6 feng shui smjernica za uređenje ulaznog hodnika

U hodniku vašeg doma najčešće se nalaze ulazna vrata, ali i ulaz u druge prostorije. Hodnik je prostor kroz koji izlazi i ulazi energija u vaš dom, zato je važno da ga dobro organizirate, rasporedite i uredite. Feng shui stručnjaci preporučuju da pri uređenju hodnika pratite sljedeće savjete i izbjegavate određene greške:

1. Bez nereda
Hodnik treba biti otvoren prostor, bez nereda i suvišnih stvari. Nabacane brojne jakne na stalku za odjeću i cipele pored ulaznih vrata privlače lošu energiju i blokiraju prostor za ulazak dobre chi energije.

Važno je pametno odabrati namještaj za hodnik, kao što su ormar ili ormarić za obuću. Oni ne trebaju biti masivni i blokirati čitav prostor, ali se potrudite da budu dobro organizirani kako biste u njih mogli odložiti sve neophodne stvari. Kada uđete u dom, treba vas dočekati otvorena i slobodna prostorija, a ne "planina" od jakni ili cipele o koje ćete se spotaknuti.

2. Obratite pažnju na osvjetljenje
Hodnici su uglavnom mračni i to je jedna od najvećih grešaka. Ako u svom hodniku nemate prozor, zakačite lampe na zidove, jer nije dovoljna samo svjetlost sa stropa. Osvijetlite ovaj prostor kako bi kroz njega tekla i svijetlila energija.

3. Pazite na položaj ogledala
Ogledala u hodniku nikako ne stavljajte naspram ulaznih vrata, jer se vjeruje da se od ogledalo odbija sva dobra energija koja ulazi i vraća se natrag, van vašeg doma. Ogledala postavite s bočne strane vrata.

4. Zelene biljke
Unesite u svoj hodnik svježe zelene biljke koje će oplemeniti prostor i pružiti mu dobru energiju prirode. Ako nemate mjesta u hodniku za tegle s cvijećem, iskoristite praktičnost polica ili visećih tegli.

5. Koristite kristale
Osim što izgledaju dekorativno, u feng shuiju kristali imaju posebnu moć. Preporučuje se da na police ili ormarić s cipelama postavite pozitivne kristale kao što su crni turmalin (kristal koji štiti vaš dom od negativne energije koju donose određeni ljudi koji ulaze i izlaze iz vašeg doma) i ametist (kristal koji pročišćava energiju u domu).

6. Ne dozvolite da vam ulaza vrata budu pokvarena
Pored toga što je ispravnost ulaznih vrata ključna za sigurnost vašeg doma, važno je i da dobro funkcioniraju zbog energije u kući. Provjerite jesu li ulazna vrata izgrebana ili oštećena, ako jesu prelakirajte ih i popravite. Važno je i da vrata ne škripe i da kvaka nije olabavljena ili pokvarena, jer to privlači negativnu energiju u dom.