Kineska nova godina 2024. godine posvećena je Drvenom Zmaju što znači da nam donosi obilje blagostanja, neočekivanih mogućnosti i pokretačke energije. Ako želite u još većoj mjeri privući pozitivne vibracije, uvedite ovih 5 običaja u svoju svakodnevicu.

1. Ako želimo privući novu energiju, oslobodimo se stare

Svi smo mi u vječitoj potrazi za boljim prilikama koje bi nam pomogle u započinjanju novoga poglavlja, ali se istovremeno tako teško nosimo s prekidom starih navika ili običaja. Ipak, ako zaista želimo da promjene neometano ulaze u naš život, moramo započeti taj proces vlastitim primjerom. Razmislimo o tome što nas zapravo koči u životu? Koje su naše navike utjecale negativno na otvorene mogućnosti za napredak? Ako želimo promjenu, budimo promjena!

2. Ukrasimo dom drukčijim bojama i motivima

Budući da je Kineska nova godina okrenuta ka novoj energiji, ne smijemo zaboraviti na prostor u kojemu obitavamo. Ne moramo promijeniti cijelu estetiku vlastitoga doma, ali možemo unijeti nove motive i dekoraciju. Elementi crvene i zlatne boje osobito su povezani s ovom manifestacijom pa slobodno možemo razmisliti o ukrasima spomenutih tonova.

3. Neka negativne riječi ne izlaze iz naših usta

Riječi imaju enormnu snagu energije i moramo ih izgovarati promišljeno i smisleno. Negativnost, ogovaranje i žaljenje trebali bismo izbjegavati što više možemo. Usmjeravanje na priču o nadi, uspjehu, motivaciji i vrlinama čini nas energetski jačima i uvećava prilike za ulazak dobre i pozitivne energije u naš život.

4. Odlučimo se za reciklažu, a ne kupovinu novih stvari

Naravno da se svi mi volimo počastiti novim komadom odjeće ili namještaja, ali ne zaboravimo da nas konstantno bacanje i kupovina novih stvari uvodi u začarani negativni krug. Budući da je većina nas praktički zatrpana stvarima, reciklaža predmeta potrebnija nam je nego ikada. Pronađite novu svrhu nečemu čega ste se htjeli riješiti i vidjet ćete koliko će se to pozitivno odraziti na vašu svakodnevicu.

5. Manifestirajmo blagostanje i sreću

I za kraj, ne zaboravite na važnost aktivnog duhovnog promišljanja. Odredite rutinu za manifestiranje blagostanja, sreće i svega za čime žudite u ovoj novoj godini. Nemojte stvar prepuštati slučaju, nego zabilježite na kojim životnim poljima očekujete napredak, a onda se zajedno sa Svemirom urotite da se te želje konačno i ispune!