U prvom dijelu mjeseca, astrološki će nas podržavati zemljana energija Djevice, koja će nas usmjeravati da se fokusiramo na zdravlje i izgradnju unutarnjih resursa. Ovo je idealan način za prilagođavanje toj energiji, stoga se potrudite izgraditi svoj unutarnji svijet i usredotočiti se na stvaranje unutarnje snage, piše Forever Conscious.

U drugom dijelu mjeseca, kako se približavamo pomrčini, možda ćemo osjetiti kako nas svemir poziva da se prepustimo. Iako se moramo prepustiti putovanju kroz različite tranzite, možda ćemo također trebati postaviti granice i zauzeti se za sebe.

Ekvinocij i Sunce koje ulazi u Vagu potaknut će nas na pronalazak ravnoteže između prepuštanja i zadržavanja kontrole. Moramo obratiti pozornost na ono što trebamo otpustiti, a što preuzeti pod svoju kontrolu. Možda ćemo također morati sačuvati svoju energiju i pronaći načine da podržimo i njegujemo unutarnje biće kako bismo izbjegli iscrpljenost.

Do kraja rujna, još uvijek ćemo biti u transformativnim valovima sezone pomrčina, ali vjerojatno ćemo se suočiti s nekim završetkom. Možda ćemo osjetiti da se jedno poglavlje zatvorilo i čekati na ono što će se otvoriti, a kraj mjeseca će vjerojatno donijeti te odgovore.

Evo kakva na astrološka energija očekuje tijekom rujna 2024. godine.

1. rujna: Retrogradni Uran u Biku

Uran, planet promjena i buđenja, kreće retrogradno, potičući nas da razmislimo i preispitamo nedavne životne promjene. Možemo početi uviđati kako nam te promjene služe, ili možda ne služe. Ako smo se suočavali s iznenađujućim ili uznemirujućim događajima, možda ćemo početi dobivati jasnije uvide i dublje razumijevanje.

1. rujna: Pluton se vraća u Jarca

Pluton se više nikada neće vratiti u Jarca tijekom našeg života, pa je ovo vrlo značajno razdoblje za zaokružiti sve kroz što smo prolazili od 2008. godine, kada je Pluton prvi put ušao u Jarca. Kao planet smrti i ponovnog rođenja, ovaj Plutonov potez vodi nas ka razmišljanju o svim smrtima i ponovnim rođenjima kroz koje smo prošli od tada.

2. rujna: Merkur trigon Kiron

Sada kada Merkur ponovno putuje direktno, imamo priliku izliječiti neke od neugodnih misli ili razgovora koji su nas mučili. Kiron nas podsjeća da svi bolni događaji mogu biti učitelji koji nam pomažu rasti i dublje razumjeti tko smo. Merkur trigon Kiron također nas može potaknuti na mentalne proboje koji donose duboko iscjeljenje. Ovo je dobro vrijeme za razgovor s prijateljem ili vođenje dnevnika.

2. rujna: Mladi Mjesec u Djevici

Mladi Mjesec u Djevici nudi nam uzemljenu energiju, koja će zasigurno biti dobrodošla! Možda ćemo se osjećati sigurnijima u vezi s putem ispred nas, ili ćemo možda vidjeti svjetlo na kraju tunela u vezi s nekom situacijom s kojom smo se suočavali.

4. rujna: Venera u konjunkciji s crnim Mjesecom Lilith i Južnim čvorom

Crni Mjesec Lilith nosi vrlo destruktivnu, ali i kreativnu energiju. Tamo gdje nalazimo razaranje i kaos, Venera nam može pomoći da stvorimo nešto novo. Obratite pažnju na ono što se urušava oko vas i znajte da je moguća obnova.

4. rujna: Mars u Raku

Ako obratimo pažnju na teme koje se sada pojavljuju s ulaskom Marsa u Raka, to nam može dati naznake o tome što će nam kasnije donijeti retrogradni Mars.

7. rujna: Merkur kvadrat Uran

Potencijalno zbunjujući dan kada bismo se mogli osjećati raštrkani. Ne vjerujte svemu što čujete danas jer bi se stvari mogle pogrešno interpretirati. Možda je bolje izbjeći važne razgovore ili sve zabilježiti kako biste se mogli vratiti na to kasnije. Iznenadne informacije mogle bi vas izbaciti iz takta, ali postoji velika mogućnost da će kasnije izaći na vidjelo dodatne informacije koje će donijeti jasniju sliku.

