Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 NAČINA DA IZBACITE NEGATIVNU ENERGIJU IZ DOMA: Vaša je kuća vaše utočište, sveto mjesto, tako je i tretirajte

Autor Karmen Miletić

Na ovih 5 načina očistite dom od negativne energije

 5 načina za energetsko čišćenje doma Izvor: Shutterstock

Ono što je vani može biti i odraz onoga što se događa u vama i obrnuto, pa ako u svom domu želite stvoriti sveti, mirni prostor, utočište u kojem se možete opustiti, obratite pažnju na to kako se osjećate, jeste li puni negativne energije. Slijedite ovih 5 koraka i čisteći dom, uklonite iz njega negativne vibracije. To će vam pomoći da se u njemu osjećate ljepše, mirnije, pozitivnije. Rituale ponavljajte, naravno, više puta godišnje, kad god osjetite da je vrijeme za promjenu. 

1. Postavite novu namjeru za svoj dom - Prije nego učinite bilo što drugo, odredite konkretnu namjeru za svoj dom. Čega se želite osloboditi? Kakvu energiju želite u vašem domu? Na primjer, možete reći: "Moja namjera je da očistim negativnu energiju iz svog doma da bih bila fokusirana i produktivna" ili "Moja namjera je osloboditi prostor energije svog bivšeg partnera''. Izgovarajte namjeru naglas redovito u svom domu, dok ste sami. Sve što šaljete, kakvim vibracijama zračite, takve se i vraćaju. 

2. Očistite nered, pospremite ormare - Ako vam je dom čist i uredan, lišen nepotrebnih stvari, ako vam ormari ne 'pucaju' od garderobe koju više ne nosite, ako znate gdje se što nalazi u vašem domu i ako redovito provjetravate prostorije, odrađen je najveći i najvažniji dio posla. Svjež zrak i svjetlost odlični su neprijatelji negativnoj energiji. 

3. Zapalite tamjan ili kadulju - Tamjan je smola s mirisnog drveta koja je porijeklom iz Južne Amerike i može se paliti. Smatra se snažnim energetskim čistačem. Sam zapalite malo tamjana na briketu i širite dim po svim dijelovima doma. Isto možete učiniti i sa snopom suhih listova kadulje. U vaš dom ući će energija mira i harmonije. Baš kao što biste izuli cipele kada dođete kući, a ne hodate kroz kuću jer ne želite unijeti prljavštinu unutra, isto vrijedi i za energiju. Najviše energije unosimo kroz izlaze i ulaze naših domova. Dakle, kada prakticirate bilo koji ritual čišćenja, obratite posebnu pozornost na ta područja.

4. Koristite sol za čišćenje - Za slanu vodu se često kaže da je čista i dobra za energiju. Sol je prirodno sredstvo za čišćenje i popularan način uklanjanja negativne energije iz vašeg prostora. U kutove soba koje želite očistiti stavite sol. Dajte mu 48 sati da uhvati i apsorbira lošu energiju, a zatim ga bacite. Također možete kupiti lampu od himalajske soli. 

5. Unesite biljke i voće, oni su životna energija - Biljke su jedan najjednostavniji načina okretanja energije unutar prostora. Dodajte životnu energiju u vaš dom pravim biljkama, svježim cvijećem i živopisnim voćem, posebno citrusima. Postoji razlog zašto mnogi proizvodi za čišćenje imaju miris limuna jer okrepljuje i podiže. Koristite eterično ulje limuna u difuzeru, razvedrit će vas! 

Izdvojeno za vas...

Najnovije