Još su stari Grci vjerovali u moć brojeva i njihovu simboliku, a danas je numerologija pored astrologije jedna od dominantnih grana predviđanja i analiziranja osobnosti prema datumu rođenja, nizovima brojeva u trenutnim datumima i simbolici sretnih brojeva.

Um i srce uvijek trebaju biti zvijezde vodilje, ali ponekad je važno osloniti se na svoju intuiciju i podsvijest. Obratiti pažnju na određene znakove i simbole može biti ključno u određenim životnim situacijama, jer često nismo svjesni koji je put za nas, kao i koje želje treba odabrati - ali zato tu imamo šapat podsvjesnog koji će uskočiti u pomoć.

Predlažemo vam jedan zanimljiv test koji preko broja koji vas najviše privlači može otkriti što vam vaša intuicija i sudbina poručuju.

U tablici izaberite jedan broj i pročitajte poruku!

U tablici izaberite jedan broj i pročitajte poruku
Sensa U tablici izaberite jedan broj i pročitajte poruku

13. Pred vama je direktan put do ostvarenja cilja. Samo je važno da vjerujete više u sebe i iskoristite unutrašnju snagu.

100. Okruženi ste energijom ljubavi, ali ne trebate se ustručavati od otvorenog razgovora. Savjeti bliskih ljudi vam mogu biti od pomoći.

24. Život je pun uspona i padova, ali svaku prepreku shvatite kao šansu za rast. Ona vas jača i hrabri. Zato pred svakim izazovom, iskoristite već stečeno znanje, mudrost i iskustvo. Ništa nije nemoguće.

59. Budite strpljivi - Svemir vam donosi sve u pravo vrijeme. Ako razmišljate zašto se vaši planovi nisu ispunili, a trudite se da svaki ostvarite, onda jednostavno nije vrijeme za njih. Ne gubite nadu i nastavite raditi na svojim ciljevima - ostvarenje je blizu.

22. Svakog dana steknite nova znanja. Učenje nam pomaže da pronađemo svoj put, iskoristimo energiju koja je u nama i osjećamo više samopouzdanja.

74. Korak po korak približavate se svom cilju. Što više vjerujete u svoje sposobnosti, bit ćete spremniji da se suočite sa svojim izazovima.

56. Kada se u životu pojave oluje, one nisu tu kako bi nam srušile vjeru, već da nas nauče novim važnim lekcijama. Prihvatite promjene koje vam život donosi i nastavite se kretati u skladu s tijekom života, povremeno kreirajući njegov pravac.

43. Očekuju vas dobre okolnosti kada je riječ o ispunjenju planova. Pokušajte svaki plan razraditi do detalja i primijetiti sitnice. U malim stvarima je ključ uspjeha.

42. Odluke nikada ne donosite ishitreno, već se prvo konzultirajte sa svojim unutrašnjim bićem. Što vaša podsvijest želi? Da li vam ovo izgleda kao dobar put? Promatrajte život iz šire perspektive.

2. Pružite sebi više ljubavi. Pogledajte se u ogledalu i recite sebi: "Stvarno te volim". Kada naučite sebi pružati ljubav, ona će sve više dolaziti u vaš život.

11. Ne oklijevajte, već poduzmite rizik i borite se za svoje snove. Prosperitet voli hrabre, a svaki put koji započnete s ljubavlju i motivacijom, donijet će vam uspeh.

62. Otvorite se za čuda u svom životu. Svaki dan je blagoslov i prilika da uradite nešto lijepo i čarobno. Vjerujte da zaslužujete da živite svoj san.

 17. Slušajte pažljivo što vam tijelo poručuje. Um, duša i tijelo trebaju biti u jedinstvenoj harmoniji. Možda vam kroz neke bolove tijelo poručuje da su u duši potisnute negativne emocije.

30. Svaka naša misao stvara našu budućnost. To je samo misao, a misli se mogu mijenjati. Ako želite nešto u svojem životu transformirati, počnite od misli.

89. "Zdravlje je prirodno stanje mog tijela. Ja sam savršeno zdrava." Preporučujemo vam da svakog dana ponavljate ovu afirmaciju kako bi vaše tijelo bilo u harmoniji s vašim umom. Svojim mislima i uvjerenjima kreiramo stvarnost.

61. Prošlost je iza vas - sada je trenutak da pogledate naprijed. Fokusirajte se na nove pobjede i iznenađenja koje život donosi. Sve dok gledate iza sebe, nećete moći uvidjeti ono lijepo što vas očekuje u narednom periodu. Uživajte i živite u sadašnjem trenutku, povremeno bacajući pogled prema budućnosti.

1. Nijedan susret nije slučajan. Svaka osoba koju sretnete u svom životu može vam donijeti važnu lekciju ili poruku. Učite od drugih ljudi, što na njihovom uspjehu, što od njihovih grešaka. Nemojte dozvoliti da vas pobijede ego i osjećaj zavisti. Usvajajte znanja i prenosite ih.

Nastavak teksta na sljedećoj strani!