Kada ste posljednji put dali sebi? Odlučili njegovati sebe? Dopustiti sami sebi opuštanje, uživanje, ne zamarajući se pritom kako će okolina na to reagirati. Jeste li ikad pokušali biti sami sebi najbrižniji roditelj? Mladi Mjesec u Raku koji se odvija 29. lipnja u 3 sata i 52 minute, pomaže nam da kažemo odlučno ‘ne’ svemu onome što nije dobro za nas.

On je simbol kraja i novog početka. Preplavljuje nas jakim emocijama. Neka sve izađe na površinu. Neka se pokaže. Izrazite osjećaje. Budite ljuti ako se tako osjećate. Smijte se do suza ako vam tako dođe. Zaplačite ako ste tužni. Imate pravo na sebe. I budite u nježnom odnosu sa sobom, dubokom i intimnom, punom razumijevanja i prihvaćanja.

Energija ovog mladog Mjeseca može podići na površinu teme koje su vezane uz dom, stanovanje, odnose s roditeljima, našu roditeljsku ulogu, ali nam isto tako daje mogućnost da čistimo liniju naših predaka kroz otpuštanje naslijeđenih programa, kao i da iscijelimo neke rane traume.

Otpusti tuđe terete. Oprosti. Zahvali. Utišaj um. Zapitaj sebe – što mi sada najviše treba? Poželi nešto sebi i za sebe. Ostani u tom osjećaju neko vrijeme. Živi!