Niste krivo pročitali, da, čak i hladnjak u svakom domu doprinosi njegovu blagostanju, sreći i zdravlju. Prema feng shuiju, ovo su pravila za vaš hladnjak: 

1. Redovito čišćenje
U feng shuiju, hladnjak je usko povezan s bogatstvom i srećom članova obitelji, stoga biste ga trebali održavati čistim uklanjanjem hrane kojoj je istekao rok trajanja, pokvarenih sastojaka i svih neželjenih predmeta. Jednom kad se oslobodi nereda, potiče obiteljsko bogatstvo. Obrišite i sortirajte jednu policu ili jednu ladicu dnevno. Neće proći dugo prije nego što hladnjak postane podsjetnik na zdravlje.

2. Hladnjak ne smije biti okrenut prema kuhinjskim vratima
Bez obzira nalazi li se hladnjak u dnevnoj sobi ili kuhinji, ne smije biti okrenut ni prema kakvim vratima jer će se protok energije (qi) sukobiti i vjerojatno izazvati nestabilnost u bogatstvu.

3. Odmaknite hladnjak od štednjaka
Hladnjak pripada metalnim elementima, dok je štednjak vatra i u pet elemenata se sukobljavaju, pa ih je poželjno staviti što dalje jedan od drugog. To također može izazvati svađu i nesklad u obitelji.

4. Ne stavljajte drugu elektroničku opremu na hladnjak
Osim ako su predmeti na vrhu hladnjaka dekorativni, gornji dio nije namijenjen otvorenom prostoru za pohranu. Pronađite mjesto za spremanje tih predmeta ili ih u potpunosti uklonite. Preporučljivo je ne stavljati pećnicu, mikrovalnu pećnicu, sokovnik ili drugu električnu opremu na hladnjak jer će emitirati magnetsko strujanje koje može loše utjecati na zdravlje.

hladnjak
Pexels