Saznajte kakav vas horoskop očekuje na polju ljubavi u lipnju 2023. godine. Venera započinje svoj novi ciklus u Lavu od 5. lipnja što znači da će većina nas biti 'zaljubljena u ljubav'. A i Mars je u istom znaku pa ćemo spontano pokazivati osjećaje, s lakoćom i radošću u ljubavi iskazivati svoju plemenitu i optimističnu narav. Nove se veze sklapaju lako, a postojeće traže dramatičan dokaz ljubavi...

Ovan
Lipanj donosi preporod vašem ljubavnom životu. Kad Venera uđe u Lava 5. lipnja, vaša peta kuća romantike će biti osvijetljena, povećavajući vašu želju za zabavom i flertom. Vaši potencijalni partneri će primijetiti vaš sjaj. Ali kada Sunce 21. lipnja uđe u intuitivnog Raka, možda ćete primijetiti promjenu koja vas potiče na preispitivanje. Nakon burnog početka mjeseca, ovo lagano usporavanje bi moglo biti upravo ono što vam treba kako biste bili sigurni da ostajete u skladu s onim što zaista želite – i što vam je potrebno u ljubavnom životu.

Bik
Iako je poznato da volite opuštanje, kada transformativni Pluton uđe u vaš znak početkom mjeseca, bit ćete pozvani izaći iz zone udobnosti. Kada se romantična Venera poveže s Plutonom 5. lipnja, poželjet ćete isprobati nešto novo, poput ljubavnog sastanka s neobičnim partnerom. Možda čak osjećate potrebu da kažete DA nečemu što biste ranije izbjegavali. Dok se Sunce povezuje s pronicljivim Merkurom 27. lipnja, bit ćete pozvani da budete iskreni o tome kako se osjećate i vodite važne razgovore s partnerom.

Blizanci
Poznati ste po svom šarmu, duhovitosti i smislu za humor, a lipanj je vaš mjesec, pa ove karakteristike dobro iskoristite. Lako započinjete razgovore, zahvaljujući ljubavnom planetu Veneri koja ulazi u vašu treću kuću komunikacije početkom mjeseca i vašem vladajućem planetu, pričljivom i energičnom Merkuru, koji ulazi u vaš znak od 11. lipnja. Vrijeme je da pokažete svoju živahnu osobnost.

Rak
Jedan ste od štedljivijih horoskopskih znakova, ali s Venerom koja ulazi u vašu drugu kuću prihoda ovog mjeseca, osjećate pojačanu želju za trošenjem. Prepustite se tom osjećaju - u okviru svojih mogućnosti, naravno - i provedite nezaboravno vrijeme s partnerom. Vaše godišnje doba počinje krajem mjeseca, a kada 21. lipnja kreativno Sunce uđe u vaš znak, vrijeme je da zasijate. Ova planetarna promjena vas poziva da izađete iz svoje ljušture i pokažete se u pravom svjetlu. Kada komunikativni Merkur uđe u vaš znak 11. lipnja, lakše ćete verbalizirati misli, emocije i želje.

Lav
Energični i zabavni - to su riječi koje opisuju Lavove, što savršeno odgovara kozmičkoj energiji koja vam dolazi ovog mjeseca. Za vas Lavove, lipanj je vezan uz prihvaćanje zabavne strane odnosa. S Venerom koja ulazi u vaš znak 5. lipnja, nećete se plašiti pokazati svoju autentičnost na ljubavnim sastancima. Tijekom posljednjeg tjedna u mjesecu, Venera i aktivni Mars se povezuju i preplavljuju vas osjećajima ljubavi i požude. Ako tada odete na odmor s partnerom, izvrsno ćete se zabaviti.

Djevica
Kada komunikativni Merkur, vaš vladar, uđe u Blizance 11. lipnja, dodat će lakoću vašim razgovorima i inspirirati vas na izlaske. Vi ste pomalo stidljivi i ljudima se čini da vas je teško upoznati, ali ovaj tranzit unosi lakoću u vaše interakcije sa svima koje sretnete. Zračit ćete duhovitošću i šarmom. Merkur se 18. lipnja povezuje s ljubavnom Venerom i potiče vas da budete manje strogi prema sebi i otvoreniji. Osim toga, kada sunce uđe u Raka 21. lipnja, vaša jedanaesta kuća društvenih odnosa će se osvijetliti, uložite vrijeme u stvaranje novih veza.

