Početak novog astrološkog ciklusa tijekom srpnja usko je povezan sa Siriusovim portalom koji će donijeti svježu energiju za sve nas. Ovo će biti pozitivno vrijeme koje možemo iskoristiti da podignemo svoj duh, donesemo novu nadu i napunimo unutrašnje biće, piše Forever Conscious.

Kada imamo snažnu energiju poput ove, ona također može donijeti oslobađanje ili odbacivanje svega što nas blokira ili treba očistiti. Ponekad se možemo osjećati letargično ili iscrpljeno, ali kako to prolazi i dok slušamo mudrost koja se nudi, možemo unijeti transformaciju u svoje živote. Srpanj također donosi drugi pun Mjesec u znaku Jarca u ovoj godini, a sa slijede ga i retrogradna gibanja.

Evo što nas očekuje tijekom srpnja.

2. srpnja: Sunčev kvadrat s Mjesečevim čvorovima

Sjećate li se pomrčina koje smo imali u ožujku i travnju? Ovo je naše vrijeme da se osvrnemo na te mjesece i vidimo gdje smo dospjeli. Ako vam se stvari još nisu sasvim dogodile, nemojte očajavati; ovog dana postoji energija koja vam može pomoći da stvari sagledate na novi način ili krenete u novom smjeru kako biste ostvarili svoje ciljeve i snove.

2. srpnja: Retrogradni Neptun

Neptun ulazi retrogradno u znak Riba. Ovo je suptilna energija koja će pomoći razotkriti ono što ključa ispod. Retrogradni Neptun može podići veo, pomažući nam da vidimo što je stvarno u igri. Iluzije se mogu srušiti ili možemo početi uviđati da stvari nisu onakve kakvima smo ih smatrali. Iako ovo može biti suprotstavljajuća energija s kojom se treba nositi, retrogradni Neptun također može potaknuti novu kreativnost, omogućujući nam da vidimo odgovore i rješenja umjesto blokada i prepreka. Neptun će ostati retrogradan do 7. prosinca.

2. srpnja: Merkur ulazi u znak Lava

Merkur, planet komunikacije, ulazi u strastvenog i srčanog Lava. Povezanost našeg srca može ojačati pod ovom energijom, omogućujući nam da učinkovitije komuniciramo kako se osjećamo i za čim naše srce žudi.

2.-7. srpnja: Sirius Gateway

Čarobni Siriusov portal aktivira se tijekom prvog tjedna srpnja, no najjači je 4. srpnja. Ovo je moćan zvjezdani portal koji pomaže podići našu vibraciju i otključati višu mudrost. Sirius je poznat kao naše duhovno sunce, tako da ovom energijom možemo napuniti i dušu i tijelo.

5. srpnja: Mladi Mjesec u znaku Raka

Prekrasan, blag mladi Mjesec dolazi kako bi nas podsjetio da nikad nije kasno krenuti iznova. Ispod ovog mladog Mjeseca kruži prekrasna energija koja nas potiče da ostanemo optimistični i vidimo blažu stranu. Kako možemo ublažiti svoje tjeskobe i vidjeti svijet iz perspektive pune ljubavi? Voljeti sebe dobro je mjesto za početak.

6. srpnja: Venera kvadrat Kiron

Ovaj astrološki spoj stvara određenu napetost, posebno kada su u središtu pitanja srca. Ipak, nije svaka napetost loša. Ova napetost djeluje produktivno i tu je kako bi nas vodila do dubljeg iscjeljenja kada su u pitanju naši odnosi te davanje i primanje ljubavi u našim životima.

11. srpnja: Venera u znaku Lava

Venera ulazi u strastvenog Lava! Venera u Lavu je sjajno vrijeme da se pokažemo, usredotočimo na svoj izgled i budemo zabavniji i razigraniji. Usmjerite ovu energiju provodeći vrijeme s onima koji izvlače najbolje iz vas.

11. srpnja: Sunce u trigonu sa Saturnom

Sunce i Saturn dolaze u trigon, što nam omogućuje da budemo produktivni i napredujemo s većom lakoćom. Ovo je dobro vrijeme da se stvari obave ili uhvatite u koštac s tim teškim projektima. Saturn je trenutno retrogradan, tako da pod ovom energijom možemo također dobiti više uvida u "domaću zadaću" koju nam je postavio planet karme.

12. srpnja: Venera nasuprot Plutonu

Venera u Lavu poravnata je nasuprot Plutonu u Vodenjaku. To može biti potencijalno izazovna dinamika koja može istaknuti borbe za moć u našim životima. Gdje previše kontroliramo? Gdje nas previše kontroliraju?

20. srpnja: Mars u Blizancima

Mars, planet akcije i energije, prelazi u Blizance. S Marsom u Blizancima, možda se osjećamo društvenije ili spremnije za neke izazovne razgovore. Naši filtri mogu biti pokvareni, što bi nas moglo dovesti u probleme kada je u pitanju prekomjerno dijeljenje, međutim, možda će nam biti lakše izraziti se i doći do dna onoga što stvarno osjećamo.

21. srpnja: Pun Mjesec u znaku Jarca

Ovo je drugi pun Mjesec u Jarcu ove godine. Možda bi moglo izaći na vidjelo više informacija o problemima koji su kružili u to vrijeme. Također možemo otkriti da je nešto dovršeno ili prekinuto s čime smo se borili posljednjih nekoliko mjeseci.

21. srpnja: Merkur kvadrat Uran

Merkur, planet komunikacije, čini napeto poravnanje s Uranom, planetom inovacija i slobode. Možda nam je teško znati u kojem smjeru ići ili kako se stvarno osjećamo. Moramo smiriti svoje misli i prepustiti se toku. Ponekad moramo razmišljati šire ili proširiti svoj um na nove dimenzije. 

22. srpnja: Početak sezone Lavova

Prelazimo iz vodene sezone Rakova u vatrenu sezonu Lava. Lav je zabavna, živahna i razigrana energija za rad. Poznat je po svom ponosu, njuhu i sposobnosti da traži zadovoljstvo i luksuz. 

22. srpnja: Sunce u trigonu s Neptunom

Čaroban i kreativan dan! Neptun je još uvijek retrogradan, ali ovo nam poravnanje omogućuje da iskoristimo dio njegove kreativne energije. Ovo je snažan dan za sve vrste kreativnih pothvata. Dopustite svojoj mašti da uzleti.

23. srpnja: Sunce nasuprot Plutonu

Sunce u Lavu se suprotstavlja Plutonu u Vodenjaku. Ovo je moćna točka na našem putu kada je u pitanju transformacija.

25. srpnja: Merkur ulazi u Djevicu

Merkur ulazi u svoj vladajući zodijak Djevice. Merkur voli biti u Djevici i može nam pomoći da budemo pronicljiviji i obratimo pažnju na manje detalje.

26. srpnja: Retrogradni Kiron

Za kraj mjeseca, Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, ulazi retrogradno do prosinca. Ovo je vrijeme da se hranimo i volimo unatoč našim ranama. Retrogradni Kiron daje nam priliku da se vratimo na dijelove sebe koji su bili izloženi kroz traumu ili ranjavanje. Ovo je naše vrijeme za usađivanje prihvaćanja u naše živote.