Astrolozi kažu da nas tijekom srpnja očekuju 4 jako izazovna i opasna dana. Spremite se za poprilično turbulentan period u kojem će doći do brojnih promjena. Mijenjat će nam se raspoloženje, ustajat ćemo i padati, pitati se jesmo na pravom putu, sumnjati u sve…

Evo koji su najopasniji dani u srpnju prema astrologiji:

5. srpnja - negativni tranziti Marsa i Merkura

Ovo je najopasniji dan u mjesecu. U isto vrijeme dogodit će se dva važna astrološka događaja – Mars prelazi u znak Bika, a Merkur u znak Raka. Oba ova događaja okrenut će planete protiv nas. Mars će ostati u Biku do 19. kolovoza, a za to vrijeme mnogi će postati sumnjičavi, nepovjerljivi, pomalo i uplašeni. U većini slučajeva, to će biti neopravdani strahovi, ali to nam neće biti velika utjeha.

Merkur u Raku je opasan jer ćemo postati letargični, pomalo nezainteresirani i bezvoljni. Zbog svega toga, 5. srpnja će biti najgori dan za posao, odnosno za bilo kakve početke. Potražite svoju sigurnu luku, gdje se osjećate opušteno i bezbrižno kako biste lakše savladali ovo razdoblje.

13. srpnja - Supermjesec

Supermjesec je najopasniji tip punog Mjeseca. On će biti toliko blizu Zemlji da će i na nebu biti jako upečatljiv i veći nego inače. To će također imati jači utjecaj na naše živote, sreću i raspoloženje. Mjesec će biti u Jarcu 13. srpnja, zbog čega ćemo biti malo povučeniji i okrenuti sebi. Više će nam odgovarati da vrijeme provodimo sami, nego u društvu.

16. srpnja - konjunkcija Sunca i Merkura

Konjunkcija je negativan aspekt koji se najčešće javlja između Sunca i Merkura, budući da su oni uvijek na istoj strani Zemlje. Astrolozi vam savjetuju da 16. srpnja ne napuštate svoju zonu komfora, ne odlazite daleko i ne trošite puno novca. Ljudi kojima je izražena taština mogli bi ovog dana izgubiti sve što su u posljednje vreme stekli.

28. srpnja - retrogradni Jupiter

Posljednji opasan dan srpnja je dan početka retrofaze Jupitera. U ovoj poziciji planet će ostati do 24. studenog. Puno loših stvari moglo bi se dogoditi tijekom ovih mjeseci. Možemo izgubiti moć intuicije, postati pohlepni, beskompromisni. Najvjerojatnije ćemo već 28. srpnja osjetiti prvi val negativnosti, izražen u vidu osjećaja anksioznosti i nedostatka motivacije.