Feng shui je usklađenost osobe s okolinom i prostorom u kojem boravi. Svuda oko nas postoji osnovna životna energija – chi. Naučiti osjetiti i usmjeriti chi energiju da "radi" za nas – ključna je tajna feng shuija. Kakav je protok energije kroz dom, takve su nam mogućnosti i takvi su nam prihodi - izjavila je jednom prilikom Sandra Drinčić, diplomirani stručnjak za feng shui.

Ona često ističe da su zablude da samo s nekim drvetom, biljkom ili figurom možemo privući novac, već moramo raditi na energetskom stanju doma kako bi usmjerili, pročistili energiju i otvorili mogućnosti za nove prihode. Kako bismo privukli novac u svoj dom, prema Sandri Drinčić, važno se fokusirati na tri točke u domu. Napomenula je da prva točka ulazni dio doma i da u blizini ulaznih vrata ne treba držati prljave cipele ili ogledalo, jer, kako ističe, ulazna vrata su cijev novčanog toka.

"Druga točka je kuhinja, a treća točka blagovaonica. Potrebno je redovno i generalno sređivanje ta dva dijela u domu, ali s namjerom da dolazi energija prosperiteta i novih prihoda. Kada imamo prljavu pećnicu, ne možemo očekivati nove prihode. Za čišćenje kuhinje i blagovaonice pravi se otopina od jabukovog octa, morske soli i vode, prebriše se sve, s namjerom da se pročiste stari problemi i ljutnje." - rekla je jednom prilikom.

sandra drinčić, feng shui
Profimedia/Shutterstock Sandra Drinčić

Ako želite prosperitet i u drugim aspektima života, potrebno je srediti posuđe i kuhinjske ormariće. "Kada želite novo područje prosperiteta u svom domu, kupite nove tanjure, nove zdjele i posuđe. To je stara taoistička tajna. Ne možete, ako jedete iz starog i okrnjenog posuđa, očekivati novi prosperitet." - objasnila je Sandra.

Da zaključimo, prema feng shui pravilima, ako želite novac, ulazni prostor, kuhinja i blagovaonica moraju biti uredni, sređeni prema navedenim principima i otvoreni za protok pozitivne energije.