Nisu sve stvari u domu neophodne - slobodan i otvoren prostor je onaj koji je uredan, lako se posprema, u njemu više uživamo i ne nakuplja se negativna energija.

Evo koje stvari trebate izbaciti iz doma kako biste bili sretniji:

1. Odjeća koju ne nosite

Dok kopate po dubinama vašeg ormara, jeste li ikad pomislili: "O Bože, zaboravila sam da ovo imam". Ako jeste, onda vjerojatno imate previše odjeće koja vam jednostavno nije potrebna. Pregledajte svoj ormar za posteljinu i vidite imate li odjeću koju niste nosili više od godinu dana. Ako imate, prodajte ju ili poklonite, a u ekstremnim slučajevima bacite. Možete i reciklirati stare stvari, ali i pokloniti potrebitima.

2. Stari časopisi i knjige

Ako i dalje čuvate stare časopise, bacite ih ili reciklirajte. Samo vam zauzimaju prostor, a sigurni smo da stare novine nećete čitati više puta. Ako čuvate stručne časopise, prodajte ih ili nekome poklonite. Isto možete učiniti i s knjigama koje vam nisu potrebne.

3. Pretjerana dekoracija

Kada imate puno ukrasa, na njima se skuplja i taloži prašina pa ih češće morate brisati. Pokušajte u domu sačuvati samo one stvari koje vam nešto znače, u vama bude posebne emocije i sjećanja na neke događaje. Izbjegavajte gomilanje malih stvari, to nepovoljno utječe na energiju u vašem domu.

4. Stvari koje će vam "jednog dana" zatrebati

Često čuvamo predmete koje nikada nećemo koristiti, a kada se pokaže da su nam potrebni, obično zaboravimo da ih imamo. Pridržavajte se ovog pravila - ako niste koristili jednu stvar u posljednjih nekoliko godina, bacite je. Ako ima bilo kakvu vrijednost, prodajte je ili dajte nekome tko će je koristiti. Kada izbacite nepotrebne stvari iz doma, nemojte ponovo kupovati nove i gomilati ih u prostoru.