Kad donosimo odluke pod pritiskom uspoređivanja, nametnutih ideala ili prevelikih očekivanja, one su uglavnom oblikovane onime što mislimo da nam treba. No jesmo li poslušali svoj unutarnji glas? Ono što mislimo da nam treba može se poprilično razlikovati od onoga što nam zaista treba, našem srcu, duši i tijelu. Za razliku od odluka, pravu snagu promjene i moć manifestacije ima - namjera.

  • Namjera je intuitivno znanje, mudrost koja dolazi iz naše nutrine kao najdublji izraz našeg bića, kao spoznaja o tome što nam stvarno treba. Pronaći ćemo je kad se dovoljno umirimo i pročistimo um od svakodnevnih briga i zahtjeva, u meditaciji ili kontemplaciji.
  • Kad osjetimo i čujemo svoju namjeru, kad je oblikujemo riječima, ona postaje moćan unutarnji dogovor koji sklapamo sami sa sobom.
  • Namjera ima snagu manifestacije koju će podržati sam svemir, a na nama je da obnavljamo povezanost s unutarnjim glasom. Time ćemo jačati namjeru, djelovati na pravi način kako bismo je ostvarili te iz dana u dan promatrati kako se razvija, kako se polako otvara poput cvijeta u svoj svojoj ljepoti.
  • Kad djelujemo iz duboke namjere, lakše nam je biti ono što jesmo, zadržati svoj integritet i unutarnji mir.
  • Prava namjera dolazi iz srca. Ona je uvijek tu za nas, kao oslonac, kao unutarnja svjetlost koja nas vodi kad god se sjetimo zatražiti unutarnje vodstvo. Prepoznati svoju pravu namjeru i krenuti putem njezina ostvarivanja pravi je put prema sreći.