Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FENG SHUI TRIK - ČISTITE DOM OVIM REDOSLIJEDOM: Okrenite energiju u vašu korist!

Obratite pažnju na feng shui redoslijed čišćenja prostorija u domu i uvidjet ćete promjene na bolje

 čišćenje, pospremanje Izvor: Shutterstock

U feng shuiju čišćenje stana ili kuće nije samo uklanjanje nereda, već i čišćenje energije. Otklanjanjem prašine, prljavštine i starih nepotrebnih stvari otvaraju se vrata doma za bolje stvari, novac, sreću, ljepše prilike...

Najbitnije je da prije samoga čišćenja bacite nepotrebne stvari, one koje su pokvarene, više ne funkcioniraju, ili one koje ne koristite, a samo vam zatrpavaju prostor. Možete ih pokloniti, donirati ili reciklirati. Ako čistite dom, a ove stvari ostaju u njemu, nećete imati nikakav efekt. Ovo loše utječe na energiju u domu - zadržava negativnu, a pozitivnu sprječava da kruži. Također, prema feng shui stručnjacima, važno je da se čišćenje kuće odvija prema određenom redoslijedu. Evo odakle trebate početi, a što posljednje trebate očistiti. 

1. Hodnik - Ovo je prva prostorija u kojoj se nađe svatko tko uđe u stan ili kuću. Čistoća hodnika daje prvi dojam o cijeloj kući. Stoga se u feng shuiju vjeruje da je čistoća u hodniku nova prilika za vlasnika kuće. Važno je da hodnik bude svijetao, da ima puno svjetlosti - ako nema prirodne, onda stavite lampe. Svjetlost u ovom dijelu doma simbolizira dobru energiju. Oslobodite hodnik od gomile jakni i natrpane obuće po podu. 

2. Kuhinja - Važno je da u kuhinji bude izloženo minimalno stvari. Ovo se odnosi i na kuhinjske uređaje. Ne izlažite uređaje, one klasične zamijenite multifunkcionalnim, kako biste smanjili broj elektronike. Izbacite iz kuhinje posuđe s pukotinama, jer privlači lošu energiju. Pećnica se smatra simbolom blagostanja u obitelji, pa je uvijek treba održavati čistom. Ne držite u ormariću stare boce, prazne tegle i konzerve... Ne ostavljajte prljavo posuđe u sudoperu preko noći - pun sudoper donosi puno briga.

3. Spavaća soba - Kada čistite svoj dom, obratite pažnju na spavaću sobu koliko i na druge prostorije. U ovoj zoni, vlasnici stana se opuštaju i vraćaju energiju nakon napornog dana. Zbog toga spavaća soba treba biti čista i prostrana. Obavezno postavite krevet na nogice tako da zrak slobodno cirkulira ispod njega, a s njim i energija. To također znači da ispod kreveta nikada ne bi trebalo biti prašine i bilo kakvih predmeta. Ako u spavaćoj sobi postoje ormari i njih je potrebno dovesti u red. Bacite staru odjeću, redovno istresite korištene stvari od prašine, obrišite ormar iznutra i izvana vlažnom krpom.

4. Prozori - Kao i na drugim mjestima, na prozorskim daskama ne bi trebalo biti nepotrebnih stvari. Svaka stara i nepotrebna stvar na prozorskoj dasci je prepreka pozitivnoj energiji da uđe u kuću sa sunčevom svjetlošću. Prljavo, prašnjavo staklo je prepreka za energiju i uvijek se mora održavati čistim. Pukotine na staklima su mjesta na kojima se akumulira negativna energija, pa je potrebno popraviti ili zamijeniti novim.

5. Podrum - Podrum mora uvijek biti čist i suh. Cijevi koje propuštaju trebaju se popraviti na vrijeme, jer voda koja curi simbolizira 'izlijevanje' novca iz kuće.

6. Potkrovlje - Ne zatrpavajte potkrovlje gomilom starih i nepotrebnih stvari. Zatrpani smećem tavani kuća i balkoni stanova znače da se njihovi vlasnici boje budućnosti i životnih promjena. Uz to, velika količina smeća ometa čistoću i red i ne dopušta energiji da slobodno teče. 

Najvažnije, važno je da dok čistite kuću budete dobro raspoloženi kako biste i sami privukli lijepu energiju. Pustite glazbu, angažirajte ukućane i krenite redom - od hodnika do potkrovlja - nakon ovog redoslijeda možete proizvoljno sređivati druge prostorije u domu.

Izdvojeno za vas...

Najnovije