8. rujna: Sunce opozicija Saturn

Moguće izazovan dan kada ćemo možda morati preuzeti odgovornost za svoje postupke i suočiti se s posljedicama. Možda ćemo osjećati da nas svemir tretira nepravedno, ali uvijek smo suočeni samo s onim što možemo podnijeti. Ovo je važno vrijeme da se uzdignemo i suočimo s izazovima. 

9. rujna: Merkur u Djevici

Merkur ulazi u svoj vladajući znak Djevice, donoseći harmoniju i ravnotežu u kozmičko okruženje. Merkur je planet komunikacije, pa ćemo možda osjetiti kako naši komunikacijski napori teku glatko. Merkur u Djevici također nam može pomoći da razmišljamo analitički i obratimo pažnju na male detalje koje smo možda ranije propustili.

12. rujna: Sunce kvadrat Jupiter

Jupiter je planet ekspanzije, a Sunce predstavlja našu srž. Ova će nas konfiguracija možda natjerati da osjetimo kako nešto unutar nas raste i širi se. Tenzije se mogu pojaviti, pomažući da se razvije ono što je spremno cvjetati iznutra.

18. rujna: Puni Mjesec u Ribama - pomrčina Mjeseca

Dobrodošli u sezonu pomrčina! Ovo je naša posljednja pomrčina Mjeseca ove godine, ali prva za sezonu rujan/listopad. Pomrčina Mjeseca u Ribama je posebna jer nam daje uvid u ono što nas očekuje pod ciklusom pomrčina Djevica-Ribe koji će se u potpunosti aktivirati sljedeće godine. Pomrčina Mjeseca u Ribama vjerojatno će donijeti završetak jednog poglavlja. Ako smo se borili s pitanjima na početku godine koja još nisu riješena, ova pomrčina mogla bi donijeti rješenje. 

21. rujna: Sunce opozicija Neptun

Pogledajte unatrag što se događalo ranije ovog mjeseca – je li bilo neke konfuzije koja je konačno razriješena? Jeste li uspjeli osvijetliti ono što vam je bilo nejasno? Opozicija Sunca i Neptuna može izazvati da osjećamo maglu ili nesigurnost. Ako je tako, znajte da je i to u redu. Ponekad je potrebno izgubiti se kako bismo ponovno pronašli svoj put.

22. rujna: Sunce u Vagi / jesenski ekvinocij

Ovo je snažan dan u kalendaru za odavanje počasti našem putovanju i za dovođenje ravnoteže u naš život. Razmislite na što usmjeravate svoju energiju i postoji li prostor za prilagodbe. Naša energija je najdragocjeniji resurs, stoga je moramo mudro koristiti. Vaga je pod vladavinom Venere, pa je ovo također snažno vrijeme da se usmjerimo na naše Venerine kvalitete.

22. rujna: Sunce trigon Pluton + Venera kvadrat Pluton

Sunce i Pluton dolaze u skladan odnos, zajedno s Venerom i Plutonom. Ova jedinstvena kombinacija može potaknuti dinamiku moći u našim odnosima. Možda ćemo osjećati potrebu da se zauzmemo za sebe i iznesemo svoju istinu. S druge strane, možemo osjetiti potrebu da se povučemo i možda pokažemo više suosjećanja.

23. rujna: Sunčev ulazak u Vagu / jesenski ekvinocij

Sunce izlazi iz Djevice i ulazi u znak Vage, donoseći ravnotežu i mir u naš život. Ovo je vrijeme ekvinocija, kada dan i noć imaju jednaku duljinu, i podsjeća nas na potrebu za ravnotežom i harmonijom u našem životu. Sunčev ulazak u Vagu potaknut će nas da usmjerimo pažnju na odnose i pronađemo ravnotežu između davanja i primanja.

26. rujna: Merkur u Vagi

Merkur ulazi u znak Vage, potičući nas da razmišljamo o drugima i stavimo se u njihov položaj. Možemo osjećati veću suosjećajnost i povezanost s ljudima koji su nam bliski. Također, lakše možemo razumjeti tuđe perspektive i gdje se oni nalaze.

30. rujna: Sunce u konjunkciji s Merkurom

Merkur i Sunce se poravnavaju, osvjetljavajući stvari za nas i pružajući nam sve potrebne informacije. Sjetite se posljednjeg ciklusa retrogradnog Merkura, koji je trajao od 5. do 28. kolovoza; vjerojatno su zbrke i razgovori iz tog razdoblja sada razjašnjeni, i u potpunosti znate gdje se nalazite.