Vaga
Venera u vašoj jedanaestoj kući odnosa od 5. lipnja do 8. listopada pruža vam savršeno vrijeme da pronađete ljubav. Sjetite se da se u ovom periodu ne radi samo o upoznavanju onog pravog, već i o upoznavanju zanimljivih ljudi i istraživanju novih mjesta. Dakle, čak i ako se vaš ljubavni sastanak ne pretvori u vezu, mogli biste steći dobrog prijatelja. Od 30. lipnja, retrogradni Saturn može donijeti sve veće obaveze na poslu, dajući vam još više razloga da iskoristite vrijeme za zabavu ranije u lipnju.

Škorpion
S Venerom koja ulazi u vašu desetu kuću društvenog statusa, sve oči će biti uprte u vas i vašu vezu koja počinje. Kemija s vašim partnerom obećava. Pored romantične ljubavi, lipanj je za vas važan vezano za to kako provodite svoje vrijeme. Ovaj aspekt će 28. lipnja potencirati Mjesec i produktivni Saturn, tražeći od vas da se posvetite onome što vam donosi radost i ispunjenje.

Strijelac
Ako je ikada bilo vremena da kažete „da“ izlasku iz rutine, to je ovaj mjesec. Smještanje romantične Venere u vašu devetu kuću putovanja pozvat će vas da proširite svoje vidike. Mogućnosti za povezivanje s uzbudljivim ljudima su u izobilju tijekom ovog perioda. Ova energija bi vam mogla donijeti prijatelja za putovanje, priliku za zabavan bijeg van grada ili vam jednostavno pomoći da proširite svoj društveni krug. Mogli biste osjetiti potrebu da probate nešto drugačije, čak biste mogli pronaći vezu u novom gradu ili zemlji!

Jarac
13. lipnja Venera se povezuje s vašim planetarnim vladarom, mudrim Saturnom, što će od vas zahtijevati da prilagodite način na koji komunicirate s potencijalnim partnerom. Potaknut će vas da preispitate kako se vaše preferencije dopunjuju s drugom osobom i što treba ispraviti. Doći će i do razgovora o očekivanjima - s ovom planetarnom energijom, nemojte se stidjeti glasno izraziti što vam je potrebno, jer vam to može pomoći da brže stvorite dublju vezu ili se povežete s nekim tko bolje ispunjava vaše potrebe.

Vodenjak
S Venerom u vašoj sedmoj kući ljubavi i veza ovog mjeseca, povećavaju se šanse za ljubavni uspjeh. Iskoristite ovu energiju da se oslobodite osjećaja sumnje u sebe. Izađite na ljubavni sastanak, a ako ste u paru, isplanirajte zanimljivo vikend putovanje s partnerom. Od 21. lipnja Sunce ulazi u vašu šestu kuću posla i obaveza, tražeći od vas da dodate više romantike u svoj svakodnevni život. Možete li odlazak u trgovinu pretvoriti u dejt? Što kažete na zajedničko obavljanje zadataka? Vi ste po prirodi kreativni pa će vam i ovaj period biti uzbudljiv.

Ribe
Početak mjeseca donosi čistu strast, a i Neptun će također biti u vašoj prvoj kući, obećavajući čistu magiju. Vi ste maštovit znak, tako da je ovo savršeno vrijeme da smislite zanimljiv izlazak s vašim partnerom. Lebdjet ćete na ovoj fantastičnoj energiji veći dio mjeseca, do 17. lipnja kada će strogi Saturn biti retrogradan u vašem znaku. Iako bi ovo moglo izgledati kao da je netko naglo stisnuo kočnice na vašem polju ljubavi, vraćanje na zemlju na trenutak može biti dobra stvar. Svoju ćete ljubavnu situaciju tada vidjeti mnogo jasnije.

Izvor: sensa.mondo.rs