U kineskoj astrologiji, za godinu Zmaja se kaže da je sretna. Iako se možemo susresti s preprekama, u ovom nam periodu te prepreke pomažu pronaći dodatno samopouzdanje, svrhu i uspjeh, piše Forever Conscious. Kineska nova godina nastupa 10. veljače 2024., a mladi Mjesec u Vodenjaku 9. veljače pa će biti zanimljivo promatrati međusobno djelovanje dvaju važnih astroloških događaja. 

Kako je ovo ujedno i prvi mladi Mjesec za lunarnu novu godinu, također je dobro vrijeme za razmisliti o vlastitom emocionalnom stanju. Mjesec predstavlja naš osjećaj sigurnosti kojemu svi težimo kada planiramo napredak. Što se osjećamo samopouzdanije i sigurnije, vjerojatnije je da ćemo raširiti svoja krila, riskirati i živjeti potpunije. Što se osjećamo manje samopouzdano, to je vjerojatnije da ćemo igrati na sigurno.

Pluton daje snagu ovom mladom Mjesecu u znaku Vodenjaka

Oko ovog mladog Mjeseca postoji vrlo jaka energija Vodenjaka zbog Plutona koji se nalazi na karmičkoj točki od 0 stupnjeva zodijaka Vodenjaka. Pluton predstavlja moć, tako da njegova prisutnost pojačava kvalitete Vodenjaka i pomaže nam uvesti se dublje u ciklus koji će biti prisutan sljedeća dva desetljeća. Uran, vladajući planet Vodenjaka, također je aktivan pod ovim mladim Mjesecom, a donosi nam valove nestabilnosti i klimavo tlo. Nešto se može naglo promijeniti ili iznenada pomaknuti, zbog čega bismo mogli morati promijeniti svoje planove u zadnji čas.

Alternativno, mogli bismo se osjećati nadahnuto napraviti promjene u svojem životu koje mogu donijeti veći osjećaj slobode. Zapravo, to je jedan od darova koje daje Uranova energija. Potiče nas na otpuštanje kontrole i vodi nas ka povjerenju u proces. Želi da prihvatimo promjene, jer kad se stvari promijene, podižemo se na višu energetsku razinu.

Teče val iscjeljujuće energije

Iako postoji nestabilna energija koja dolazi od ovog mladog Mjeseca zbog koje se možemo osjećati pomalo raspršeno, u igri je i druga dinamika koja dolazi od Kirona i Sjevernog čvora. Kiron i Sjeverni čvor službeno će se spojiti 11. veljače, samo nekoliko dana nakon ovog mladog Mjeseca pa će njegova energija biti vrlo aktivna.

Spajanje Kirona i Sjevernog čvora potiče iscjeljenje na najdubljim razinama, ne samo na osobnoj, već i na globalnoj. Ova iscjeljujuća energija nudi mogućnost korištenja naših rana kao portala mudrosti za poučavanje, nadahnuće i podršku drugima. Kada prigrlimo vlastite rane na ovaj način, možemo biti od koristi i sebi i drugima.

Vrijeme je za postavljanje dobrih namjera

Mladi Mjeseci savršeno su vrijeme za postavljanje namjera, stoga neka vaše namjere budu usmjerene prema miru i iscjeljenju za sve. Ako netko u vašem životu pati, pošaljite mu iscjeljujuću energiju pod ovim mladim Mjesecom. Ako se strastveno bavite humanitarnim pitanjem, upotrijebite energiju ovog mladog Mjeseca kako biste poslali mir i iscjeljenje za viši cilj.

Postoji prilika za podizanjem svijesti, a svatko od nas može učiniti svoj dio postavljanjem namjera za mir, ljubav i harmoniju. Nije uvijek lako držati svoj prostor, ali stvaranje svjesne namjere pod ovim mladim Mjesecom može mnogo doprinijeti. Također, mogli bismo  iskoristiti ovaj mladi Mjesec da pozdravimo sve nove promjene koje želimo stvoriti, a posebno one koje dopuštaju više slobode i širenja.