantastičnoj poziciji da vam pomogne sa svim ciljevima u karijeri. Ako ste željeli prilagoditi svoju karijeru ili možda započeti iznova negdje drugdje, kombinacija kreativne energije mladog Mjeseca i marljive/motivirajuće energije Saturna je moćna kombinacija! 

Lav
Pun Mjesec u znaku Strijelca 3. lipnja mogao bi vas dovesti na putovanje zbog posla ili projekta koji vam je važan. Možda ćete se povezati s ljudima iz drugog dijela svijeta. Puno je energije podrške na vašoj strani kada je u pitanju rast vaših snova i ciljeva, stoga iskoristite tu energiju. Pun Mjesec u Strijelcu također može poremetiti stvari oko vašeg zdravlja, a tu će postavljanje granica biti važno. Na kraju dana, što vam je uistinu važno? Lako se zanijeti uspjehom i slavom ili potrebama drugih, ali u vašoj srži, što je važno? To će biti snažno pitanje koje si morate postaviti, pogotovo ako primijetite da zdravstvene stvari izbijaju na površinu. Ovo je također dobra prilika za vas da odvojite vrijeme za odmor i napunite baterije. Od 5. do 6. lipnja u vaš znak ulazi Venera koja donosi energiju zadovoljstva, romantike i igre! Venera također može donijeti obilje energije. Venera će biti važan planet za vas, jer će biti retrogradna od 23. srpnja u vašem znaku. Obratite pozornost na sva ljubavna pitanja koja će biti pokrenuta 5. i 6. lipnja kada Venera prvi put uđe u Lava, jer to može biti naznaka onoga što će nadolazeća retrogradna Venera pokrenuti u vama. Mladi Mjesec u Blizancima koji slijedi 17. lipnja mogao bi biti izazovan. Čini se da biste mogli biti povučeni u dva različita smjera. Možda osjećate da vaše srce želi ići jednim putem, a vaš um želi ići drugim. Retrogradni Saturn može pokrenuti probleme u vezi s vašim financijama. Provjerite jeste li obratili pozornost na sva pravila i propise u vezi s vašim ulaganjima i pročitajte sitna slova prije pristanka ili potpisivanja bilo kakvog ugovora. 

Djevica
Blizancima vlada Merkur, koji je i vaš vladajući planet, tako da je sezona Blizanaca uvijek posebno vrijeme za vas. Vaš um je jedan od vaših najoštrijih alata, ali treba ga koristiti mudro. Ako ste previše zaokupljeni svojom glavom, vratite energiju natrag u svoje tijelo. Uzemljite svoju energiju i vidite možete li raditi s mjesta koje je više usredotočeno na srce. Puni Mjesec u Strijelcu 3. lipnja djeluje mnogo svjetlije od Punih Mjeseca koje smo nedavno doživjeli. Što god iskrsne, provjerite možete li to tretirati kao veliku avanturu! Ovaj Puni Mjesec također može dovesti do problema oko vašeg doma i obiteljskog života. Mladi Mjesec u Blizancima 17. lipnja nosi nevjerojatnu energiju za vašu karijeru i osjećaj svrhe. Donosi vam nove prilike na poslu, ili ćete možda shvatiti na koji način želite provoditi svoje vrijeme. Ako imate neke ciljeve u karijeri, ovaj mladi Mjesec je sjajno vrijeme da nešto poduzmete. Saturn također postaje retrogradan 17. lipnja, a to pokreće probleme u vašim odnosima – ne samo u romantičnim vezama, već i u načinu na koji komunicirate s drugima. Možda ćete morati postaviti granice drugima ili srušiti neke vlastite zidove koje vas previše drže opreznima. Saturn je u biti glavni učitelj koji vam pomaže da postanete bolji sa svijetom oko sebe.

Vaga
Blizanci su zračni znak kao i vi, pa vam uvijek dobro ide kad je Sunce u ovom dijelu zodijaka. Početak mjeseca idealan je za istraživanje ili traženje mudrosti kako biste razjasnili svoje ciljeve i olakšali si sve što vas muči. Kako se približavamo punom Mjesecu u Strijelcu 3. lipnja, možda ćete morati nešto pustiti. Možda osjećate da ste došli do kraja projekta ili posla. Dajte sebi dopuštenje da oslobodite onoga što ste nosili, a čini se da više ne podržava ono kamo idete. Pun Mjesec u Strijelcu 3. lipnja također može izazvati probleme oko vašeg izražavanja. Možda ćete se morati zauzeti za sebe ili priopćiti drugima ono što stvarno trebate. Mladi Mjesec u Blizancima 17. lipnja izvrsna je prilika da nešto poduzmete u pogledu svojih ciljeva i namjera. Sjajno je imati vision board i zapisati što želite privući, ali ponekad morate i nešto poduzeti. Ovo je vrlo akcijski mladi Mjesec za vas, pa krenite pričati i počnite poduzimati korake u smjeru koji vas zove. Ovaj Mladi Mjesec također je vrlo koristan za svako putovanje, pa ako ste željeli krenuti na putovanje, ovo je dobar Mladi Mjesec za akciju. 

