Svakodnevno vidite i dotičete razne stvari, čija energija zajedno s onom koju nosite u sebi, može učiniti čuda! S pravim znanjem, vi imate moć da u svom domu i životu stvorite uvjete za neometano strujanje podržavajuće životne energije, a samim tim ćete osigurati sigurnost i blagostanje. Kako izvući i maksimum dobrih energetskih vibracija?

Evo par zanimljivih detalja koji vam mogu pomoći...

Prvi savjet je radove uvijek započeti s lijeve strane na desno. Pretrpan prostor stvara probleme u komunikaciji i proizvodi loše energetske vibracije, ali ni previše prazan nije dobar. Uvijek treba prostor harmonizirati, jer vaš dom ste vi.

Ako imate osjećaj da vas prostor “tjera”, to znači da ga morate oplemeniti, razveseliti postavljanjem detalja koji pozivaju na boravak. Prostor treba probuditi želju u nama da se vratimo u njega.

Previše zemljanih boja u centru doma, vraćaju na prošle događaje i stalno se priča o prošlosti. U stanu držite svjetiljke od soli, odlične su himalajske lampe i svijećnjaci.

Himalajska sol se koristi kod glavobolje i migrene, jača koncentraciju, potiče kvalitetne odnose. Sol se drži u posudi na podu, a može se i prosuti u kutove prostorije.

himalajska sol
Profimedia himalajska sol

Krupna morska sol skuplja negativnu energiju. Može se držati u stambenom ili radnom prostoru. U staklenu teglu ili posudu staviti krupnu morsku sol i vodu. Ostaviti da stoji.

Gong i vjetrene zvončiće držati pored ulaznih vrata. Pomoću njih aktivirati nebeske zvukove.

Jabuke držite na tanjuru ako želite nova prijateljstva. Simbol ili sliku zmaja feng shui drži za gospodara istoka kuće. Pomaže za prilike u karijeri. Ne bi trebao biti u spavaćoj sobi.

Stakleni zidovi i uopće velike staklene površine, povezuju s prirodom i eksterijerom, ali tu je potreban veliki oprez. Previše stakla izaziva umor.

Predmeti koji donose sreću i obilje u dom
andriyko-podilnyk-bdmdX_XMcV4-unsplash 

U nastavku doznajte što predstavljaju određene slike:

Slika starog čovjeka privlači dugovječnost

Slika vodopada priziva uspješnu karijeru

Slike s vatrenim bojama pomažu da se potiče ugled

Slike mladog, zelenog drveta pomaže da se stvori obilje

Slika feniksa pomaže da se stvori široki put u životu

Bilo bi odlično u domu imati sliku duge, jer na uvijek usrećuje ljude i njenih sedam predivnih boja znače čaroliju, novi, ljepši život.

dizajndoma.hr