Prema kineskom horoskopu, žene su dvojake ličnosti, s jednom stranom koju pokazuju drugima i drugom skrivenom, mističnom, koja odražava njihovu pravu prirodu. Prema tome, postoje 4 tipa žena na bazi njihovog horoskopskog znaka, tj. godine u kojoj su rođene. Evo koji su to tipovi:

Romantične žene (rođene u znakovima Konja, Tigra, Psa)

Nježne su i slabe u isto vrijeme. Njihov izgled, ideali, način života, ponašanje - sve je pod utjecajem romantične ljubavi, ali njihov um, razmišljanje ne odgovara ovoj slici. To su logične, analitične ličnosti, inteligentne, bez pretjeranih emocija. Direktne, ambiciozne, ali isto tako lako posumnjaju u sebe i svoje sposobnosti, često bez dovoljno volje da nešto odrade do kraja… U stanju su da ostave zapanjujući dojam, ali nažalost nemaju dovoljnu unutrašnju snagu koja bi mogla podržati ovu sliku. Zato se nesklad između riječi i djela, plana i njegovog provođenja, tako jasno pokazuje upravo kod ova tri znaka. Zahvaljujući njihovom izgledu i držanju, nitko oko njih ne sumnja u njihovu snažnu osobnost. Nitko osim njih samih. Ne može svaki muškarac održati korak s tako brzo razmišljajućim i promjenljivim romantičnim bićem. Zbog toga su mnoge od njih same.

Jake žene (rođene u znakovima Pijetla, Zmije, Bivola)

Ove znakove krase urođene ambicije i direktnost, imaju veliku snagu uma, ne plaše se konkurencije, ali ne mogu uvijek ostvariti ono što žele. Volja ih u tome često sprječava, kao i nedostatak inventivnosti i društveni stereotipi. Ljubav im je pokretač, ali i slaba točka. Traže jakog muškarca i teže kombinirati tri stvari: stvoriti jaku obitelj, ostvariti se kao majke i postići veliki uspjeh u karijeri. Mnoge u tome i uspiju. Njihova ljestvica je postavljena jako visoko i ne mogu ju svi doseći.

Šarmantne žene (rođene u znakovima Štakora, Majmuna, Zmaja)

Predstavnice ovih znakova su personifikacija ženske ljepote, gracioznosti, sofisticiranosti i slabosti. Krasi ih razumijevanje, ali i lukavost. Mogu biti strastvene kada to požele i osvojiti svakog muškarca, ali njihov krajnji cilj nije žviot pun strasti, već mirno obiteljsko gnijezdo i lagodan život. Inteligentne su, ali i duhovne, teže svom miru i sigurnosti, cijene materijalno blagostanje i ne vole si bilo što uskraćivati. Najviše brinu o sebi i svom blagostanju, kao i onima koje nesebično vole. Kada su nezadovoljne i kada naiđu na probleme, često znaju koristiti suze kako bi dobile ono što žele.

Nezavisne žene (rođene u znakovima Vepra, Mačke, Koze)

Ovo su predstavnici najmisterioznijih ženskih znakova. Izvana su potpuno smirene, ali se iza toga krije puno nedokučivog razmišljanja. Ove žene imaju prilično razuman pogled na život, pametne su, pronicljive, ali kada dođe vreme za akciju, tu se manifestira njihova posebnost: više vjeruju snovima, nego stvarnosti. Imaju ogromnu snagu volje, zbog čega su spremne čak i na žrtve i odricanja. Potpuno su slobodne i nezavisne, posebno od muškaraca. Ljubav im nije na prvom mjestu, ali kada odluče nekom pokloniti svoje srce, onda se potpuno predaju i posvete.