Feng shui je drevna azijska praksa koja se koristi za optimiziranje protoka energije u domu. Jedna od tih energija je element vode koji je povezan s bogatstvom, mudrošću i socijalizacijom. Zbog toga je kupaonica područje na koje treba obratiti pozornost kada je u pitanju feng shui. Donosimo nekoliko jednostavnih savjeta za stvaranje dobrog feng shuija u vašoj kupaonici.

Štedite vodu

Feng shui povezuje naš dom s okolišem i prirodom. Najjednostavnije rečeno, promišljeno čuvanje vode koju koristite u kupaonici stvara dobru energiju. Vaša osvještenost i brižnost pri korištenju ovog dragocjenog resursa prenijet će se na druga područja vašeg života, uključujući i način na koji se drugi ponašaju prema vama, piše The Spruce. To može biti jednostavno poput instaliranja uređaja za uštedu vode, kraćeg tuširanja i popravljanja puknutih cijevi.

Spustite zahodsku dasku

WC školjka ima funkciju ispiranja otpada i vode. To je mjesto na koje treba obratiti pozornost kada je riječ o feng shuiju. Kako biste ublažili gubitak bilo kakvih resursa, držite zahodsku dasku spušteno kada je ne koristite. Ova jednostavna navika smanjuje vlagu u kupaonici, čime se plijesan svodi na minimum.

Držite vrata kupaonice zatvorena

Vrata kupaonice također su način na koji energija može putovati u kupaonicu i niz odvod. Općenito, za dobar feng shui držite vrata kupaonice zatvorena. Pomoći će minimizirati mogućnost da vas napusti dobar chi.

Sakrijte kupaonicu

Ako je moguće, najbolje je vizualno sakriti kupaonicu za bolji feng shui. To možete učiniti tako što ćete zatvoriti vrata ili dizajnirati kupaonicu tako da je ne možete vidjeti iz dnevnog boravka.

Ogledalo na vratima kupaonice

U većini slučajeva, ako možete postaviti ogledalo na vanjsku stranu vrata kupaonice, to će poboljšati feng shui. Ogledalo će energetski izbrisati kupaonicu, što također uklanja sve feng shui probleme.

Dodajte biljke

Glavni problem s kupaonicom je otjecanje vode. Zelena sobna biljka jedan je od najpopularnijih načina za poboljšanje feng shuija u kupaonici. Biljka transformira silaznu energiju vode u vitalnu životnu energiju. Voda hrani biljke, čini ih snažnima i raste. Osim toga, unosi prirodni element u ovu prostoriju.

Očistite police

Redovito pregledavajte proizvode koje čuvate u kupaonici, poput kozmetike, toaletnih potrepština i lijekova. Ovi proizvodi imaju rok trajanja, stoga bacite sve što je isteklo ili vam više nije potrebno. Prije svega, ne želite koristiti proizvode kojima je istekao rok trajanja. Na feng shui razini, ono što ste pohranili u domu utječe na vaše zdravlje i dobrobit. Dakle, čak i ako ih ne koristite, oni utječu na vašu energiju.

Zamijenite ručnike

Ručnici u nekom trenutku mogu početi nakupljati bakterije i mirise pa ćete ih na kraju morati zamijeniti. Stari ručnici sjajni su za prenamjenu u krpe za čišćenje. Kada zamijenite ručnike, odlučite se za održive, organske i netoksične proizvode. Vaša koža je najveći organ na vašem tijelu i vi upijate energiju materijala koje stavljate na nju! Slično tome, na vaš dom i feng shui također utječe kvaliteta i životna energija materijala u kupaonici.

Redovito dubinsko čišćenje

Budući da je kupaonica prostorija za čišćenje tijela, svakako redovito dubinski čistite prostoriju. U što većoj mjeri koristite neotrovne i održive proizvode za čišćenje. Izuzetno je jednostavno napraviti vlastite proizvode za čišćenje, a ima ih puno i u trgovinama. O svojoj kupaonici možete razmišljati kao o svom tijelu. Čuvajmo ju čistom i obratimo pažnju na nju!