Škorpion
Iskoristite sezonu Blizanaca za druženje i zabavu! Pun Mjesec 3. lipnja mogao bi biti savršena prilika za upoznavanje novih ljudi ili jednostavno povezivanje s onima koje volite. Izazovite sebe da budete malo društveniji ove sezone i pogledajte kako će osvijetliti vaš svijet! Pun Mjesec u Strijelcu također bi mogao biti prekrasna prilika kada su u pitanju vaši prihodi. Ako imate projekt za koji ste naporno radili da ga pokrenete, ovaj Puni Mjesec mogao bi donijeti obilje. Dana 5. lipnja Venera će ući u Lava, gdje će ostati do listopada. Ovaj neuobičajeno dugi boravak za Veneru posljedica je njezine nadolazeće retrogradnosti 23. srpnja. Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja i širenja srca. Obično se krećemo kroz emocije i situacije koje su osmišljene da nas dovedu bliže našoj istini i punoj snazi našeg srca. Obratite pozornost na sve teme koje bi vam se mogle pokrenuti oko 5. lipnja, jer bi to mogao biti znak na čemu radite tijekom nadolazećeg razdoblja retrogradne Venere. Dana 17. lipnja je Mlad Mjesec u Blizancima. Ovaj mladi Mjesec može vam se činiti malo teškim i povući vas unutra, ali također nudi novi početak. Možda ćete morati reći zbogom nečemu, ali ovo čišćenje prostora će na kraju procvjetati u nešto novo. Iako postoji mala težina oko ovog mladog Mjeseca, usmjerite je u svoje kreativne projekte. Iskoristite ovo vrijeme za pisanje, crtanje, slikanje ili kiparstvo. U suštini, rad rukama bit će vrlo terapeutski za vas u ovom trenutku. Saturn također postaje retrogradan 17. lipnja pod Mladim Mjesecom. Možda preispitujete svoje ljubavne veze i ono što želite od partnera. 

Strijelac
Sezona Blizanaca obasjat će vaš svijet! Ovo je pozitivna sezona za vas, a donosi vam i Puni Mjesec! 3. lipnja u vašem će znaku zasvijetliti Pun Mjesec. Ovo se događa samo jednom godišnje i to je energija koju svakako trebate maksimalno iskoristiti. Obratite pozornost na sve znakove ili sinkronicitete, kao i snove. Intuicija će vam biti pojačana.  Dana 5. lipnja Venera će ući u Lava. Venera će dugo vremena provesti u Lavu zbog nadolazeće retrogradnosti kasnije u srpnju. Venera je planet ljubavi, ljepote, romantike, novca i zadovoljstva. To je simbol ženstvenosti i bit će posebno aktivan za vas dok je u Lavu. Obratite pozornost na sva pitanja srca koja se pokrenu oko 5. lipnja, jer bi to moglo dati trag o tome koje će lekcije ili teme nadolazeća retrogradna Venera potaknuti u vama. Dana 17. lipnja imamo Mladi Mjesec u Blizancima, koji će za vas pokrenuti više tema o vezi. Možda ćete upoznati nekoga posebnog, poput novog ljubavnika ili učitelja. Saturn također postaje retrogradan 17. lipnja. Svaka težina koju možda osjećate znak je da putujete dublje. Kako biste izbjegli sukobe, samo preuzmite odgovornost za sebe i svoje postupke, umjesto da pokušavate kontrolirati postupke ili ponašanja drugih.

