Ako želite znati što znači voljeti Raka ili biti voljen od strane pripadnika ovog horoskopskog znaka, mi smo tu da vam pomognemo. 

KAO LJUBAVNICI

Rakovi su vrlo osjetljivi i brižni. Zaljubljuju se brzo! Skloni dati sve od sebe, bezglavo hrle u predanost. Također, za razliku od nekih znakova koji bježe kada stvari postanu teške u vezi, Rakovi su vrlo odani i odlučni riješiti stvari. Oni su romantični, odani i usklađeni s onim što im srce želi. Iznad svega, uvijek će se pobrinuti da znate koliko im značite. Konačno, kao najosjetljiviji znak zodijaka, Rak sve radi s ljubavlju. Zbog toga slove za najnježnije ljubavnike.

KAO BIVŠI PARTNERI

Poput rakova koji ih predstavljaju, Rakovi imaju tvrdu ljusku koju kroz koju je teško prodrijeti. No, jednom kad netko uđe u njihovo srce, Rak će dati sve od sebe kako bi veza funkcionirala. Zbog toga ih prekidi osobito teško pogađaju. Čak i da su inicirali raskid, njihova ljubav prema bivšem partneru ne nestaje lako. Budući da je emocionalan, osjetljiv i intuitivan, Raku je vrlo teško odustati od partnerstva koje ih je duboko dirnulo.

KAO PRIJATELJI

Rakovi su odlični prijatelji jer su duhoviti, uvijek su spremni učiniti sve da se njihovi prijatelji osjećaju kao dio obitelji. Iako ne traže nove prijatelje i iskustva vrlo često, njihovi dugogodišnji prijatelji znaju da uvijek mogu računati na njih. Sve u svemu, Rak je odan, a vaš prijateljski odnos im puno znači. Voljet će vas kao člana obitelji i držati blizu srca.

KAO DJECA

Djeca Rakovi su prirodni njegovatelji. Vrlo su osjetljivi na tuđe osjećaje i privrženi. Vole voljeti i biti voljeni! Obasipajte ih pohvalama i ohrabrenjem i gledajte kako cvjetaju. Možete svom djetetu Raku dati malu biljku ili kućnog ljubimca na brigu, jer će znati što treba učiniti gotovo instinktivno jer je njegovanje u njihovoj prirodi. Također, djeca Rakovi su po prirodi oprezna i osjetljiva te ih lako mogu zbuniti bučne, kaotične situacije.

KAO RODITELJI

Kao roditelj Rak, vjerojatno ste vrlo spretni u odgoju svoje djece. Uživate i učite iz svakog čudesnog trenutka trudnoće, rođenja i rasta vašeg djeteta. Vi ste zaštitnički nastrojeni, osjetljivi i suosjećajni. Tate rakovi su emocionalno izražajni i istinski vole svoje obitelji. Unatoč  kratkim trenucima neraspoloženja, oni su podrška i suosjećajni te osiguravaju stabilno kućanstvo. S druge strane, mame Rakovi su osjetljive, imaju prirodne majčinske instinkte. Međutim, ponekad su sklone biti pretjerano zaštitnički nastrojeni, a njezina će djeca osjećati da nemaju potrebnu slobodu.