Jarac
Dana 3. lipnja imamo pun Mjesec u znaku Strijelca. Možda ćete osjetiti potrebu da se povučete ili se osjećati posebno osjetljivo. Iako se ovo može činiti pomalo neugodnim, pokušajte to usmjeriti u kreativan rad. Vi ste vrlo kreativna duša, pa iskoristite ovu energiju da se na neki način izrazite kroz umjetnost ili rad rukama. Ako se osjećate posebno osjetljivo ili emotivno pod ovim Punim Mjesecom, provođenje nekog vremena u samoći ili meditaciji može vam pomoći da postignete ravnotežu koju tražite. Dana 5. lipnja Venera će ući u Lava, gdje će ostati do listopada. Ovaj iznimno dugi boravak posljedica je činjenice da će Venera biti retrogradna od 23. srpnja. Venera je planet ljubavi, ljepote i užitka, tako da su ovo teme s kojima ćemo raditi dok je retrogradna. Ako obratite pozornost na bilo kakve stvari povezane sa srcem koje se odvijaju oko 5. lipnja, možda ćete otkriti da se one vraćaju tijekom njenog retrogradnog razdoblja. Dana 11. lipnja Pluton se vraća u vaš znak, gdje će ostati do kraja godine. Pluton je u Jarcu od 2008., ali prvi put od tada ste dobili odgodu kada je Pluton ušao u Vodenjaka još u ožujku. Pluton se sada vratio, i dok je većina njegovog posla vjerojatno dovršena, možda ćete ponovno trebati putovati u podzemni svijet. Možda treba počupati još nekoliko travki prije nego što službeno uspijete ostvariti svoju najveću snagu i potencijal. Uostalom, to je dar koji Plutonov rad donosi. Pluton nas vodi u podzemni svijet, u dubine naše duše kako bismo se mogli transformirati i ponovno roditi u svoju najautentičniju i najmoćniju verziju. Vaša je misija skoro dovršena, stoga - držite se! 

Vodenjak
Blizanci su zračni znak kao i vi, tako da ćete se uvijek osjećati opušteno kada dođe ova sezona. Dana 3. lipnja imamo pun Mjesec u znaku Strijelca. Ovaj Pun Mjesec je svijetao i veseo, i izvrsno je vrijeme za avanturu. Ako ste htjeli negdje otputovati ili isprobati nešto novo, pravo je vrijeme da to učinite! Ovaj Pun Mjesec također može učiniti da se osjećate prilično društveno, stoga izađite van i povežite se s ljudima. Ovo je prekrasan Pun Mjesec za širenje vašeg kruga i stvaranje osjećaja zajednice u vašem životu. Od 5. lipnja Venera prelazi u Lava, gdje će ostati još duže vrijeme zbog nadolazeće retrogradnosti. Iako Venera neće biti retrogradna do 23. srpnja, možda ćete htjeti obratiti pozornost na stvari srca koje će vas dotaknuti početkom lipnja. Što god da se pokrene za vas, vjerojatno će se vratiti tijekom razdoblja retrogradne Venere. Dana 11. lipnja Pluton će napustiti vaš znak Vodenjaka i vratiti se u Jarca do kraja godine. Ovo će vam donijeti svjetlo. Pluton u Vodenjaku potiče vas da putujete u dubine kako biste se transformirali i pomaknuli u novi potencijal. Ali za sada se odmarate od ove energije. Uživajte dok traje! Mlad Mjesec u Blizancima stiže 17. lipnja. Razmislite o tome što vam više ne služi, a zatim radite s tom energijom kako biste znali da zaslužujete bolje. Za vrijeme ovog mladog Mjeseca možda ćete također morati uzeti pauzu od svih svojih obaveza. 

Ribe
Od ožujka 2023. Svemir vas vuče za rukav, potičući vas da iskoračite i preuzmete odgovornost za život kakav želite voditi. Možda ste morali donijeti neke teške odluke, ali sezona Blizanaca donosi priliku za pregled i procjenu. Dana 3. lipnja imamo pun Mjesec u znaku Strijelca, koji vam donosi prekrasne energije, posebno kada je u pitanju vaša karijera. Ako imate novi projekt koji želite pokrenuti ili ako ste tražili novi posao, znajte da imate puno podrške. Ovaj Puni Mjesec također ima moć da vas dublje poveže s vašom svrhom, stoga vjerujte svim prilikama koje se pojave, jer nikad ne znate kamo će vas odvesti. Dana 17. lipnja imamo Mladi Mjesec u Blizancima. Ovaj mladi Mjesec može pokrenuti stvari u vašem domu i obiteljskom životu. Možda ćete morati biti uz nekoga iz svoje obitelji ili vašem domu treba vaša pažnja. Možda razmišljate o stvaranju vlastite obitelji, bilo da je riječ o rađanju djece ili stvaranju čvrste mreže prijatelja koji su poput vaše obitelji. Ako želite unijeti malo nove energije u svoj prostor, ovo je izvrstan Mlad Mjesec za akciju. 17. lipnja Saturn također postaje retrogradan, što će biti veliki kozmički događaj za vas jer je Saturn u vašem znaku. Retrogradni Saturn potaknut će lekcije na kojima ste radili od ožujka ove godine. Koje su teme bile prisutne za vas u to vrijeme? Vjerojatno će se te teme uvući natrag u vašu svijest kako biste mogli obratiti veću pozornost na stvari koje tek treba riješiti. Da, lekcije i obuka mogu biti izazovni, ali kada ih svladate, postajete majstor.